Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

07:35, 15.04.2024

Strigătul lui Antonio Guterres

Strigătul lui Antonio Guterres

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a lansat un apel la „reţinere maximă” în cadrul Consiliului de Securitate reunit după atacul Iranului împotriva Israelului, arătând că „nici regiunea, nici lumea nu-şi…




17:00, 11.04.2024

Science Report: Rusia a lansat cu succes noua sa rachetă spațială, Angara-A5 ● Și totuși, ar putea exista viață pe Venus ● Vulpile ar fi fost domesticite de populațiile precolumbiene, înainte de apariția câinilor

Science Report: Rusia a lansat cu succes noua sa rachetă spațială, Angara-A5 ● Și totuși, ar putea exista viață pe Venus ● Vulpile ar fi fost domesticite…

Rusia a lansat cu succes noua sa rachetă spațială, Angara-A5 ● Și totuși, ar putea exista viață pe Venus ● Vulpile ar fi fost domesticite de populațiile precolumbiene, înainte de apariția câinilor




16:55, 04.04.2024

Science Report: Una din zece persoane de pe Terra este efectată de o pandemie puțin cunoscută ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul în care ele ne influențează ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populațiile de pești

Science Report: Una din zece persoane de pe Terra este efectată de o pandemie puțin cunoscută ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul…

Una din zece persoane de pe Terra este efectată de o pandemie puțin cunoscută ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul în care ele ne influențează ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic…




11:45, 26.03.2024

Ministrul Mediului Mircea Fechet: România solicită reevaluarea stării de conservare a populațiilor de urs brun în Europa

Ministrul Mediului Mircea Fechet: România solicită reevaluarea stării de conservare a populațiilor de urs brun în Europa

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat ieri la Consiliul de Mediu despre importanța gestionării populațiilor de urs brun din Europa și mai ales din România. Potrivit acestuia, țara noastră a demonstrat un…




14:00, 02.02.2024

Zimbri și căprioare, împreună, surprinși pe camerele Romsilva

Zimbri și căprioare, împreună, surprinși pe camerele Romsilva

Imagini rare cu zimbri și căprioare în aceleași cadre, într-o pădure a Parcului Național Vânători Neamț, au fost postate de Romsilva pe contul propriu de socializare. Imaginile au devenit virale adunând repede…




16:10, 31.12.2023

Papa Francisc s-a rugat pentru populațiile 'chinuite' de război

Papa Francisc s-a rugat pentru populațiile „chinuite” de conflicte și a descris 2023 drept un an de război în ultima alocuțiune din acest an din Piața Sf. Petru din Vatican, relatează Mediafax.Papa Francisc a vorbit…




18:40, 27.10.2023

România alocă 1,3 milioane euro pentru sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de cutremur

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, plata unei contribuţii financiare în valoare totală de 1,3 milioane de euro în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria, ca urmare a seismului din 6 februarie. Plata…




23:00, 17.10.2023

STUDIU: Algele şi plantele acvatice au făcut parte din alimentaţia populaţiilor europene până în Evul Mediu

STUDIU: Algele şi plantele acvatice au făcut parte din alimentaţia populaţiilor europene până în Evul MediuConsumul de alge şi plante acvatice, o practică obişnuită în unele ţări asiatice, a fost un obicei comun…




07:35, 14.10.2023

Experta ONU în populaţii strămutate se declară ”îngrozită” de ordinul dat în Gaza. ”Deplasările forţate ale populaţiilor constituie o crimă împotriva…

Experta ONU în populaţii strămutate s-a declarat vineri "îngrozită" de ordinul de evacuare dat de armata israeliană populaţiei din nordul Fâşiei Gaza, care constituie, potrivit ei, o crimă împotriva umanităţii,…




07:20, 21.09.2023

Poluarea aerului cauzată de incendii îi afectează cel mai mult pe cei mai săraci (studiu)

Poluarea aerului cauzată de incendii îi afectează cel mai mult pe cei mai săraci (studiu)Populaţiile din cele mai sărace ţări, în primul rând din Africa Centrală, sunt mult mai expuse decât cele din ţările dezvoltate…




17:15, 05.09.2023

Avertisment! Virusul gripei aviare se poate transmite la om

Un nou studiu relevă faptul că, mai nou, virusul gripei aviare se poate transmite de la păsări la oameni. Un nou studiu realizat de cercetători din China şi Marea Britanie a relevat că un subtip de virus al gripei…




10:30, 28.08.2023

„Un monstru”. Vânătorii au capturat un aligator de peste 4 metri și 364 de kilograme, în Mississippi

Un grup de vânători a capturat, sâmbătă, 26 august, pe râul Yazoo, un aligator de 4,34 metri și 364 de kilograme. Dimensiunile reptile sunt „istorice”, relatează The Mirror.Vânătorii primesc permisiunea de a vâna…




08:26, 23.08.2023

S-a născut o girafă fără pete. Specialiștii cred că ar fi singura din lume

O girafa fără pete s-a născut la grădina zoologică din Tennessee, SUA. Girafa fără pete s-a născut pe 31 iulie 2023 și are o culoare maro uniformă. Reprezentanții grădinii zoologice Brights sunt de părere că girafa…




00:31, 14.07.2023

Speciile de rechini din largul mării, pe cale de dispariție

Populațiile de rechini din largul mării au scăzut cu 71% din 1970, au descoperit cercetătorii. Cauza principală este pescuitul excesiv, care a pus trei transferuri din aceste specii în pericol de dispariție. Oamenii…




15:25, 13.07.2023

OMS îndeamnă guvernele țărilor lumii să protejeze populațiile de un virus periculos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că se înmulțesc cazurile de gripă aviară la mamifere, ceea ce ar putea ajuta virusul să se adapteze și să se răspîndească "mai uşor" în rîndul oamenilor. OMS face…




16:21, 21.06.2023

Science Report: Australia ar putea deveni prima țară care renunță la banii fizici. A fost descoperită cea mai veche reprezentare falică din lume. Războaiele…

Australia ar putea deveni prima țară care renunță la banii fizici ● A fost descoperită cea mai veche reprezentare falică din lume ● Războaiele au fost cele care au influențat dinamica populațiilor neolitice




14:15, 31.05.2023

Efectele schimbărilor climatice: populaţiile de peşti migrează spre ape mai reci

Populaţiile de peşti se relochează în ape mai reci din apropierea celor doi poli ai Pământului ca urmare a încălzirii globale, este concluzia la care au ajuns autorii unui studiu recent, informează DPA.Conform…




16:00, 23.05.2023

Cormoranul mare va fi putea fi vânat în România pe tot parcursul anului

Camera Deputatilor a adoptat, decizional, initiativa legislativa prin care este permisa vânarea cormoranului mare în România, pe tot cursul anului. Legea merge la promulgare. Proiectul de lege are ca obiect de…




20:01, 18.05.2023

Actrița Andreea Hristu, bătută de un individ în Parcul Cișmigiu: Polițiștii l-au prins pe agresor

Actrița Andreea Hristu, bătutră de un individ în Parcul Cișmigiu: Polițiștii l-au prins pe agresorActrița Andreea Hristu de la Teatrul Foarte Mic din București a fost agresată în Parcul Cișmigiu de un individ.…




19:50, 18.05.2023

Președintele Bulgariei avertizează: 'Arhitectura de securitate construită de decenii în Europa este în declin'

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, care participă la conferinţa anuală a şefilor Apărării din Balcani de la Sofia, a declarat că arhitectura de securitate construită de decenii în Europa este în declin, iar acest…




19:36, 18.05.2023

Populațiile îmbătrânite `afectează deja` ratingurile de credit ale guvernelor

Populațiile îmbătrânite `afectează deja` ratingurile de credit ale guvernelorRatele mai mari ale dobânzilor, în combinație cu creșterea pensiilor și a costurilor cu asistența medicală, vor cântări greu asupra finanțelor…




03:30, 13.04.2023

O imensă “pată urît mirositoare” se îndreaptă spre coasta SUA

Populațiile de coastă din multe țări se pregătesc pentru o acumulare uriașă de alge din specia sargassum. Experții cred că ar putea fi una dintre cele mai mari din istorie. Sargassum este o algă care crește în…




08:25, 21.03.2023

Ministrul afacerilor externe, la Conferinta internationala a donatorilor in sprijinul populatiilor din Turcia si Siria, afectate de seismul din 6 februarie…

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 martie 2023, la Bruxelles, la Conferinta internationala a donatorilor in sprijinul populatiilor din Turcia si Siria, afectate de seismul din 6 februarie…




05:00, 20.03.2023

Dispariția alarmantă a populațiilor de albine, o problemă foarte importantă și gravă pentru omenire

Este o veste îngrijorătoare faptul că populațiile de albine au suferit în ultimii ani, iar impactul este mai mare în cazul zonelor populate de oameni sau situate în apropierea lor. Albinele sunt esențiale pentru…




22:10, 19.03.2023

Ministrul Aurescu la reuniunea miniștrilor de externe din state UE, la reuniunea comună a miniștrilor de externe și ai apărării din state UE și la Conferința…

Continue reading Ministrul Aurescu la reuniunea miniștrilor de externe din state UE, la reuniunea comună a miniștrilor de externe și ai apărării din state UE și la Conferința internațională a donatorilor în sprijinul…




12:15, 28.01.2023

Artistul care a renunțat la o decorație regală. „Felul în care Imperiul britanic a profitat de pe urma populaţiilor indigene mi-au deschis ochii“

Actorul Alan Cumming, cunoscut din franciza "Spy Kids", mai multe producţii din seria cinematografică "X-Men" şi serialul TV "The Good Wife", a anunţat că a decis să înapoieze o decoraţie regală care i-a fost înmânată…




09:05, 27.01.2023

Cum să scapi de șoareci – soluții să scapi de rozătoare 

Dacă ai șoareci, cu siguranță vrei să faci tot ce îți stă în putință pentru a scăpa de ei din casa ta. Nu doar că rod lucrurile, dar sunt aducători de boli și nu sunt deloc de dorit înăuntrul unei locuințe. Dar…




13:20, 25.01.2023

Ce sunt probioticele și de ce sunt importante pentru organism 

Populațiile microbiene intestinale joacă un rol fundamental atât în menținerea imunității, cât și în producerea unor afecțiuni. Microbiomul intestinal este o grupare de specii bacteriene foarte dinamică influențată…




15:05, 05.12.2022

Rămășițele ultimului tigru tasmanian, considerate pierdute de 85 de ani, au fost găsite în dulapul unui muzeu

Ultimul tigru tasmanian cunoscut a murit în captivitate la Grădina Zoologică din Hobart, Australia, în 1936, iar corpul său a fost dat unui muzeu local, relatează BBC . După 85 de ani, timp în care s-a crezut că…




15:05, 06.11.2022

Raportul „Planeta Vie” arată degradarea naturii din ultimele decenii

În cel mai cuprinzător raport de până în prezent, ediția de față arată un declin mediu de 69% a abundenței relative a populațiilor de floră și faună sălbatică monitorizate în întreaga lume, din 1970 și până în…