Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prea multe terminale de gaze lichefiate? / Este posibil ca Europa să fi exagerat cu securitatea energetică / România privește de pe margine cum se dezvoltă infrastructura de gaze din UE

Publicat:
Prea multe terminale de gaze lichefiate? / Este posibil ca Europa să fi exagerat cu securitatea energetică / România privește de pe margine cum se dezvoltă infrastructura de gaze din UE

Este posibil ca Europa sa fi exagerat strategia de securitate energetica, grabindu-se sa extinda rețeaua de terminale LNG, dupa atacul Rusiei asupra Ucrainei, se arata intr-o analiza Reuters. Daca vor fi finalizate toate proiectele incepute, capacitatea terminalelor de gaze lichefiate va ajunge sa depașeasca intreaga cerere de gaze la nivelul UE. Aceasta și in contextul in care politica UE este de reducere a cererii de gaze pentru a face loc energiei regenerabile. De la inceputul razboiului și pana in august 2023 au fost adaugate șase terminale LNG la rețeaua de 20 preexistenta.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol si foto: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboi in Ucraina, ziua 778. Infrastructura energetica din sudul tarii, vizata de dronele Rusiei

10:25, 12.04.2024 - Atacuri ale dronelor rusești in sudul Ucrainei au provocat in cursul nopții de joi spre vineri un incendiu la o instalație energetica din Dnipropetrovsk și au avariat infrastructura critica din Kherson, au declarat vineri autoritațile ucrainene, citate de Reuters. Forțele ucrainene au doborat 16 din…

Trilioane de euro pentru obiective nerealiste. Isteria climatica amenința securitatea energetica a Europei

17:10, 09.04.2024 - Conform unui nou raport, Europa va trebui sa investeasca 800 de miliarde de euro pana in 2030 numai in infrastructura sa energetica pentru a indeplini obiectivele climatice. Dar infrastructura funcționeaza – de ce ar avea nevoie de astfel de obiective? Ca sa fie dezmembrata pe altarul ecologiei? Masa…

Charles Michel, șeful Consiliului European: „Daca vrem pace, trebuie sa ne pregatim de razboi”

11:20, 19.03.2024 - Președintele Consiliului European, Charles Michel, a afirmat, intr-un articol de opinie publicat in mai multe ziare europene și pe site-ul Euractiv, ca, in contextul amenințarii reprezentate de Rusia, Europa trebuie sa treaca la o abordare de tipul „economie de razboi”, relaetaza agenția Reuters, citata…

Putin, avertisment pentru Occident: „Este clar pentru toata lumea ca acest lucru va fi la un pas de un al treilea razboi mondial”

09:56, 18.03.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul ca un conflict direct intre Rusia și alianța militara NATO, condusa de SUA, ar insemna ca planeta este la un pas de al treilea razboi mondial, dar a spus ca aproape nimeni nu iși dorește un astfel de scenariu, scrie Reuters.Razboiul din Ucraina…

Razboi in Ucraina, ziua 742: Val de reacții dupa declarația lui Macron privind posibilitatea trimiterii unor trupe straine in Ucraina: ce spun Washingtonul și Kremlinul

07:20, 06.03.2024 - UPDATE 6:10 - Washingtonul ii aminteste lui Macron ca Zelenski „nu a cerut niciodata” trupe strainePresedintele ucrainean Volodimir Zelenski „nu a cerut niciodata sa lupte soldati straini pentru tara sa”, a declarat marti un purtator de cuvant al Casei Albe, intrebat in legatura cu recente afirmatii…

Spionajul rusesc și-a intensificat activitatea: Este la fel ca vremea lui Stalin

08:26, 04.03.2024 - Rețeaua de spioni a Rusiei s-a extins atat ca dimensiune, cat și ca influența inca din primele zile ale invaziei pe scara larga a Ucrainei, a informat Wall Street Journal (WSJ) pe 3 martie. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) s-a confruntat cu perturbari dupa ce rapoartele de informații…

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana: „Problema securitații economice ar trebui gestionata de catre un oficiu comun intre președinție și guvern”

22:25, 22.02.2024 - Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi, 22 februarie 2024, in cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, ca problema securitații economice ar trebui gestionata de catre „un oficiu comun intre președinție și guvern”. „Toate țarile din Europa și din NATO au gasit o formula…

Sprijin guvernamental pentru fermierii romani

09:00, 17.02.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Masurile recent luate au fost prezentate, intr-o declarație politica, de catre deputatul social-democrat Marius Damian! In condițiile in care cu toții ne dorim sa cumparam și sa consumam produse romanești de calitate, susținerea fermierilor și producatorilor romani este foarte importanta.…


Ce parere ai despre aceasta stire?