Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Micile traumatisme pot duce la boli cerebrale grave

Publicat:

americane UCLA au produs un prejudiciu creierului soarecilor, asemanator cu comotia, si i-au studiat, comparandu-i cu soarecii sanatosi. Ei au cercetat mai mult de 6.000 de celule in 15 tipuri de celule hipocamp, efectuand astfel primul studiu pe tipuri de celule individuale supuse traumatismelor cerebrale. Fiecare celula are acelasi ADN, dar genele care sunt activate variaza in functie de diferitele tipuri de celule. Printre cele 15 tipuri de celule sunt doua care au fost anterior necunoscute, fiecare cu un set unic de gene active. Experimentele facute pe soarecii fara…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Statul in șezut pentru perioade lungi de timp afecteaza sanatatea inimii!

00:11, 04.04.2024 - Beneficiile pe care le aduce sanatații activitatea fizica sunt, desigur, incontestabile, insa oamenii de știința au descoperit ca, la adulții in varsta, și reducerea cu cel puțin 30 de minute zilnic a timpului pe care il petrec in poziție șezut poate sa scada tensiunea arteriala. Probleme de sanatate…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

O orca solitara a fost filmata vanand și ucigand un rechin Marele Alb, dupa un atac „uimitor”. VIDEO

12:10, 03.03.2024 - Oamenii de știința au spus ca atacul este „fara precedent” și el a aratat abilitațile excepționale de pradator ale balenelor ucigașe, scrie BBC.Doua orci fusesera filmate anterior in largul coastei Africii de Sud, unde au fost observate inainte de a colabora pentru a vana și ucide rechini, inclusiv…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cercetatorii sud-coreeni au dezvoltat un aliment care combina orez si celule de carne de vita

08:05, 19.02.2024 - Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combina orez si celule de carne de vita, despre care cred ca ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare si care ar putea marca un progres in combaterea schimbarilor climatice, informeaza AFP.

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?