Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou virus mortal creat în laboratoarle din China poate ucide „în doar trei zile”

Publicat:
Un nou virus mortal creat în laboratoarle din China poate ucide „în doar trei zile”

Cercetatorii de la Universitatea de au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta glicoproteina (GP) din virusul Ebola. Ei și-au publicat descoperirile in , potrivit . Virsul a fost testat pe un grup de hamsteri, care au fost injectați cu virusul artificial și au dezvoltat in curand simptome severe similare cu cele ale pacienților umani cu Ebola, inclusiv…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Avem un nou soi de usturoi romanesc, la fel de aratos precum cel de import, creat de cercetatorii din Buzau. Cand ajunge in piețe

12:35, 10.07.2024 - Consumatorii de usturoi, nemulțumiți de produsul importat din China, pe motiv ca este mai aratos și mai ușor de curațat, dar care susțin ca nu are nici aroma, nici iuțeala dorite de romani, sunt acum razbunați. Cercetatorii de la Buzau au creat un nou soi romanesc, la fel de mare și de aratos precum…

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Studiu: Microparticule de plastic, gasite in toate probele de lichid seminal uman analizate

06:05, 17.06.2024 - O echipa de cercetatori chinezi a descoperit microplastic in 40 de mostre de material seminal uman. Au fost identificati opt polimeri diferiti, polistirenul fiind cel mai raspandit (31%). Rezultatele studiului, in concordanta cu cercetari anterioare realizate de acelasi grup de oameni de stiinta, au…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…


Ce parere ai despre aceasta stire?