Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Șansele punerii în practică a scenariului privind anexarea Transnistriei la Rusia, prin ochii specialiștilor ANALIZĂ

Publicat:

Scenariul privind cererea Tiraspolului cu privire la anexarea regiunii separatiste la Rusia este greu de pus in practica, dar nu este exclus, luand in calcul ,,politica iraționala” a Kremlinului, susțin experții de la Chișinau consultați de ,,Adevarul”.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum vrea Kremlinul sa compromita referendumul pe tema aderarii in Republica Moldova ANALIZA

22:50, 10.03.2024 - Gagauzia, o regiune prorusa din Rep. Moldova, ar putea sa refuze sa deschida secții de votare la referendumul pe tema aderarii la UE, afirma experții de la Chișinau consultați de ,,Adevarul”. Demersul ar avea loc la solicitarea Kremlinului, care va folosi Gagauzia pentru destabilizarea țarii vecine.

Rusia susține ca „protejarea” Transnistriei reprezinta o „prioritate”, dupa cererea de ajutor a Tiraspolului

18:40, 28.02.2024 - Rusia a declarat miercuri ca o „prioritate„ a sa este „protejarea” populatiei din Transnistria, un teritoriu separatist prorus din estul Republicii Moldova, care a cerut anterior ajutorul Moscovei in fata „presiunii sporite” din partea Chisinaului.

Tiraspolul neaga ca va solicita anexarea Transnistriei la Rusia

19:36, 27.02.2024 - Tiraspolul, prin intermediul așa-zisului vicepreședinte al Sovietului Suprem, Galina Antiufeeva, neaga ca va cere alipirea Transnistriei la Federația Rusa, afirmand ca informațiile sunt niște speculații lansate de provocatori.

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

13:01, 27.02.2024 - Autoritațile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care sa aprobe “unirea” Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat intr-o analiza difuzata de Institutul pentru Studiul Razboiului (The Institute for the Study of War, ISW), o organizație cu sediul in SUA. Analiza care anticipeaza…

Transnistria incepe un joc periculos. Ce ii vor cere separatiștii lui Putin

08:55, 26.02.2024 - Pe 29 februarie cetațenii ruși sunt programați sa mearga la urne pentru a susține realegerea lui Putin pentru un nou mandat. Deși nu exista niciun dubiu ca Comisia Electorala Centrala a Rusiei va declara victoria in orice circumstanțe, Kremlinul este hotarat sa pregateasca ceva pentru alegeri care sa…

Neutralitatea care a dezarmat Republica Moldova (analiza)

07:40, 06.02.2024 - Despre NATO, la Chișinau vorbesc cel mai mult agenții Kremlinului. Pro-europenii evita subiectul crezand ca mesajele pro-NATO i-ar face sa piarda electorat. Conform Constituției, Republica Moldova este stat neutru (Art.11) – o neutralitate declarata unilateral de catre politicienii moldoveni abia…

Ce urmarește Rusia prin compromiterea relațiilor moldo-ucrainene ANALIZA

15:25, 20.01.2024 - Kremlinul se afla in spatele noii etape a campaniei de destabilizare a Republicii Moldova, a carei ținta este acum compromiterea relațiilor diplomatice, cu precadere a celor moldo-ucrainene, spun unii experți de la Chișinau, consultați de ,,Adevarul”.

Rusia cere Republicii Moldova sa deschida secții pentru alegerile prezidențiale. Ce urmarește Kremlinul ANALIZA

20:50, 16.01.2024 - Reprezentanții Guvernului de la Chișinau examineaza in prezent solicitarea Rusiei privind deschiderea secțiilor de votare in cadrul scrutinului prezidențial din primavara acestui an, precizand ca raspunsul va fi oferit in timp rezonabil.


Ce parere ai despre aceasta stire?