Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:35, 26.04.2024

Întrebarea care se află pe buzele tuturor: Cum îți dai seama dacă mănânci de foame sau din plictiseală?

Întrebarea care se află pe buzele tuturor: Cum îți dai seama dacă mănânci de foame sau din plictiseală?

Mecanismele metabolice și cognitive ale creierului sunt interconectate, ceea ce poate face că reglarea apetitului să fie mai problematica, scrie Mind Body Green.Știință reglării apetituluiReglarea biologică și…




16:20, 27.01.2024

Alimente care cresc nivelul serotoninei în corp. Cum acționează „hormonul fericirii”, ce trebuie să mănânci

Acest hormon influențează fiecare parte a corpului, de la abilitățile motorii la stările emoționale. Este unul dintre principalii artizani ai bunei dispoziții, alături de oxitocină, endorfine și dopamină. Există…




07:45, 26.01.2024

Hormonul iubirii îi învață pe șoareci să se ferească de hărțuitori (cercetători)

Hormonul iubirii îi învață pe șoareci să se ferească de hărțuitori (cercetători)Cercetătorii au descoperit că oxitocina, hormonul iubirii, poate avea și un rol cheie în conflicte. Oxitocina îi poate învăța pe șoareci…




14:25, 30.12.2023

Zincul, responsabil de hormonul fericirii. Se găsește în alimente, nu doar în suplimente. Care este doza zilnică recomandată

Nutriționista Luminița Catană vorbește pentru „Adevărul” despre importanța zincului. Acesta este important și pentru producerea serotoninei, un neurotransmițător denumit și hormonul fericirii.




07:36, 18.12.2023

O descoperire neașteptată legată de „hormonul fericirii” ar putea explica simptomele bolii Parkinson

Dopamina este modul în care creierul nostru ne spune că am făcut ceva bine. Fie că este vorba de o mână câștigătoare la cărți sau de prăjitura preferată, dopamina este cea care ne dă acea senzație de fericire.…




06:50, 26.11.2023

Cortizolul, hormonul stresului, sabie cu două tăișuri. Cum să-l folosim în favoarea noastră. Sfatul unui specialist

Prinși în iureșul vieții cotidiene, cei mai mulți dintre noi au uitat să se relaxeze. Exact acest amănunt ajută corpul să producă cantitatea de cortizol de care are nevoie și să ne țină departe de boli și dezechilibre…




04:00, 01.11.2023

Cum activăm hormonul care aduce fericirea. Ameliorează durerea mai eficient decât morfina

Prinși în rutina zilnică, cei mai mulți dintre noi au uitat să se relaxeze. Stresul face parte din viața lor cotidiană, iar ca să își inducă o stare de bine trebuie să rememoreze pas cu pas momentele când s-au…




19:35, 30.10.2023

Hormonii care provoacă îngrășarea - cum să-i blochezi pentru a ajunge la greutatea ideală

Mulți oameni se luptă cu kilogramele în plus, și de multe ori, dieta și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a atinge greutatea ideală. Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, hormonilor care provoacă…




06:35, 09.10.2023

Cum se naște hormonul fericirii - Unde se ascunde serotonina

Fiecare om are codificată în ADN dorința de a fi fericit. Pentru fiecare dintre noi fericirea înseamnă altceva, iar ca să o obținem avem nevoie de o autocunoaștere profundă și un autocontrol remarcabil. Din cele…




10:25, 07.10.2023

Hrana, siguranța și sexul, trio-ul care produce hormonul fericirii. Unde se ascunde serotonina

Fiecare om are codificată în ADN dorința de a fi fericit. Pentru fiecare dintre noi fericirea înseamnă altceva, iar ca să o obținem avem nevoie de o autocunoaștere profundă și un autocontrol remarcabil.




16:30, 09.08.2023

„Hormonul tânăr; După ce se maturizează lângă ea, pa, la revedere”

Femeile mature care cauta iubiți mult mai tineri nu vor să îmbătrânească și au nevoie de cineva care să le facă să se simtă ca la prima tinerețe, deși vârsta lor este una mult mai înaintată, consideră Vica Blochina.…




16:30, 09.08.2023

Vica Blochina le ironizează pe femeile mature care caută iubiți tinerei: „Hormonul tânăr; După ce se maturizează lângă ea, pa, la revedere”

Femeile mature care cauta iubiți mult mai tineri nu vor să îmbătrânească și au nevoie de cineva care să le facă să se simtă ca la prima tinerețe, deși vârsta lor este una mult mai înaintată, consideră Vica Blochina. „O…




18:36, 08.07.2023

Tot ce trebuie să știi despre estrogen, hormonul care reglează libidoul și ne shimbă dispoziția brusc

Estrogenul este un grup de hormoni sexuali cunoscuți în principal pentru rolul lor în reglarea reproducerii feminine. Dar estrogenul joacă un rol și în funcția sexuală masculină. Nu afectează doar sănătatea sexuală,…




10:15, 22.06.2023

Predispoziția la boli cardiovasculare, măsurată în firul de păr

Hormonul stresului masurat în par poate estima persoanele care sunt predispuse sa sufere de boli cardiovasculare. Acestea sunt concluziile unei noi cercetari, prezentate în cadrul Congresului european privind obezitatea…




05:10, 31.05.2023

Ce spune părul tău despre riscul de boli cardiovasculare?

Hormonul stresului măsurat în părul nostru poate estima persoanele care sunt predispuse să sufere de boli cardiovasculare. Acestea sunt concluziile unei noi cercetări, prezentate în cadrul Congresului european…




15:20, 18.04.2023

Efectele devastatoare ale privării de somn. Ce se întâmplă în creier când nu dormi suficient

Atunci când nu dormi, nu doar tu ai de suferit, ci și pielea ta, job-ul tău, precum și relația ta. De ce? Iată ce efecte devastatoare are privarea de somn. Anatomia somnului Nevoia de somn diferă de la persoană…




06:00, 17.12.2022

Oxitocina, hormonul vinovat de magia Crăciunului. Senzorul sezonului crește empatia, iubirea, afecțiunea și altruismul

Apropierea sărbătorilor de iarnă activează în mulți dintre noi dorința de a dărui, însă mulți o fac pentru că așa cere eticheta socială, alții din obligație, iar alții doar ce le prisosește în casă.




11:05, 05.11.2022

Un studiu arată prima legătură între „boala secolului” și „hormonul fericirii”

Oamenii de știință susțin că au găsit prima dovadă directă că persoanele care suferă de depresie au o capacitate redusă de eliberare a serotoninei în creier. Rezultatele unui studiu de imagistică cerebrală relansează…




11:46, 12.10.2022

Conexiunea dintre hormonul fericirii și tulburările neuropsihiatrice

Conexiunea dintre fluctuaţiile serotoninei şi afecţiunile psihiatriceSerotonina are un rol esenţial în echilibrul mintal, prin reglarea stării de dispoziţie.  Cercetările ştiinţifice arată să simptomele unui nivel…




16:31, 02.10.2022

Studiu revoluţionar: Țesutul inimii poate fi reparat după rupere. Hormonul „iubirii” poate ajuta la vindecarea inimilor frânte

Studiu revoluţionar: Țesutul inimii poate fi reparat după rupere. Hormonul „iubirii” poate ajuta la vindecarea inimilor frânte Oxitocina, numită şi „hormonul iubirii”, poate ajuta la vindecarea inimilor frânte…




20:05, 01.10.2022

Studiu: Hormonul care vindecă o inimă frântă

Oxitocina, numită şi „hormonul iubirii”, poate ajuta la vindecarea inimilor frânte, la propriu. Într-un nou studiu realizat pe peşti zebră şi celule umane, oamenii de ştiinţă au descoperit că hormonul produs de…




16:31, 15.09.2022

Nu-ți place ploaia? Iată argumentele științifice

Să ridice mâna sus cine nu iubește ploaia! Când plouă nu ai o dispoziție tocmai bună, la serviciu nu ai același spor sau poate că tot ce ai vrea să faci într-o zi ploioasă e să dormi. Dar de ce se întâmplă toate…




12:16, 16.08.2022

Paul Olteanu explică obiceiul sănătos care poate creşte nivelul hormonului fericirii cu 250%

Potrivit Harvard Study of Human Development, cel mai amplu studiu din istoria omenirii, care se desfăşoară din anul 1933 şi până în prezent, calitatea relaţiilor interumane reprezintă cel mai bun predictor cu privire…




10:10, 04.08.2022

Micile traumatisme pot duce la boli cerebrale grave

Biologii Universitatii americane UCLA au produs un prejudiciu creierului soarecilor, asemanator cu comotia, si i-au studiat, comparându-i cu soarecii sanatosi. Ei au cercetat mai mult de 6.000 de celule în 15 tipuri…




21:10, 26.01.2022

Fructul banal care te face mai deștept și conține „hormonul fericirii”. Uite de ce este bine să îl consumi!

Bananele sunt fructe ale căror beneficii pentru organism sunt incontestabile, de aceea este nevoie să consumi o singură porție din acest aliment, iar creierul tău îți va mulțumi. Bananele sunt o sursă excelentă…




11:00, 16.12.2021

Test de sarcină: ce tipuri există și care este cel mai de încredere

Dacă te confrunți cu o întârziere a menstruației, probabil prima întrebare pe care ți-o pui este: „Sunt însărcinată?”. Singurul răspuns de încredere la această întrebare este efectuarea unui test de sarcină. Astăzi…




12:01, 07.12.2021

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt mai mult timp - trucul care împiedică ofilirea

Orele de chimie de la scoala iti pot fi de mare folos cand acele incep sa cada iar copacul da semne de vestejire.Atunci cand i se acorda grija de care are nevoie, pomul de Craciun poate ramane verde vreme de o…




12:15, 29.10.2021

Atenție la suplimentele alimentare cu melatonină folosite pentru un somn odihnitor!

Persoanelor care recurg la suplimente alimentare cu melatonină pentru un somn odihnitor li se recomandă mai multă prudență: să consulte medicul și să limiteze consumul acestora.   Este mesajul revistei ”60 millions…




05:01, 03.08.2021

Pielea noastră simte totul? Adevăratul „conținut” al îmbrățișărilor

Pentru corp, o îmbrăţişare înseamnă un semnal de sprijin şi ajută la combaterea stresului. Experţii au descoperit că starea de spirit a oamenilor care se îmbrăţişează într-o zi plină de conflicte se îmbunătăţeşte.…




10:11, 27.07.2021

#insulina100/ Diabetul, scurtă istorie a acestei afecţiuni mortale până acum un secol

Diabetul apare atunci când organismul nu produce suficient de multă insulină sau nu răspunde la insulină în mod normal, ambele situaţii conducând la acumulări de glucoză în sânge. Hormonul numit insulină permite…