Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluare cu material plastic? Acum există ”soluția elvețiană”

Publicat:

Oamenii de știința din Elveția au descoperit microorganisme care pot digera plasticul la 15 grade facuta de cercetatori in zonele alpina și arctica, mai exact microbii care pot digera plasticul la temperaturi scazute, ar putea avea un potențial uriaș in procesele de reciclare, scrie . In timp ce materialele plastice au fost utilizate pe scara larga doar din anii 1950, microbii pot degrada polimerii deoarece seamana cu unele structuri gasite in celulele vegetale. Pana in prezent, au fost gasite mai multe microorganisme care pot face acest lucru, dar, de obicei,…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Psihologul Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, a murit

21:45, 27.03.2024 - Daniel Kahneman, psihologul laureat al premiului Nobel care a contribuit la demitizarea ideii ca oamenii iau decizii economice rationale, a murit. Psihologul avea 90 de ani, potrivit Mediafax.  Daniel Kahneman a devenit celebru in 2002, dupa ce a primit Premiul Nobel pentru stiinte economice…

Filmul tragediei din Baltimore. Nava care a intrat in pod a transmis un SOS. Oamenii cazuți in apa erau muncitori care reparau podul

17:06, 26.03.2024 - Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prabusit, marti, dupa ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Potrivit oficialilor din statul Maryland, nava a apucat sa transmita un semnal SOS inainte de impact, iar autoritațile au reușit sa incetineasca fluxul de trafic, impiedicand…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cum și cand a aparut sarutul: detalii neștiute din trecut despre evoluția acestui gest

23:25, 15.02.2024 - Potrivit cercetatorilor, cea mai veche atestare a sarutului din omenire dateaza de aproximativ 4.500 de ani, in Orientul Mijlociu antic, cu 1.000 de ani mai devreme decat se credea pana acum. Oamenii de știința au evidențiat dovezi care sugereaza ca sarutul a fost practicat in unele dintre cele mai…

Limbajul balenelor, noi sunete

15:35, 15.02.2024 - Oamenii de știința au facut un pas important in ințelegerea limbajului balenelor. Descoperirile recente scot la iveala elemente necunoscute pana acum in vocalizarile balenelor, sugerand ca acestea ar putea corespunde anumitor aspecte ale vorbirii umane. In mod intrigant, cercetatorii au identificat…


Ce parere ai despre aceasta stire?