Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apa îmbuteliată conține de 100 de ori mai multe nanoparticule de plastic decât se bănuia până acum

Publicat:
Apa îmbuteliată conține de 100 de ori mai multe nanoparticule de plastic decât se bănuia până acum

Apa imbuteliata conține aproape de 100 de ori mai multe nanoparticule de plastic, comparativ cu ceea ce s-a estimat pana acum. Este concluzia studiului publicat in revista PNAS, transmite   . ”Daca oamenii sunt ingrijorați in privința nanoplasticelor din apa imbuteliata , este rațional sa ne gandim la alternative, ca apa de la robinet”, a declarat pentru AFP , coautor al acestui studio. ”Noi nu recomandam sa nu beți apa imbuteliata cand este nevoie, deoarece riscul deshidratarii poate fi mai mare, fața de consecințele potențiale ale expunerii la nanoplastice”, a mai adaugat…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sondajul ARA: Dinamica surprizelor in cursa pentru Primaria Capitalei

08:05, 12.04.2024 - Ne aflam in plina isterie a sondajelor. Daca e sa judecam dupa rezultatele contradictorii ale acestora, bucureștenii sunt total inconsecvenți. Iși schimba, adica, preferințele de pe o zi pe urmatoarea. Deși nimic din activitatea electorala a candidaților nu determina aceasta nestatornicie. Lupta pentru…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

STUDIU Consumul de o lingura de oțet de mere in fiecare zi ajuta la slabit in cazul adulților mai tineri

13:30, 04.04.2024 - Consumul de oțet de cidru de mere a devenit un mod popular de a pierde in greutate in ultimii ani, dar poate ajuta cu adevarat oamenii sa slabeasca? Un nou studiu a constatat ca adolescenții și adulții tineri libanezi care au baut pana la o lingura de oțet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au slabit…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Premiera la simularea evaluarii naționale: lucrarile elevilor din clasa a VIII-a sunt corectate digital

06:45, 04.02.2024 - Lucrarile elevilor din clasa a VIII-a, care susțin incepand de luni simularea evaluarii naționale 2024 vor fi evaluate, in premiera, digitalizat, anunța ministrul Educației, Ligia Deca . ”Evaluarea digitalizata nu influențeaza nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?