Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Delicioasa saramură de pui oltenească. De ce folosesc oltenii două ingrediente care nu se găsesc în acest gen de mâncare

Publicat:

Saramura de pui olteneasca contine tarhon, care are gust mentolat, si leustean, folosit in special la ciorbe. La saramura clasica, carnea este fripta pe gratar, iar apoi se face o zeama de saramura, ce contine legume, peste care se adauga cimbru, usturoi, piper, iar la urma si verdeata pentru aroma si decor. ”Saramura olteneasca face nota distincta fata de celelalte saramuri prin doua plante aromate care sunt folosite mai rar si, in general, nu la asemenea preparate culinare. Este vorba de tarhon, care se foloseste de obicei in mancarurile cu specific ardelenesc si leusteanul, care, de regula,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce branza se folosește la pasca. Doar așa iți va ieși delicioasa și cu suficienta umplutura

12:15, 26.04.2024 - Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paște. Un aluat de cozonac ce conține o umplutura aromata și dulce de branza și stafide, decorata cu o cruce facuta din aluat. Acest preparat este delicios atat in varianta clasica, cat și in cele mai moderne precum pasca cu ciocolata, pasca fara aluat sau…

Șaorma de post delicioasa. Nici nu vei observa ca nu conține carne. Ce ingrediente poți folosi

17:25, 15.04.2024 - Șaorma este unul dintre preparatele preferate ale romanilor. Aceștia il savureaza indiferent de ocazie. Deși suntem in postul Paștelui, vedeta mancarurilor fast-food din Romania poate ramane pe masa.

Rețeta: Antricot de vita cu salata verde și roșii cherry coapte

16:05, 13.04.2024 - Ingrediente – antricot de vita 350 g – roșii cherry 100 g – salata verde 30 g – unt 20 g – rozmarin – sare – piper – ulei de masline – ardei iute 5 g Mod de preparare Antricotul de vita se cresteaza și se condimenteaza cu piper, apoi se sareaza și se pune pe gratar. Roșiile cherry se pun pe gratar alaturi…

Rețeta de orez cu sos de roșii și fasole. O mancare de post delicioasa și sanatoasa

10:25, 12.04.2024 - Rețeta de orez cu sos de roșii și fasole este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios și care va reuși sa-ți incante papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare gustoasa și sanatoasa, dar și care este modul de preparare!

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

Amestecul tradițional indian de condimente care te protejeaza de cancer

08:26, 22.03.2024 - Piper negru, turmeric si ulei de masline - Mix-ul traditional indian care previne cancerulIn traditia indiana, combinatia de piper negru, turmeric si ulei de masline, pe langa aroma incredibila pe care o dau diferitelor feluri de mancare, are beneficii extraordinare in prevenirea cancerului si in mentinerea…

Biscuiti cu unt de arahide: o gustare de post plina de savoare. Cum se prepara

13:25, 18.03.2024 - Te-ai decis sa mananci mai dietetic sau sa tii post? Nu este nevoie sa renunti la deserturi. De exemplu, pentru prepararea unor biscuiti cu unt poti sa inlocuiesti untul cu unt de arahide si sa te bucuri in continuare de un desert sau o gustare incredibile. Iata cu ce mai poti sa inlocuiesti untul!De…

Cinci trucuri ca sa gatesti gustos si hranitor

14:35, 15.03.2024 - Oricine poate invata sa prepare feluri de mancare gustoase si sanatoase cu un strop de rabdare si putina creativitate. Gatitul nu trebuie sa fie o activitate care te seaca de energie sau iti consuma timp pretios, dimpotriva. Te poti bucura de gatit atunci cand alegi preparatele potrivite pentru tine…


Ce parere ai despre aceasta stire?