Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul medicului. Tratamentul anemiei. Când avem nevoie de fier în organism?

Publicat:

Multe mamici preocupate de anemia copiilor intreaba medicii daca nu este necesar cumva sa suplimenteze cu fier alimentația celor mici. In primul rand, cand vrem sa aducem ceva in organism, e bine sa ne asiguram ca acel ceva ne lipsește. O simpla analiza numita sideremie ne poate da raspunsul.

In organism avem cam 4 g de FIER. Necesarul zilnic este de 1 mg, asigurat de aportul alimentar uzual. El crește in anumite stari fiziologice (sarcina, pierderi de sange menstrual).

Alimentația normala aduce cam 10 mg/zi (din care se absorb circa 5-10%, exact ceea ce ne este necesar, dupa…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rafila spune ca Piersic nu va fi transferat in urmatoarele 2 zile: Continua tratamentul antibiotic

13:51, 12.05.2024 - Florin Piersic nu va fi transferat de la Spitalul Foișor in urmatoarele 48 de ore, afirma ministrul Sanatații, Alexandru Rafila. „Continua tratamentul antibiotic. Nu urmeaza decat sa se intample o monitorizare a paientului”, adauga el.

Tuse convulsiva in Europa. Recomandarile medicului Simin Aysel Florescu

07:05, 10.05.2024 - Tarile europene au raportat o creștere considerabila a cazurilor de tuse convulsiva in 2023 si in primele trei luni din 2024, numarul cazurilor identificate fiind de zece ori mai mare comparativ cu fiecare dintre cei doi ani anteriori, transmite Reuters. In total, intre ianuarie 2023 si aprilie 2024,…

ANAF: Ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din inchiriere si subinchiriere

13:40, 18.04.2024 - ANAF: Ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din inchiriere si subinchiriere Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din inchirierea…

Ce i-a transmis Cirstoiu lui Rareș Bogdan dupa ce europarlamentarul a fost ironic la adresa medicului

16:20, 20.03.2024 - Catalin Cirstoiu a transmis sageți catre Rareș Bogdan dupa ce europarlamentarul l-a ironizat inainte de a fi prezentat drept candidatul oficial al coaliției PSD -PNL la Primaria Generala a Capitalei.

Colesterolul, necesar pentru organism. Cum ții balanța intre „bun“ și „rau“, sfatul unui nutriționist

07:05, 09.03.2024 - Nutriționistul aradean Luminița Catana vorbește pentru „Adevarul” despre colesterol. Este unul dintre cele mai auzite cuvinte cand vine vorba despre afecțiunile cardiovasculare in mod special.

Alimentul interzis pe care romanii il consuma in fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarma

13:25, 28.02.2024 - Nutriția joaca un rol esențial atunci cand vine de sanatatea noastra, atat din punct de vedere fizic, cat și psihic. Medicul Vlad Ciurea ne spune ce aliment nu ar trebui sa mai consumam. Este unul foarte cunoscut și preferat de romani. Ce aliment nu ar trebui sa mai consumam Alimentația corecta și sportul…

Cat de sanatoasa este loboda pentru organism. De ce trebuie sa o integrezi in alimentația ta

19:05, 27.02.2024 - Consumul de loboda este recomandat de toți experții in nutriție, iar romanii o gasesc peste tot in aceasta perioada a anului. Puțini știu, insa, ce beneficii uimitoare are pentru organism și in ce combinații poate fi savurata. Iata de ce trebuie sa o integrezi in alimentația ta.


Ce parere ai despre aceasta stire?