Reţeta celui mai gustos preparat. Cum faci mujdeiul perfect, un sos din trei ingrediente
Publicat:
Cel mai simplu sos, care da savoare multor preparate culinare, se prepara rapid. Mujdeiul, nelipsit in bucataria romaneasca se face rapid cu doar 3 ingrediente. Reteta deliciosului preparat o regasim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, in lucrarea gastronomiei romanesti “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol si foto: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Secretele celei mai gustoase ciorbe de burta. Cat se fierbe si cum scoti acidul din stomacul de vaca
08:20, 15.01.2021 - Un prepat delicios, nelipsit de pe mesele de dupa sarbatori si care este considerat un leac pentru mahmureala, este ciorba de burta. Reteta mancarii gustoase o regasim in cartea regratatului jurnalist, Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Reteta bunicii de carne in untura. Secretul preparatului delicios, cat se poate pastra in camara
09:10, 09.01.2021 - Gospodinele pregatesc iarna, dupa sacrificarea porcului, carne in untura. Preparatul delicios poate fi pastrat in camara cateva luni bune, daca se respecta etapele gatirii. Reteta deliciosului preparat o regasim in lucrarea lui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Masa de Craciun: Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptor
15:30, 06.01.2021 - Ingrediente: 1 miel (3-3,5 kg), maruntaie de miel, 3-4 pahare taieței de casa, 4 cepe, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper negru macinat. Pentru marinata: 5-6 catiei de usturoi, 1-2 radacini hrean, 5 cepe, 1 pahar vin de masa, 10-12 boabe piper negru, ½ pahar ulei, 3-5 foi de dafin, sare, piper negru…
Reteta celor mai gustosi carnati de casa. De ce nu se da prin masina grasimea, si cat usturoi se adauga
17:06, 24.12.2020 - Printre preparatele de Craciun, carnatii sunt la loc de cinste pe mesele romanilor. Reteta delicioasei gustari o regasim la regretatul Radu Anton Roman care dezvaluie in lucrarea sa “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) cateva secrete pentru ca preparatului sa iasa perfect.
Cum faci cele mai bune jumari. Reteta preparatului gustos, cat de groasa se taie slanina pentru prajit
09:00, 23.12.2020 - Jumarile, facute din slanina prajita dupa taierea porcului sunt un deliciu. Reteta gustosului aperitiv o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea romanesti “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Cea mai ieftina mancare de post. Cum faci salata de ciuperci perfecta, ce ingrediente se adauga in sos
07:40, 05.12.2020 - In post, o gustare ieftina si sanatoasa este salata de ciuperci. Puse la fiert si amestecate cu diverse condimente, ciupercutele devin deosebit de gustoase. Reteta preparatului delicioas o regasim la Radu Anton Roman, in lucrarea “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Secretele celei mai gustoase placinte. Cum se pregateste aluatul perfect
08:25, 20.11.2020 - Cea mai buna plcainta cu branza dulce se face urmind reteta regretatului gastronom Radu Anton Roman. In cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“ (Editura Paideia), autorul ne arata pasii celei mai bune prajituri.
Cel mai delicios aperitiv. Cum faci chiftelute din peste si ce pui in compozitie
08:26, 13.11.2020 - Un aperitiv delicios poate fi gatit de orice gospodina acasa, dupa reteta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peste se prepara rapid. Reteta felului de mancare gustos, simplu si sanatos o regasim in lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“…