Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SURSE: Neptun Deep, gata de exploatat începând din vară. Gazele din Marea Neagră, rezerve pentru 10 ani în România

Publicat:

In raportul anual al Petrom se arata care sunt investițiile bugetate in acest an, și care este estimarea sa pentru portofoliul de rezerve de hidrocarburi. Ambele cuprind cifrele din perimetrul .Reprezentanții companiei au explicat ca, din circa 2,9 miliarde de lei preconizate in acest an drept investiții pe zona de explorare și producție, 600 de milioane de lei sunt dedicate proiectului Neptun.Zacamantul de gaze ar conține pana la 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Fiecare dintre cele doua companii, Petrom și Romgaz, ar urma sa investeasca doua miliarde de euro…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

Activiștii de mediu ataca proiectul de gaze Neptun Deep: „Va fi cel mai mare poluator din Romania”

14:50, 06.03.2024 - Organizațiile de mediu Greenpeace și Bankwatch acuza companiile OMV Petrom și Romgaz ca minimizeaza impactul de mediu al proiectului de gaze Neptun Deep, care va deveni cel mai mare poluator din Romania.

Greenpeace duce o campanie pe toate planurile impotriva producției de gaze in Marea Neagra

13:35, 05.03.2024 - Organizația de mediu Greenpeace Romania, filiala locala a ONG-ului global, duce o campanie impotriva proiectului Neptun Deep de producție a gazelor in Marea Neagra. Proiectul e derulat de OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital de stat) și e in faza de autorizare. Greenpeace Romania…

Greenpeace ataca in instanța PUZ-ul emis pentru proiectul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra

13:50, 07.02.2024 - Greenpeace cheama in judecata autoritațile și companiile OMV Petrom și Romgaz pentru „nereguli grave” in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, potrivit unui anunț al organizației de mediu.

Greenpeace ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep: riscuri la adresa speciilor vulnerabile din Marea Neagra

11:46, 07.02.2024 - Greenpeace cheama in judecata autoritatile si companiile OMV Petrom si Romgaz pentru nereguli grave in procesul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, au anuntat miercuri reprezentantii organizatiei neguvernamentale.

Romgaz vrea sa vanda obligatiuni de 500 mil. euro pentru investiții și finantarea proiectului Neptun Deep, alaturi de OMV Petrom

09:01, 03.02.2024 - Pentru finantarea proiectului Neptun Deep din Marea Neagra alaturi de OMV Petrom, producatorul si furnizorul de gaze naturale Romgaz intentioneaza sa vanda obligatiuni de 500 mil. euro in a doua jumatate a acestui an. Exclusiv ZF Corporate.

OMV Petrom se pregatește sa foreze dupa gazele din Marea Neagra și face angajari / Ce fel de specialiști cauta compania

14:00, 01.02.2024 - Pregatirile pentru forajul in perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra sunt in toi, iar OMV Petrom, operatorul proiectului, a inceput sa-și formeze echipa de specialiști. Prima sonda va fi forata anul viitor, iar producția efectiva va incepe in 2027. Zacamintele din acest perimetru sunt estimate…


Ce parere ai despre aceasta stire?