Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Daunele asupra ADN-ului cauzate de radiaţiile de la Cernobîl „nu sunt transmise copiilor”

Publicat:

Nu exista ”daune ADN suplimentare” la copiii nascuti din parinti care au fost expusi la radiatii in urma exploziei de la Cernobil inainte ca ei sa fi fost conceputi, relateaza BBC, preluat de Agerpres. Aceasta constatare este inclusa in primul studiu care a examinat genele copiilor ai caror parinti au fost inrolati pentru a ajuta la operatiunile de decontaminare dupa accidentul nuclear. Participantilor, toti conceputi dupa dezastru si nascuti intre 1987 si 2002, li s-a facut screening-ul intregului lor genom. Studiul nu a constatat mutatii care sa fi fost asociate cu expunerea parintelui. Constatarile

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Operația care combina chirurgia cancerului și cezariana

23:21, 30.04.2024 - Chirurgii din Londra testeaza, in premiera, operațiile doi in unu, in care pacientele care au nascut prin cezariana au fost supuse și unei intervenții chirurgicale pentru a le reduce riscul de cancer ovarian.

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Primele vaccinuri ARN mesager impotriva cancerului sunt testate la Londra: „Este o forma de terapie personalizata”

21:05, 26.04.2024 - Un vaccin personalizat impotriva cancerului, cu tehnologie de tip ARN mesager, este testat pe oameni, in premiera, in aceste zile la Londra. Experții spun ca acesta ar putea fi „un moment de cotitura” in efortul de a vindeca permanent cancerul, relateaza The Guardian. Melanomul, tipul de cancer pentru…

Un cercetator franco-canadian recompensat cu ”Oscarul pentru știința” pentru tratamentul science-fiction contra cancerului

00:15, 15.04.2024 - Michel Sadelain, inginer genetician franco-canadian, a primit un ”Oscar pentru știința”, pentru cercetarile sale care au facut posibila programarea celulelor sistemului imunitar pentru a lupta impotriva cancerului. Cercetatorul a fost distins cu Premiul Breakthrough – un Oscar pentru știința – in cadrul…

Institutul National de Sanatate Publica face apel la vaccinarea copiilor. "Este cea mai sigura metoda pentru a va proteja copiii"

20:21, 05.03.2024 - Institutul National de Sanatate Publica face un nou apel la vaccinarea copiilor. Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigura metoda de protejare a copiilor, transmit specialiștii. Rujeola, difteria și tetanosul sunt doar 3 dintre cele 11 boli infecțioase pentru care vaccinul este gratuit in Romania,…

China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creșterea copiilor (studiu)

12:40, 22.02.2024 - China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creșterea copiilor. Concluzia aparține cercetatorilor de la Institutul de Cercetare a Populației YuWa din China. In plus, costurile legate de copii sunt mult mai mari, in medie, decat PIB-ul pe cap de locuitor al țarii. Studiul, publicat…

Incalzirea globala – Anul 2024 incepe cu noi recorduri

13:51, 08.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 nu incepe bine: niciodata o luna ianuarie nu a fost atat de calda, iar pentru prima data planeta a depasit 1,5°C de incalzire pe parcursul a 12 luni consecutive fata de era preindustriala.  Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email…

Incalzire globala accentuata. Este a opta luna consecutiva in care se inregistreaza recorduri de temperatura

07:30, 08.02.2024 -  Intre februarie 2023 si ianuarie 2024, temperatura aerului la suprafata globului a fost cu 1,52°C mai mare decat in perioada 1850-1900, potrivit datelor observatorului european Copernicus, scrie AFP. Acest lucru nu inseamna ca am depasit pragul de 1,5°C stabilit la Paris in 2015 pentru a incerca sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?