Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiile alăptării la sân

Publicat:

Cercetarile au aratat ca mortalitatea infantila poate fi redusa cu 20% pentru copiii care sunt pusi la sanul mamei in prima ora dupa nastere.

Caldura corpului mamei ajuta la mentinerea adecvata a temperaturii corpului bebelusului, lucru foarte important la copiii prematuri sau cu greutate mica la nastere.

Copilul este mai putin stresat, este mai calm si are ritmul respiratiei, ca si pe cel cardiac, mai stabil.

16% dintre nou-nascuti pot fi salvati daca toti sunt alaptati din prima zi si 22% daca sunt alaptati in prima ora de viata.

Un bebelus mai mic de 6 luni, care…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Patru obiceiuri din copilarie care iți vor influența negativ viața de adult. Ce riscuri pot sa apara

14:05, 22.04.2024 - Poate ca nu iți placea cand ți se interziceau anumite lucruri in copilarie, insa cercetatorii au descoperit ca parinții, bunicii sau profesorii tai aveau dreptate! Unele obiceiuri din primii ani de viața, aparent inofesive, ajung sa aiba ulterior repercusiuni cruciale! De exemplu, daca in copilarie…

Ce au in comun copiii „din sistem”? O trauma! Ajungem MARI va pregati 380 de copii și tineri instituționalizați pentru o viața independenta

19:10, 19.04.2024 - 380 de copii și tineri instituționalizați vor fi sprijiniți sa se integreze in comunitate și sa devina adulți independenți. Voluntarii Ajungem MARI, antrenați sa vina in ajutor copiilor. Ajungem MARI, cel mai mare program educațional național in sprijinul copiilor din sistemul de protecție, va pregati…

Ce avantaje au jucariile muzicale pentru cel mic

13:16, 01.04.2024 - Intr-o lume in care tehnologia și digitalizarea au devenit omniprezente, jucariile muzicale raman un instrument esențial in dezvoltarea armonioasa a celor mici. Afla din acest articol ce avantaje prezinta aceste jucarii pentru copilul tau! Dezvoltarea abilitaților motorii prin intermediul jucariilor…

Ginkgo biloba – ce este și cum te poate ajuta sa iți imbunatațești stilul de viața?

10:10, 31.03.2024 - Ginkgo biloba este o planta medicinala cu frunze distincte in forma de evantai, aparținand familiei Ginkgoaceae. Originara din China și utilizata de secole, aceasta planta este apreciata pentru proprietațile sale terapeutice remarcabile. Pe langa beneficiile cunoscute pentru imbunatațirea circulației…

Ce se intampla daca dormi cu șosete in picioare. Care sunt modificarile produse in organism

22:36, 20.03.2024 - Cercetarile științifice sugereaza ca in organism s-ar putea sa se produca anumite schimbari daca alegi sa porți șosete in timp ce te odihnești. Afla de asemenea și ce șosete sa porți daca ele fac parte din rutina ta de seara.Ce se intampla daca dormi cu șosete in picioareDe cele mai multe ori se spune…

Mihaela Borcea rupe tacerea la 13 ani de la divortul de Cristi Borcea. Cum se mai ințelege cu tatal copiilor sai

16:21, 08.03.2024 - Intr-un interviu acordat pentru Viva!, Mihaela Borcea a vorbit deschis despre perioada dificila a divorțului și despre modul in care a reușit sa depașeasca aceasta etapa.„Divorțul de acum aproape 13 ani a reprezentat o schimbare radicala in viața mea. Dar am preluat controlul vieții mele și am pornit…

Gabriel Torje, urari pentru femeile din viața sa, de 8 martie. Ce le-a transmis fotbalistul surorii, mamei, dar mai ales iubitei: ”La mulți ani” / FOTO

12:15, 08.03.2024 - Gabriel Torje a marcat cum se cuvine Ziua Internaționala a Femeilor. Atacantul de la CS Concordia Chiajna a transmis mesaje importante, pe rețelele de socializare, pentru sora, mama și iubita sa, adaugand și cate o fotografie. Fanii au putut vedea cum arata femeile din viața fotbalistului.

O legatura curioasa intre depresie și temperatura corpului

17:50, 08.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) susține ca exista o legatura intre simptomele depresiei și temperatura corpului. Ei au analizat datele provenind de la 20.800 de persoane din 106 țari, timp de șapte luni. La finalul studiului, autorii acestuia au ajuns…


Ce parere ai despre aceasta stire?