Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ne simţim mai obosiţi atunci când dormim mai mult ca de obicei

Publicat:

, psiholog la of , spune ca explicatia este foarte simpla, potrvit ziaruldeiasi.ro. Corpul nostru este obisnuit cu un anumit program de somn, iar orice abatere se resimte.

De aceea este indicat, daca se poate, sa va culcati si sa va treziti zilnic la aceleasi ore. Cateva ore de somn in plus intr-o noapte nu vor revigora organismul, asa cum v-ati astepta, dimpotriva, il vor da peste cap.

Durata medie a unui ciclu de somn este de cate 90 de minute, iar oamenii parcurg de obicei 5 circuri complete de somn intr-o noapte, deci in total…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta magica pentru longevitate și fericire. Alimentul pe care japonezii il mananca inainte de culcare

22:45, 17.04.2024 - Se spune ca japonezii nu doar dorm, ci practica arta somnului. Ritualul lor de somn incepe cu un program strict - culcare devreme, inainte de ora 23:00. Aceasta practica nu este doar o regula, ci o modalitate de a-și hrani trupul și mintea. In timpul somnului, corpul elibereaza substanțe chimice care…

Norovirus: simptome frecvente și tratament! Virusul foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente

18:35, 05.04.2024 - Norovirusul este foarte contagiosInfecția cu norovirus poate provoca debutul brusc de varsaturi severe și diaree. Virusul este foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente sau apa contaminate in timpul prepararii sau prin suprafețe contaminate. De asemenea, puteți fi infectat prin contactul…

Stresul și problemele de somn: Cum le poți combate

17:36, 01.04.2024 - Stresul poate influența atat calitatea, cat și durata somnului. Experții recomanda un somn de 7-9 ore pe noapte, in funcție de varsta, dar sunt studii care arata ca mulți adulți dorm mai puțin de 7 ore pe noapte, acest deficit de somn contribuind la apariția unor probleme de sanatate. Cum afecteaza…

Alimente pe care sa le consumi seara pentru un somn mai bun. Cate ore trebuie sa dormi pe noapte, de fapt

10:55, 17.03.2024 - Un somn cat mai odihnitor și bun este esențial pentru sanatatea organismului, susțin specialiștii. Daca va odihniți seara, acest lucru presupune reducerea riscului de a dezvolta anumite boli cronice, de a menține creierul sanatos și de a intari sistemul imunitar. De aceea, inainte de a merge la somn,…

Ziua Mondiala a Somnului. Complicațiile cardiovasculare ale apneei in somn

05:15, 15.03.2024 - La data de 15 martie 2024, la nivel internațional, este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Tema propusa pentru acest an este “Echitatea in somn pentru sanatatea globala”. Somnul este esențial pentru sanatate, așa cum bine știm, iar problemele legate de afecțiunile somnului iși pot spune notabil cuvantul.…

Cum sa te adaptezi la ora de vara 2024. Ce alimente sa eviți

09:05, 11.03.2024 - Este luna in care se trece la ora de vara 2024, dar și perioada in care organismul are nevoie de un surplus de energie pentru a se adapta schimbarii. Iata ce alimente trebuie sa conțina o dieta echilibrata la inceput de primavara, dar și la ce alimente sa renunți pentru a te adapta mai ușor schimbarii…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

Cum sa te simți satul mancand mai puțin. Trucul pe care cu siguranța nu il știai: "Cel mai bun obicei pentru o digestie corecta"

11:50, 18.02.2024 - Consumul anumitor alimente, inclusiv legume bogate in fibre și proteine ​​slabe, poate ajuta sa reduci cantitatea de alimente pe care o consumi și, in același tima, sa te simți satul. Exista insa și un alt truc. Iata ce spune Mihaela Bilic.


Ce parere ai despre aceasta stire?