Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperit secretul rarităţii diamantelor roz!

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit secretul raritatii diamantelor roz, care se gasesc aproape exclusiv in Australia, un detaliu care explica pretul lor astronomic, potrivit unui studiu publicat foarte recent, relateaza agenția AFP, preluata de Agerpres. Peste 90% din toate diamantele roz existente sunt originare din mina recent inchisa din Argyle, in nord-vestul Australiei. Insa nimeni nu cunostea pana acum motivul pentru care ele se gaseau in acest loc, situat la marginea continentului austral, in timp ce majoritatea minelor de diamante se afla in interiorul continentelor, asa cum se intampla in…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Inteligența artificiala de la Google prezice inundațiile cu șapte zile in avans. Un alt model prezice vremea cu zece zile inainte

16:21, 21.03.2024 - Un model de inteligența artificiala al Google, operațional in 80 de țari, a fost folosit pentru a prognoza inundații cu pana la șapte zile inainte din India pana in Columbia, scrie Bloomberg.Modelul a fost dezvoltat de cercetatorii de la Google, care au afirmat ca au reușit sa „imbunatațeasca abilitatea…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

BRICS, MINT, CIVET. De ce investitorii ar trebui sa acorde o a doua șansa piețelor emergente

15:01, 22.02.2024 - Piețele emergente ar fi trebuit sa fie investiția mileniului, dar nu a fost așa. Sectorul a explodat intr-o serie de acronime, cele mai cunoscute fiind Brics (inițial Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), dar și MINT (Mexic, Indonezia, Nigeria, Turcia), CIVET (Columbia, Indonezia, Vietnam,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?