Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hrană pentru creier. Un aliment iubit în toate epocile te face mai DEȘTEPT

Publicat:

Un nou studiu a permis identificarea mecanismelor moleculare din creier cu ajutorul carora ciocolata poate proteja creierul imbatranit impotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson.

Asa cum stim cu totii, ciocolata contine substante care provoaca placere si imbunatatesc starea de spirit, iar mai multe cercetari au aratat ca acest desert este bogat in antioxidanti si are proprietati benefice pentru creier. Mai multe studii recente au oferit dovezi in favoarea ipotezei ca anumiti compusi din ciocolata, flavanolii, actioneaza pentru a proteja neuronii impotriva degenerarii…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Succes impresionant al graficianului turdean Theodor Romila, cu expoziția de la Muzeul de Arta Vizuala Galați (VIDEO)

13:35, 07.04.2024 - Vernisajul expoziției ”Explorari”, a artistului turdean Theodor Romila, a avut loc in 13 martie 2024 și mai este inca o saptamana in care poate fi vizitata la Muzeul de Arta Vizuala Galați. Insa, ecourile succesului deja au aparut… ”Expoziția de grafica semnata de Theodor Romila mai poate fi vizitata…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi

18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Trucul INCREDIBIL care-ți poate salva viața daca te prinde o furtuna cu fulgere

22:55, 10.02.2024 - Cercetatorii care au analizat astfel de furtuni spun ca este mai bine sa renunțam la umbrela și sa lasam ploaia sa ne ude bine pe cap. In acest fel, ne marim șansele de a scapa teferi daca ne lovește fulgerul.Un studiu realizat la o universitate din Germania a aratat ca apa de ploaie de pe scalp acționeaza…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?