Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România cere clarificări Comisiei Europene privind modul în care trebuie aplicată taxa de solidaritate în energie după ce OMV Petrom a spus că nu se află printre cei care ar trebui sa o achite Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în l

Publicat:

Clarificarile vizeaza modul in care este calculata aceasta taxa, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri, si ar putea fi decisive in stabilirea pozitiei autoritatilor fiscale in cazul OMV Petrom, companie care a transmis ca nu este obligata sa achite aceasta taxa. Desi solicitarea este una la modul general, demersul a fost determinat, cel mai probabil, de anuntul companiei OMV Petrom ca nu va plati contributia de solidaritate in Romania, explicand ca veniturile din extractia hidrocarburilor si rafinare nu depasesc 75% din cifra de afaceri, comenteaza . Regulamentul european…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Declarația unica 2024. Pana cand trebuie depusa

09:20, 10.05.2024 - Trebuie depusa declarația unica! Romanii care au avut anul trecut venituri suplimentare fata de salariu, precum cele din chirii, investitii, dobanzi sau activitati independente, trebuie sa depuna Declarația unica pana pe data de 27 mai 2024. Amenda pentru nedepunerea Declaratiei unice este intre 50…

Ei au pensii mai mari de 10 ori fața de oamenii de rand

16:00, 29.04.2024 - Pensiile nu sunt la fel. Exista diferențe uriașe intre sumele pe care le primesc pensionarii. De exemplu, pensiile magistraților au ajuns sa fie de peste 10 ori mai mari decat pensiile oamenilor de rand. Cei 5.621 de beneficiari de pensii speciale incaseaza in medie 24.151 lei lunar, iar 21.287 lei…

Iohannis, despre diferenta intre deficitul bugetar calculat de CE si cel calculat de Guvern: I-am rugat sa construiasca un buget care este sustenabil, corect si solid. Ma gandesc ca asa va fi

20:55, 17.04.2024 - „Acum, despre aceste calcule cu siguranta ministrul Finantelor poate sa va dea explicatiile de rigoare, dar despre deficit si situatia Romaniei in an electoral pot sa va spun ca am avut, atunci cand s-a construit bugetul, discutii cu toti factorii implicati si i-am rugat sa construiasca un buget care…

FPPG a prezentat beneficiile tehnologiei de captare, transport, utilizare și stocare a dioxidului de carbon

15:50, 03.04.2024 - Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare a dioxidului de carbon in Romania, care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit unei prezentari facute de Federația…

Impozitele romanilor care au afaceri de familie ar putea crește

10:00, 31.03.2024 - Impozitele romanilor care au afaceri de familie ar putea crește ANAF pregatește inițierea unor controale la persoanele care, fiind soții sau frați, dețin firme in comun in Romania. Propunerea, conceputa pentru a crește veniturile la buget, aparține ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Modificarile…

Dezordine fiscala: Se apropie termenul pentru declararea firmelor care trec pe profit și nimeni nu știe nimic

11:10, 27.03.2024 - Proprietarii de microintreprinderi nu știu daca vor fi nevoiți sa mute firma pe profit pana pe 31 martie pentru ca nu a aparut actul normativ care stipuleaza scaderea pragului de incadrare in categoria microintreprinderilor de la 500.000 de euro la 100.00 de euro. Termenul limita de 31 martie pentru…

Comisia Europeana avertizeaza Romania ca intarzierea reformelor pune in pericol fondurile din PNRR: „Mesajul este unul de urgenta” / „Vedem ca toate tendintele merg in directia gresita”

16:55, 20.03.2024 - Pana in prezent, Romania a primit aproximativ 9 miliarde de euro dintr-un pachet total de granturi si imprumuturi in valoare de 28,5 miliarde de euro disponibile pana in 2026 in cadrul mecanismului de redresare si rezilienta al UE (PNRR). Platile sunt conditionate insa de o serie de reforme, inclusiv…

„Schengen”: Minorii nu scapa de controale la ieșire din țara!

17:05, 19.03.2024 - Desi mai sunt doar 12 zile pana cand Romania va intra aerian și maritim in Schengen, nu toti cetatenii romanii vor putea calatori fara a fi controlati la frontiera dupa 31 martie 2023. Concret, Ministerul Afacerilor Interne a publicat un proiect de Ordonanța de Urgența care modifica parte din legislatia…


Ce parere ai despre aceasta stire?