Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Semne subtile care indică deficiența de vitamina A și cum să o corectezi

Publicat:
Semne subtile care indică deficiența de vitamina A și cum să o corectezi

Ce este vitamina A?Vitamina A este o vitamina solubila in grasimi, care este prezenta in mod natural in multe alimente. Exista 2 mari surse de vitamina A, și anume:1. Vitamina A preformata (retinol, esteri retinilici)2. Carotenoizii de provitamina A (alfa-carotenul și beta-carotenul), care sunt transformați in retinolVitamina A preformata provine din produse de origine animala, alimente fortificate și suplimente de vitamine. Carotenoizii se gasesc in mod natural in alimentele vegetale. Exista și alte tipuri de carotenoide care se gasesc in alimente, nu sunt transformate in vitamina A, dar au proprietați…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Inca o dispariție la Cluj. Un minor in varsta de 14 ani a plecat luni de la domiciliu și nu s-a mai intors!

14:45, 16.04.2024 - Se inmulțesc cazurile de minori plecați de acasa. Disparițiile sunt sesizate la poliție, iar autoritațile se mobilizeaza pentru gasirea adolescenților. In numai doua zile la Cluj au disparut doi minori de 14 ani. Plecați voluntar de la domiciliu aceștia au fost cautați de familie și poliție. Cel mai…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Minora in varsta de 14 ani din Cluj-Napoca data disparuta. A plecat de acasa și nu a mai revenit!

12:31, 15.04.2024 - O minora in varsta de 14 ani din Cluj-Napoca este cautata de poliție și aparținatori. Acesta a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit pana in prezent. Duminica, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizata despre faptul ca minora NAICA ROXANA DANIELA, in varsta de 14 de ani, din municipiul Cluj-Napoca,…

Care sunt cele mai comune simptome intalnite la școlari și ce semnifica acestea?

11:50, 10.04.2024 - Pe masura ce copiii de cresc, incep sa aprecieze și sa exploreze tot mai mult lumea din jurul lor. Astfel, dat fiind acest contact cu mediul exterior, copiii de varsta școlara, cu varste cuprinse intre 6 și 12 ani, sunt deosebit de susceptibili la o gama larga de afecțiuni comune. De la simplele raceli…

Horoscop special: Marte intra in Pești - 22 martie – 30 aprilie 2024. 7 zodii vor profita din plin de acest aspect

11:35, 22.03.2024 - In perioada 22 martie – 30 aprilie, vom explora vastul ocean, cautand o perspectiva proaspata care rezonaza cu aspirațiile noastre pe masura ce Marte calatorește prin atmosfera Peștilor.In timpul tranzitului lui Marte prin Pești, exista o creștere a motivației de a ieși din zonele noastre de confort…

Ce metode pot sa foloseasca persoanele care nu pot dormi fara partener. Vor avea un somn liniștit

17:20, 19.03.2024 - Sunt cupluri care nu pot dormi separat, iar studiile au aratat ca acest lucru se datoreaza unor factori externi. Exista persoane care nu pot accepta sub nicio forma ideea de a dormi fara partenerul de viața. Cercetatorii au dezvaluit ce metode pot folosi aceste persoane pentru a adormi și fara partener!…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?