Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:10, 31.10.2021

Cel mai gustos desert. Cum faci plăcinta de dovleac perfectă, ce pui în aluat ca să se topească în gură

Un desert delicios, un fel de tartă ialomiţeană, plăcinta cu dovleasc este nelipsită toamna de pe mese. Reţeta prăjiturii o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




07:21, 22.10.2021

Mâncarea oltenească de vinete, un deliciu. În ce le prăjeşti ca să fie gustoase, secretul preparatului

O mâncare de vinete cu sos românesc şi carne prăjită este preparatul delicios pe care îl regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti"(Editura Paideia). Reţeta are şi câteva secrete…




06:50, 20.10.2021

Cum faci cea mai bună varză murată. În ce o pui ca să iasă zeama limpede şi ce condimente o fac delicioasă

Gospodarii care pun toamna varză la murat nu dau greş cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În lucrarea“Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), autorul dezvăluie mici secrete despre…




14:06, 02.10.2021

Părintele profesor George Remete își lansează luni, 4 octombrie 2021, volumul „Conferințe”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Luni, 4 octombrie 2021, în prima zi a noului an universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc lansarea cărții „Conferințe”, semnată de părintele profesor George Remete. Evenimentul…




10:16, 19.09.2021

Reţeta celui mai gustos aperitiv. Cum faci cea mai bună zacuscă, secretele conservei delicioase

Preparat delicios pregătit de gospodine toamna, zacusca perfectă iese după reţeta lui Radu Anton Roman. Paşii pregătirii deliciosului aperitiv îi regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate,…




08:36, 02.09.2021

Cum faci cea mai bună ciorbă de perişoare. Ingredientele secrete care dau savoare, cu ce se drege

Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate,…




08:25, 02.09.2021

Cum faci cea mai bună ciorba de perişoare. Ingrediente secrete care dau savoare, cu ce se drege

Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate,…




13:30, 24.07.2021

Aperitivul care se topeşte în gură. Cum faci cele mai gustoase chifteluţe din peşte, ingrediente secrete

După reţeta cunoscutului gastronom, Radu Anton Roman, gospodinele sunt învăţate să prepare chifteluţe din peşte, un aperitiv delicios. Paşii gătirii îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“…




10:30, 03.07.2021

Cum faci cei mai gustoşi dovlecei umpluţi. Ce pui în compoziţie ca să fie delicioşi şi în cât timp sunt gata

O reţetă gustoasă de dovlecei umpluţi cu carne şi cu sos de roşii şi smântână regăsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).




08:35, 26.06.2021

Cum faci cea mai gustoasă mazăre cu mărar. Secretele preparatului delicios, în cât timp e gata

Garnitură la şniţele şi fripturi sau simplă, de post, mâncarea de mazăre este un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul Anton Romna, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…




10:00, 29.05.2021

Cum faci cea mai bună fasole bătută. Secretul gustului delicios, cât se fierb boabele

Preparat gustos şi nelipsit de pe mesele românilor, fasolea bătută sau făcăluită, cum se numeşte în Ardeal, este un deliciu. Reţeta salatei gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea…




08:05, 23.05.2021

Cum faci cea mai bună plachie de crap. Câtă ceapă şi se pune şi în cât timp e gata

Mâncare uşoară de vară, delicioasă şi sănătoasă, O plachie de crap delicioasă se prepară cu multă ceapă, roşii coapte şi puţin vinReţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în…




08:30, 16.05.2021

Cum faci cea mai gustoasă mâncare de spanac. Secretul care dă savoare, cât se fierbe

Preparat delicios de primăvară, spancul se poate găti în mai multe moduri. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…




08:10, 28.04.2021

Cea mai sănătoasă mâncare de post. Secretul delicioasei ciorbe de cartofi, în cât timp se prepară

Gătită în mod special în perioadele de post, ciorba de cartofi este un preparat delicios. Cu puţine ingrediente, mâncarea iese delicioasă dacă este făcută după reţeta din lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




07:50, 26.03.2021

Deliciu de primăvară. Cum faci cea mai bună ciorba de salată verde, secretele preparatului gustos

Mâncare veche românească care se găteşte primăvara, ciorba de salată verde este delicioasă. Reţeta preparatului gustos o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:05, 06.02.2021

Reţeta deliciosului pui la cuptor. Cu ce se unge ca să fie gustos şi în cât timp se rumeneşte

O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei…




08:20, 15.01.2021

Secretele celei mai gustoase ciorbe de burtă. Cât se fierbe şi cum scoţi acidul din stomacul de vacă

Un prepat delicios, nelipsit de pe mesele de după sărbători şi care este considerat un leac pentru mahmureala, este ciorba de burtă. Reţeta mâncării gustoase o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton…




09:10, 09.01.2021

Reţeta bunicii de carne în untură. Secretul preparatului delicios, cât se poate păstra în cămară

Gospodinele pregătesc iarna, după sacrificarea porcului, carne în untură. Preparatul delicios poate fi păstrat în cămară câteva luni bune, dacă se respectă etapele gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim…




17:06, 24.12.2020

Reţeta celor mai gustoşi cârnaţi de casă. De ce nu se dă prin maşină grăsimea, şi cât usturoi se adaugă

Printre preparatele de Crăciun, cârnaţii sunt la loc de cinste pe mesele românilor. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul Radu Anton Roman care dezvăluie în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:00, 23.12.2020

Cum faci cele mai bune jumări. Reţeta preparatului gustos, cât de groasă se taie slănina pentru prăjit

Jumările, făcute din slănină prăjită după tăierea porcului sunt un deliciu. Reţeta gustosului aperitiv o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




07:40, 05.12.2020

Cea mai ieftină mâncare de post. Cum faci salata de ciuperci perfectă, ce ingrediente se adaugă în sos

În post, o gustare ieftină şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin deosebit de gustoase. Reţeta preparatului delicioas o regăsim la Radu Anton…




08:25, 20.11.2020

Secretele celei mai gustoase plăcinte. Cum se pregăteşte aluatul perfect

Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.




08:26, 13.11.2020

Cel mai delicios aperitiv. Cum faci chifteluţe din peşte şi ce pui în compoziţie

Un aperitiv delicios poate fi gătit de orice gospodină acasă, după reţeta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peşte se prepară rapid. Reţeta felului de mâncare gustos, simplu şi sănătos o regăsim…




08:05, 07.11.2020

Cum faci adevăratul storceag. Secretele celei mai gustoase ciorbe, ce fel de peşte pui şi în cât timp e gata, cu ce se drage

Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe ucrainene. Într-un singur loc din România…




09:10, 18.10.2020

Reţeta celui mai gustos preparat. Cum faci mujdeiul perfect, un sos din trei ingrediente

Cel mai simplu sos, care dă savoare multor preparate culinare, se prepară rapid. Mujdeiul, nelipsit în bucătăria românească se face rapid cu doar 3 ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton…




08:25, 20.09.2020

Cum faci cea mai sănătoasă pastă de roşii. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe

Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă.  Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul…




09:25, 05.09.2020

Reţeta celui mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori

Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:05, 05.09.2020

Reţeta celei mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori

Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:06, 28.08.2020

Reţeta delicioasă a dovleceilor umpluţi. Cum prepari sosul, cât îi ţii la cuptor şi ce ingredient dă savoare preparatului

Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea…




08:40, 07.08.2020

Cum faci cei mai gustoşi ardei umpluţi. Ingredientele secrete care dau savoare, cât se ţin la cuptor

Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea…