Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Având în vedere apropierea Ignatului, /DSP Prahova avertizează: Metodele de sărare, uscare, afumare sau ­procesare cu microunde a cărnii nu asigură ­distrugerea larvelor de Trichinella spp!

Publicat:

N.D. Potrivit tradițiilor din Romania, pe 20 decembrie este Ignatul, ziua in care se taie porcul, sacrificarea acestuia fiind urmata de sortarea carnii și prepararea specialitaților din carne pentru Craciun. Avand in vedere obiceiul taierii porcului in gospodarie, pastrat și astazi, intr-o informare, Direcția de (DSP) Prahova atrage atenția și asupra pericolului pe care il poate constitui consumul de carne de porc infestata cu paraziți. ”Trichineloza este o zoonoza (o boala infecțioasa care este transmisa de la animal la om) cauzata de viermi rotunzi (parazit nematod) din genul…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

”Moment de jecmaneala”. De ce Paștele e atat de scump 

07:40, 01.05.2024 - Cristian Paun a explicat, intr-o intervenție pentru B1 TV, motivele pentru care prețurile cresc atat de mult in aceasta perioada pentru produsele tradiționale de Paște. Taxele tot mai mari puse pe producatori și comercianți, costurile tot mai mari de producție și faptul ca vanzatorii știu ca romanii,…

Aproape 900 de noi cazuri de rujeola in Romania, in ultima saptamana! Un barbat a fost rapus de boala

21:30, 30.04.2024 - In ultima saptamana, in Romania s-au inregistrat 872 de cazuri noi de rujeola și un deces, conform datelor furnizate de Institutul National de Sanatate Publica (INSP). In total, in perioada 1 ianuarie 2023 – 28 aprilie 2024, in țara noastra s-au confirmat 13.985 cazuri de rujeola. Ultimul deces a fost…

Alerta sanitara! Numarul cazurilor de SCARLATINA, in creștere alarmanta, in Romania

07:20, 07.04.2024 - Direcția de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis deja in școli și in gradinițe o informare pentru parinți cu privire la faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de cazuri de scarlatina."Scarlatina apare frecvent la copiii din colectivitati, spre exemplu gradinita si scoala. Debuteaza cu febra,…

Alerta sanitara! Numarul cazurilor de SCARLATINA, in creștere alarmanta, in Romania

08:30, 05.04.2024 - Direcția de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis deja in școli și in gradinițe o informare pentru parinți cu privire la faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de cazuri de scarlatina."Scarlatina apare frecvent la copiii din colectivitati, spre exemplu gradinita si scoala. Debuteaza cu febra,…

Tuberculoza, o boala vicleana

15:30, 29.03.2024 - Tuberculoza, o boala prezenta și chiar in creștere in ultimii ani. Anul trecut erau 8500 de cazuri, anul acesta, 9.700. Și mai grav, la copii, in aceeași perioada, numarul de cazuri a crescut de la 325, la  427. Despre cauze și tratamente, aflam de la medicul Beatrice Mahler , managerul Institutului…

Rujeola a mai luat o viața: o fetița de doar un an a fost rapusa de boala

11:16, 21.03.2024 - ​825 de noi cazuri de rujeola s-au inregistrat in Romania in ultima saptamana, iar numarul deceselor a ajuns la 9, de la debutul epidemiei, anunța Institutul Național de Sanatate Publica.   O fetița in varsta de doar un an si doua luni, nevaccinata antirujeolic, a murit dupa ce a luat boala de la sora…

Situația COVID-19 in Romania: București și Județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov in Focar

20:20, 29.02.2024 - Situația COVID-19 in Romania: București și Județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov in Focar Institutul Național de Sanatate Publica (INSP) a furnizat informații alarmante referitoare la raspandirea COVID-19 in saptamana 19 – 25 februarie, evidențiind ca 43,3% dintre cazurile noi au fost inregistrate…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…


Ce parere ai despre aceasta stire?