Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să inverseze procesul prin care celulele pancreatice devin cancerigene

Publicat:

Un cercetator a reusit sa transforme celulele pancreatice cancerigene in celule normale, scrie descopera.ro citat de UNIMEDIA. Prognozele pe care le primesc pacientii care sufera de adenocarcinoamele pancreatice, cea mai obisnuita forma de cancer care afecteaza acest organ, nu sunt tocmai optimiste. In general, medicii ii informeaza ca mai de trait in jur de sase luni. Cercetatorii sustin, insa, intr-un nou studiu, ca celulele pancreatice adenocarcinom pot fi ”convinse” sa se transforme inapoi in celule sanatoase, o descoperire care ar putea duce la dezvoltarea unui nou tratament.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…

Cum a reușit „cel mai cool dictator din lume” sa transforme o țara asediata de bandele de criminali in una dintre cele mai sigure

08:05, 09.02.2024 - Oamenii din El Salvador l-au votat din nou pe cel care s-a autointitulat „cel mai cool dictator din lume”, Nayib Bukele, pentru un al doilea mandat ca președinte, dupa ce in primii cinci ani in fruntea țarii a reușit sa transforme El Salvador din una dintre cele mai violente țari de pe glob in una dintre…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?