Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:32, 18.10.2019

Cum se pregăteşte delicioasa salată de sfeclă roşie cu nuci şi brânză de capră. Supa apetisantă care însoţeşte preparatul

Pentru a păstra toţi nutrienţii, maestrul de artă culinară Nichi Mărăcine recomandă coacerea sfeclei, şi nu fierberea ei. Savoarea salatei este dată de o plantă cu gust amărui şi picant, a cărei aromă este deosebită.




06:57, 25.06.2017

Delicioasa plăcintă cu carne. De ce se adaugă un amestec din smântână şi ou peste aluat înainte de coacere

Plăcinta cu carne este una dintre mâncărurile favorite ale românilor pentru că se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă. Vă prezentăm mai jos reţeta, explicată de Nichi Mărăcine,…




06:45, 28.05.2017

Reţeta unui delicios crap la proţap. De ce se dizolvă pasta de tomate în vin cu arome de cimbru şi foi de dafin

Crapul la proţap este un preparat gătit în special de pescari şi de locuitorii din zona Dobrogei, dar el este preparat şi de mulţi români cărora le place peştele. Primul pas este eviscerarea crapului, care va fi…




04:33, 05.05.2017

Piperchi, delicioasa tocană de ardei ca la aromâni

Piperchi este practic o tocană de ardei, însă una delicioasă. ”Gustul de ardei prăjit sau copt, cu puţină aromă de usturoi, este foarte bine asimilat de organism”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.…




04:33, 19.04.2017

Reţetă simplă şi gustoasă: drob de curcan cu ciuperci

Pentru cei care nu agrează sau nu vor să mănânce carne de miel, există o alternativă la fel de delicioasă: drobul de curcan cu ciuperci. Primul pas este tocarea pieptului de curcan, putând fi cumpărat şi gata tocat.…




06:17, 13.04.2017

Perje afumate cu fum rece şi umplute cu miez de nucă. De ce se pun prunele la păstrare în vase de lut

Prunele afumate şi umplute cu miez de nucă se servesc, de regulă, în timpul postului de Paşte, dar şi în apropierea sărbătorii Crăciunului, fiind un preparat specific pentru zona Moldovei. Ele se pot transforma,…




06:33, 05.04.2017

Scrumbie de Dunăre în pergament ca la Olteniţa. De ce este nevoie de două zile ca să prepari exemplat delicioasa reţetă

Scrumbiile vor fi curăţate, crestate, iar apoi vor fi lăsate la scurs la frigider cel puţin o noapte, după ce în prealabil au fost date cu sare. Tot atunci, peştele va fi umplut cu lămâie, usturoi, rozmarin, astfel…




06:32, 03.04.2017

Delicioasa saramură de pui oltenească. De ce folosesc oltenii două ingrediente care nu se găsesc în acest gen de mâncare

Saramura de pui oltenească conţine tarhon, care are gust mentolat, şi leuştean, folosit în special la ciorbe. La saramura clasică, carnea este friptă pe grătar, iar apoi se face o zeamă de saramură, ce conţine…




04:37, 12.03.2017

Cea mai gustoasă reţetă haiducească: pui ca la Ciocăneşti. Ce este jiul, ingredientul care-i dă preparatului aroma deosebită

Puiul gătit ca la Ciocăneşti este un preparat specific zonei bucovinene, acesta fiind servit la hanurile din Maramureş şi Bucovina, dar există poveşti conform cărora şi haiducii îl pregăteau în pădurile unde se…




08:52, 05.03.2017

Cum se prepară corect delicioasele sărmăluţe moldoveneşti în varză acră: de ce se adaugă slănină afumată

Unul dintre marile neajunsuri ale bucătăriei româneşti este perimarea ideii de a se mixa aromele şi condimentele la reţetele tradiţionale.  ”La noi, se pune sare şi piper, poate şi puţin cimbru şi e gata mâncarea.…




04:34, 05.03.2017

Cum se prepară corect delicioasele sărmăluţele moldoveneşti în varză acră: de ce se adaugă slănină afumată

Unul dintre marile neajunsuri ale bucătăriei româneşti este perimarea ideii de a se mixa aromele şi condimentele la reţetele tradiţionale.  ”La noi, se pune sare şi piper, poate şi puţin cimbru şi e gata mâncarea.…




07:42, 24.02.2017

Cel mai bun preparat de post: tocăniţa de varză cu cartofi. De ce ţin ţăranii varza dulce în paie

Tocăniţa de varză cu cartofi este un preparat la îndemâna oricui, acesta fiind ideal pentru cei care doresc să ţină postul Paştelui. De multe ori, gospodinele intră în criză de idei după ce gătesc de mai multe…




04:12, 20.02.2017

Bulzul ardelenesc, o reţetă delicioasă inventată de strămoşi

Bulzul ardelenesc este acelaşi cu boţul moldovenesc, diferenţa fiind că ardelenii îl fac sub forma unui bulgăre, iar ulterior preparatul se bagă la cuptor, în timp ce moldovenii îl fac mai plat şi preferă să îl…




06:29, 13.02.2017

Cum gătim cea mai bună ciulama de ciuperci moldovenească. Ingredientul pe care nu trebuie nicicum să-l adăugăm

Ciulamaua moldovenească a evoluat în timp în ceea ce priveşte modul de preparare, în special în zona urbană, însă la ţară acest preparat se pregăteşte ca şi acum 100 de ani. Ţăranii au folosit ca ingrediente cam…




06:28, 01.02.2017

„Mâncarea ţăranului“: reţetă delicioasă de năut cu carne de raţă la ceaun

Năutul nu se găseşte chiar în fiecare casă, dar poate fi cumpărat cu uşurinţă de la orice magazin alimentar, ca şi carnea de raţă. Important de ştiu pentru cei care se vor decide să pună în practică această reţetă…




06:17, 28.01.2017

Tocana de porc în oală de lut. Cum se căpăceşte friptura ca la moldoveni şi de ce se adaugă vin peste ingrediente

În casele ţărăneşti, preparatul denumit sugestiv  şi” friptură ca la moldoveni” se face în ulcele de lut de dimensiuni mai mari, se căpăceşte, adică se acoperă cu un aluat, care apoi se foloseşte ca înlocuitor…




18:18, 05.05.2013

Directorul tehnic al Oţelului Galaţi a făcut pe bucătarul

Gabriel “Vili” Viglianti (33 de ani), directorul tehnic al Oţelului, a ”împrumutat reţete specific argentiniene”, luate de la soţia lui, Romina, maestrului bucătar Nichi Mărăcine. Şi şi-a invitat amicii la o seară…




01:02, 09.08.2012

Cei mai buni bucătari gălăţeni vor intra în Arenă

DUNĂREA SA participă în această săptămână la a patra ediţie a competiţiei naţionale de artă culinară "Arena Bucătarilor". Organizată vineri, 10 august 2012, începând cu ora 11.00 loc în locaţia "La Piazzetta" din…




17:28, 09.05.2012

Route 66 va trece prin Galaţi (P)

Sub conceptul Bien Vivre, la Restaurantul Blue Sun, din incinta Hotelui Galaţi Centrum, de peste două luni, se desfăşoară o serie de evenimente culinare inedite. După debutul cu seara „Ghici ce Oscar mâncăm la…