Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bulgaria va plăti unei companii ruse compensații de 600 de milioane de euro pentru anularea proiectului Belene

Publicat:

Bulgaria a acceptat sa plateasca companiei ruse Atomstroyexport compensații de aproximativ 600 de milioane de euro (655 de milioane de dolari) pentru anularea proiectului centralei nucleare la Belene, pe Dunare, la granița cu Romania, a anunțat miercuri compania naționala bulgara de electricitate (NEK), transmite Reuters.

În iunie, Curtea Internaționala de Arbitraj de la Paris (ICA) a decis ca Sofia trebuie sa plateasca compensații pentru echipamentul nuclear comandat de la Atomstroyexport înainte de a anula, în 2012, proiectul Belene, evaluat la 10 miliarde…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Damen da Romania in judecata pentru șantierul naval Mangalia: risc de insolvența și 2.000 de locuri de munca in pericol

10:05, 24.04.2024 - Situația de pe platforma industriala Mangalia devine din ce in ce mai tensionata iar viitorul șantierului naval e sumbru. Grupul olandez Damen a escaladat conflictul cu statul roman, recurgand la Curtea Internaționala de Arbitraj de la Viena. Motivul: rezilierea acordului din 2018 prin care Damen a…

Aderarea terestra la Schengen: Ylva Johansson vrea o data certa

20:20, 18.04.2024 - Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat, joi, la Sofia, ca in urma cu doua zile a propus Consiliului sa stabileasca in acest an data la care sa se elimine controalele interne la frontierele terestre pentru Romania si Bulgaria. Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu,…

Iohannis, despre raportul Letta, „Viitorul Pietei Unice”: Din ce am inteles pana acum de la echipa mea, este favorabil Romaniei si sunt chiar doua exemple unde suntem citati in sens pozitiv

20:55, 17.04.2024 - „Raportul Letta, din ce am inteles pana acum de la echipa mea, este favorabil Romaniei si sunt chiar doua exemple unde suntem citati in sens pozitiv. Vom mai detalia despre raportul Letta, in masura in care il studiem si cu echipa noastra, dar si in Consiliu, iar in ce priveste Air Schengen, da, am…

Premierul Marcel Ciolacu a decis sa renunțe la referendumul pentru Roșia Montana

12:35, 10.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a decis sa renunțe la ideea organizarii unui referendum pentru exploatarea resurselor de la Roșia Montana, ca urmare a deciziei Curții de Arbitraj de la Washington in favoarea Romaniei. Curtea Internaționala pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții (ICSID)…

Romania va recupera de la Gabriel Resources peste 1,4 milioane de dolari! Cine e avocata care s-a ocupat de procesul Roșia Montana

13:05, 09.03.2024 - Crenguța Leaua este profesor universitar și o avocata cu o cariera excepționala specializata in arbitraj internațional. Ea, alaturi de echipa ei, au caștigat pentru Romania procesul de miliarde cu Gabriel Resources.Procesul Roșia Montana nu este primul pe care avocata l-a caștigat pentru Romania. Ea…

Emmanuel Macron a inaugurat Satul Olimpic. Bugetul total al proiectului depașește 2 miliarde de euro

15:06, 29.02.2024 - Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a inaugurat joi Satul Olimpic care va gazdui pana la 14.500 de persoane, sportivi, antrenori si oficiali, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vara de la Paris (26 iulie - 11 august), plus alte 9.000 de persoane cu ocazia Jocurilor Paralimpice, informeaza Reuters, preluat…

Loredana Toma, lupta cu depresia și durerea fizica: „Mi-a fost greu, dar tot prin antrenament am reușit sa trec peste”

11:21, 29.02.2024 - Loredana Toma, 28 de ani, cea mai buna halterofila din Romania, se pregatește pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde, neoficial, sportiva de la Rapid e calificata, dupa ce a caștigat doua medalii de aur la Campionatele Europene de la Sofia. ...

Statul roman da 126 milioane euro porturilor de la Dunare și Marea Neagra

13:05, 17.02.2024 - Schema de ajutor de stat de 126 milioane de euro adresata porturilor maritime si interioare din Romania aflate la granita estica a Uniunii Europene (UE). Investițiile au ca scop rezolvarea supra-aglomerației din portul Constanța. Actul normativ cu privire la ajutorul alocat porturilor de la Dunare și…


Ce parere ai despre aceasta stire?