Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire neasteptata despre o ciuperca mult consumata de romani

Publicat:

ostreatus – pastravi de fag –, foarte mult cultivate si consumate si la noi in tara, au un &"secret intunecat&": se hranesc cu paianjeni si viermi nematozi. Modul in care digera ciupercile aceste animale implica un proces prezent si in corpul uman, un mecanism prin care organismul se protejeaza impotriva infectiilor si a cancerului.
Pentru a digera nevertebratele cu care se hranesc, ciupercile Pleurotus ostreatus folosesc anumite proteine care perforeaza membrana celulara a prazii. Acelasi mecanism este folosit de celulel sistemului nostru imunitar, pentru…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…

Ce ne face sa mirosim urat. Impactul stilului de viața asupra mirosului corporal

20:41, 12.04.2024 - Dieta: condimentele, usturoiul și alimentele picanteAlimentația joaca un rol crucial in determinarea mirosului corporal. Alimentele picante, cum ar fi cele care conțin capsaicina, nu doar ca pot provoca transpirație, dar și modifica mirosul acesteia. Usturoiul și ceapa, de exemplu, sunt renumite pentru…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Broccoli, super-leguma anului?

05:01, 20.03.2024 - Prevenirea bolilor este intotdeauna mai ușor de realizat decat vindecarea prin diverse masuri terapeutice. Sanatatea și nutriția sunt strans legate, corpurile noastre depinzand de substanțele nutritive, energia și substanțele chimice din alimente pentru a crește corespunzator, a se dezvolta și a se…

Beneficiile bananelor pentru sanatate. Pot fi incorporate intr-o mulțime de rețete

19:40, 06.03.2024 - De la micul dejun pana la desert, acestea pot fi incorporate intr-o mulțime de rețete, fie ca sunt proaspete sau congelate. Bananele sunt o sursa bogata de nutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina B6. Acești nutrienți impreuna cu alte componente din banane pot oferi diverse beneficii pentru sanatate.…

Consumul de zahar alb afecteaza fizionomia oamenilor! Nutriționiștii trag un semnal de alarma

11:05, 04.03.2024 - Zaharul alb are efecte negative asupra organismului, mai ales cand este consumat in cantitați mai mari decat este recomant. Nu doar ca afecteaza funcționarea organelor, dar modifica și fizionomia. Iata ce trebuie sa știe toți romanii despre acest ”viciu”.

Cele mai periculoase 10 combinații de alimente - Romanii mananca frecvent GREȘIT - Cum poate fi afectata sanatatea

15:51, 24.02.2024 -   Unele combinații de alimente pot fi daunatoare și pot cauza probleme digestive, absorbție redusa a nutrienților și alte complicații. Iata cateva dintre cele mai periculoase combinații de alimente pe care ar trebui sa le evitam:Fructe și proteine sau amidonuri: Fructele se digera rapid, in timp ce…

Cat de des este in regula sa mananci oua și cum influențeaza colesterolul

21:50, 19.02.2024 -  Valoarea Nutriționala a OualorOuale sunt bogate in nutrienți esențiali, inclusiv proteine de inalta calitate, vitaminele A, D, E, K, B2, B6, B12, și minerale precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conțin colina, importanta pentru funcția cerebrala și sanatatea ficatului. Ouale sunt, de asemenea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?