Carnii - Stiri si informatii despre Carnii | pagina 2 Ultima actualizare: 18:21:11, 03.05.2024
22:50, 29.02.2024
Decongelarea cărnii, cea mai bună metodă. Cum își păstrează calitățile nutritive
Decongelarea cărnii în apă caldă este o mare greșeală, spun specialiștii. Graba de a prepara o carne congelată ne poate îmbolnăvi, iar argumentele țin de structura produsului alimentar de natură animală.
La Jibou, mărțișoare cu plante carnivore
Grădina Botanică din Jibou a lansat și în acest an o serie de mărțișoare nonconformiste. În recipiente de sticlă, biologii au introdus plante insectivore. „La pinguicula vulgaris” este planta utilizată pentru aceste…
Vânzarea băuturilor energizante minorilor, interzisă de Parlament. Legea merge la promulgare
Tinerii sub 18 ani nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante, a decis marți, 20 februarie, Camera Deputaților, în calitate de for decizional.Legea, votată cu 238 de voturi pentru, unul împotrivă şi 12…
Hanul Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc va găzdui cel mai mare eveniment de preparare a cărnii de vită
Hanul Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc va găzdui cel mai mare eveniment de preparare a cărnii de vită, Winter Beef Cooking Camp. În cadrul evenimentului, pe 16 și 17 februarie, între orele 14:00 și 22:00, în…
17:40, 13.02.2024
Secretul grătarului perfect: Cum să folosești corect termometrul pentru carne dacă vrei rezultate delicioase și precise?
Termometrul pentru carne a devenit un instrument esențial pentru gătitul corect și sigur al cărnii, asigurând că aceasta este preparată la temperaturi corespunzătoare pentru a distruge bacteriile dăunătoare și…
Reguli noi de etichetare la produsele din carne în supermarketuri și piețe
Dacă până acum, originea cărnii neambalate era adesea neclară, de la 1 februarie trebuie precizat exact de unde provine. Nu la noi, ci în Germania. Măsura se aplică pentru mai multe tipuri de carne: de porc, oaie,…
09:55, 31.01.2024
Drama economică a argentinienilor, cândva mai bogați decât Franța și Germania: „Suntem țara cărnii de vită, dar ne putem permite doar pui”
Argentina a fost cândva una dintre cele mai bogate țări din lume, mai bogată decât Franța sau Germania, iar o mare parte din această bogăție a fost construită pe exporturile de carne de vită.
08:05, 31.01.2024
„Trăim în țara cărnii de vită, dar nu ne permitem decât pui”. Criza a ruinat un stat care era odată printre cele mai bogate din lume
Argentina era odată una dintre cele mai bogate țări din lume – mai bogată și decât Franța sau Germania, scrie BBC. Acum, însă, din cauza unei profunde crize economice, Argentina a coborât până pe locul 70, iar…
16:11, 30.01.2024
Animalele de la Zoo Braşov vor consuma peste 18 tone de carne
Carnivorele de la Grădina Zoologică Braşov vor avea în meniu, anul acesta, carne de vită şi de cal, relatează Bună Ziua Brașov. Cantitatea de carne ce va fi consumată de lei, tigri şi alte carnivore este de aproximativ…
23:20, 25.01.2024
Parcul Național Retezat, habitatul perfect al ursului brun
Parcul Național Retezat, una dintre cele mai valoroase arii protejate din România, se bucură de prezența impresionantă a ursului brun, oferind vizitatorilor săi o oportunitate unică de a observa acest mamifer emblematic…
16:40, 24.01.2024
De ce sunt reticenți românii în privința cărnii de cultură. Specialist: „Sunt atașați de animalele crescute în curte”
Carnea de cultură, crescută în laborator, are aceeași valoare nutrițională ca cea naturală și poate asigura o sursă alternativă în alimentația mondială, spun specialiștii în domeniu. Totuși, românii continuă să…
13:25, 18.01.2024
Nemții vor să-și mute producția și procesarea cărnii de porc în România
Mai multe companii din Germania vor să-și mute producția, dar și procesarea cărnii de porc în România, anunță ministrul Agriculturii Florin Barbu, în timp ce efectivele locale sunt în scădere dramatică, din cauza…
22:06, 16.01.2024
Ministrul Agriculturii promite transformarea industriei alimentare prin finanțare susținută. Declarații la finalul discuțiilor cu patronatele din domeniu
"Este pentru prima oară şi cred că nu s-a întâmplat până acum ca Ministerul Agriculturii să scoată un program atât de important pentru procesarea din România (...) programul Investalim, cu alocare de 520 de milioane…
19:35, 15.01.2024
Romania has taken all measures to maintain vigorous population of large carnivores, including bears (Mircea Fechet)
Romania has taken all measures to maintain vigorous population of large carnivores, including bears (Mircea Fechet)Romania took all measures to maintain a vigorous population of large carnivores, including bears,…
07:05, 13.01.2024
România are cel mai ridicat preț al cărnii din Uniunea Europeană: Cât a ajuns să coste un kilogram
România are cel mai ridicat preț al cărnii din Uniunea Europeană: Cât a ajuns să coste un kilogram România are cel mai ridicat preț al cărnii din Uniunea Europeană: Cât a ajuns să coste un kilogram Prețul cărnii…
05:40, 13.01.2024
Sectorul cărnii de porc s-a prăbușit în România: 60% din consum e de import
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă şi exportă jumătate din producţia de carne de pui. El anunţă că Ministerul Agriculturii va face…
09:30, 12.01.2024
Scumpire uriașă a cărnii de porc în România, la început de an
În prima săptămână din 2024, producătorii locali din Europa au practicat prețuri mai mari la carnea de porc și pasăre, față de perioada similară a anului trecut. Totuși, la carnea de porc, România a raportat cea…
09:25, 12.01.2024
Scumpire masivă a cărnii de porc în România, la început de an. Avem cele mai mari prețuri dintre toate statele europene
În prima săptămână din 2024, producătorii locali din Europa au practicat prețuri mai mari la carnea de porc și pasăre, față de perioada similară a anului trecut. Totuși, la carnea de porc, România a raportat cea…
13:31, 27.12.2023
Mezeluri italiene explicate – ce sunt și cum sunt preparate
Numeroase tipuri de mezeluri italiene sunt accesibile, astăzi, în magazinele din lumea întreagă și sunt foarte apreciate. Bucătăria italiană are o tradiție veche în prepararea mezelurilor, reușind să producă adevărate…
10:06, 26.12.2023
Tăul Țapului – lacul glaciar din Retezat extrem de spectaculos iarna. Cum ajungi la Tăul Țapului
Țaul Țapului este unul dintre cele mai spectaculoase lacuri glaciare din România. Aflat la peste 2.000 de metri altitudine, lacul glaciar este recunoscut datorită insulei formate în urma unei avalanșe ce s-a pornit…
03:01, 22.12.2023
Accident cumplit în Iaşi. O femeie de 50 de ani, spulberată de o maşină intrată în depăşire, în timp ce încerca să traverseze neregulamentar
O femeie de 50 ani a murit, după ce a fost spulberată de o maşină care intrase în depăşire pe o şosea din localitatea ieşeană Cârniceni. Când a fost lovită, femeia încerca să traverseze neregulamentar strada, scrie…
17:05, 21.12.2023
Premieră est-europeană, în industria cărnii, la o companie românească. Apa de la abatorul de păsări va fi refolosită
Compania Agricola de la Bacău, unul dintre liderii industriei cărnii din România, anunță că va refolosi apa uzată, obținută în procesul de prelucrare a cărnii de pasăre din abator, prin tratarea acesteia.
09:41, 20.12.2023
Ignat 2023. Cum să faci cea mai bună rețetă pentru pomana porcului
Ziua de 20 decembrie este dedicată, în mod tradițional, sacrificării porcului și pregătirii bucatelor pentru Crăciun. De această zi se leagă o serie de tradiții și obiceiuri, de care se ține cont cu sfințenie,…
10:15, 19.12.2023
Cum se afumă corect carnea de porc pentru masa de Crăciun. Așa o prepară gospodarii din Maramureș
Doar câteva zile ne mai despart de masa de Crăciun, momentul mult așteptat de toți membrii familiei. Sarmale, cozonac și multe alte bucate tradiționale nu lipsesc niciodată, precum și carnea de porc afumată. Cum…
03:01, 18.12.2023
Aroma Crăciunului vine din afumători. Secretele pentru prepararea cărnii de porc sunt moştenite de generaţii în Maramureș
Aroma Crăciunului vine din… afumători. Cârnaţii, slănina sau muşchiul au alt gust dacă stau la fum. Dacă la ţară încă se respectă tradiţia şi carnea se afumă în podul casei sau într-o cămară amenajată special,…
00:05, 18.12.2023
Având în vedere apropierea Ignatului, /DSP Prahova avertizează: Metodele de sărare, uscare, afumare sau procesare cu microunde a cărnii nu asigură distrugerea…
N.D. Potrivit tradițiilor din România, pe 20 decembrie este Ignatul, ziua în care se taie porcul, sacrificarea acestuia fiind urmată de sortarea cărnii și prepararea specialităților din carne pentru Crăciun. Având…
22:35, 17.12.2023
Meniu de sărbători. Cum se prepară carnea la garniță în stil tradițional. O rețetă delicioasă de la Chef Dan Neagu
Carnea la garniță este o metodă tradițională de conservare a cărnii de porc. Se realizează prin fierberea cărnii în untură, apoi ambalarea acesteia în untură, care o protejează de bacterii și o păstrează proaspătă…
11:20, 16.12.2023
Ce acte sunt necesare pentru transportul cărnii de porc, în această perioadă
Din cauza focarelor de pestă porcină africană, autoritățile sanitar-veterinare au impus condiții stricte în ceea ce privește transportul porcilor și a cărnii de porc provenite de la animalele crescute în gospodăriile…
20:31, 15.12.2023
Un endocrinolog dezvăluie efectele cărnii de porc: când și cum dăunează organismului
Carnea de porc conține o gamă completă de vitamine B și multe alte substanțe utile, dar nu este exclusă toxoplasmoza ca urmare a consumului acesteia. Acest lucru este împărtășit de endocrinologul și nutriționistul…
00:16, 11.12.2023
Prețul cărnii de porc aduce gospodinele la cratiță
Pregătirile sunt în toi pentru Crăciun, iar de la masa bogată nu pot lipsi preparatele din carne de porc, drept pentru care sunt mulți români care doresc să cumpere unul, chiar dacă prețurile sunt mai mari decât…