Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

05:58, 11.02.2020

De Valentine’s Day, iubirea și preparatele gastronomice își dau întâlnire în Iulius Town Timișoara (P)

Te-ai săturat să îi cumperi sufletului tău pereche doar trandafiri roșii, perne în formă de inimă sau clasicele cadouri? Surprinde-ți jumătatea cu ofertele speciale de Valentine`s Day pe care restaurantele din…




04:15, 11.02.2020

Mese-ntinse şi delicatese gastronomice evocate în romanul „Sfârşit de veac în Bucureşti“

Pe masa întinsă „tremurau în castroane piftii îngălbenite de grăsime al căror adânc e întunecat de câte o aripă sau picior de curcan“. Aşa începe Ion Marin Sadoveanu să istorisească un ospăţ în cartea „Sfârşit…




13:59, 10.02.2020

Chef Radu Zărnescu: „O mâncare corectă înseamnă una cum era odinioară, naturală, ecologică, biologică.

Chef Radu Zărnescu, preşedintele preşedinte Asociaţiei profesionale Euro-Toques România, membră în European Chefs Community, a explicat, la Braşov, rolul gastronomiei tradiţionale şi, totodată, importanţa consumării…




13:16, 10.02.2020

A investit 350.000 de euro in modernizarea gastronomiei romanesti si nu se opreste aici #Interviu Bogdan Doltu, Maidan

Dragostea pentru aroma mancarurilor gatite in bucatarie de bunica, mirosul copilariei si amintirile dragi te pot indemna la ceva mai mult decat visare. Pe Bogdan Doltu, spre exemplu, pasiunea pentru mancarea bine…




11:22, 10.02.2020

Braşov: Pâinea tradiţională versus cea albă, pufoasă - pariul a doi tineri pe gastronomia tradiţională

Doi tineri din Constanţa încearcă să-i convingă şi pe braşoveni că pâinea frământată ca pe vremuri, la covată, cu maia, apă, sare, făină şi vin poate fi mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea pufoasă, albă, aducând,…




08:05, 09.02.2020

Cârnații bănățeni defilează pe podiumul gastronomic de la Căminul Cultural din Biled

Cârnații bănățeni vor fi atent gustați, mirosiți și „notați”, joi, la Biled, Pe podiumul gastronomic vor defila, la Căminul cultural din Biled, cei mai gustoși cârnați bănățeni, făcuți de gospodari în plină iarnă……




16:05, 05.02.2020

SPECIALITĂȚI GRECEȘTI, ÎN NOUA LOCAȚIE SPARTAN, DESCHISĂ ÎN FOOD COURT PALAS

Ai poftă de un Souvlaki sau un Gyros? La restaurantul de tip fast-food Spartan din Palas Mall, zona food court, găsești mâncăruri grecești, gătite după rețete proprii și cu produse autohtone. Meniul restaurantului…




18:58, 24.01.2020

Ghidul Michelin, adevărată biblie a gastronomiei, îşi va prezenta luni redutabilul verdict în ediţia franceză 2020

Ghidul Michelin, adevărată biblie a gastronomiei, dezvăluie luni ediţia 2020 pentru Franţa, dând emoţii bucătarilor după recentele retrogradări care au stârnit polemici, în special cea a restaurantului lui Paul…




17:30, 23.01.2020

Se repetă istoria SARS? Bizara gastronomie chineză ar putea fi sursa noului coronavirus din Wuhan

Piața chineză de mâncare, considerată epicentrul noului coronavirus care a stârnit temeri globale, este un fel de menajerie unde coabitează specii stranii, precum celebra civetă la originea epidemiei de SARS din…




14:20, 14.01.2020

Studenții suceveni pot aplica pentru locuri de muncă în Germania în domeniul hotelier – gastronomic

Până pe 14 februarie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava derulează o campanie de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să lucreze pe teritoriul Germaniei…




06:36, 31.12.2019

Road trip-uri spectaculoase in Europa: de la fiordurile si cascadele nordice la muntii spanioli si gastronomia traditionala

Road trip-uri sunt foarte populare in randul americanilor, dar in ultimii ani au devenit parte si din cultura europeana. Publicatia Tourism Review a facut o lista cu cele mai fascinante road trip-uri din Europa,…




15:13, 19.12.2019

Pastry Chef Simona Pope semnează Poftă de Dulce, noua linie produse de cofetărie și patiserie Cooking by HEINNER (PUBLICITATE)

Cooking by HEINNER lansează o nouă gamă de articole de cofetărie și patiserie care poartă semnătura Simonei Pope. Colecția Poftă de Dulce, dezvoltată împreună cu Pastry Chef Simona Pope, se remarcă prin calitatea…




14:58, 19.12.2019

Minunile Lumii din pastă de zahăr şi ciocolată la GastroPan 2020

Cele mai gustoase torturi cu fructe indigene realizate de cofetari din toată ţara, alături de piese artistice din pastă de zahăr şi adevărate opere de artă obţinute din ciocolată având ca tematică Minunile lumii,…




20:53, 10.12.2019

România, în elita gastronomiei mondiale. O echipă de bucătari va participa la Olimpiada Mondială de Gastronomie

Pasiune, spirit de competiție și antrenamente dure...în bucătărie. Sunt condițiile pe care le îndeplinește echipa de bucătari care va reprezenta România la Olimpiada Mondială de Gastronomie, programată în februarie,…




17:06, 07.12.2019

Specialitatile gastronomice si vinurile din Bistrita-Nasaud cuceresc Polonia.

Vinuri medaliate, delicatese cu pastrav afumat marca inregistrata, produse traditionale si montane atestate - branzeturi, dulceturi si siropuri, toate marca Produs in Bistrita-Nasaud se afla zilele acestea pe mesele…




19:54, 25.11.2019

Un renumit maestru bucătar atacă în instanţă Ghidul Michelin

Renumitul maestru bucătar francez Marc Veyrat va acţiona în instanţă miercuri Ghidul Michelin, o premieră în istoria prestigiosului ghid gastronomic, solicitând "adevărul" despre declasarea restaurantului său,…




23:25, 17.11.2019

Maraton al produselor tradiţionale la Sibiu, regiunea gastronomică a Europei

Câte ţări, atâtea meniuri de nuntă. Peste 200 de bucătari de pe tot globul s-au strâns la Sibiu pentru a găti bunătăţile servite la ei acasă în ziua marelui eveniment. Un maraton al produselor tradiţionale care…




12:54, 17.11.2019

Maestrul bucătar Adrian Szucs, la Congresul mondial al tradițiilor culinare

Cunoscutul maestru bucătar zălăuan Adrian Szucs este prezent în această perioadă la Congresul mondial al tradițiilor culinare. Evenimentul se desfășoară în perioada 17-21 noiembrie în mai multe localități din județul…




14:24, 11.11.2019

Conexiuni culturale prin gastronomie (P)

Părinţi, bunici, profesori au gătit alături de elevi la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, în ziua a doua a Festivalului Interjudeţean de artă culinară pentru elevi, „Culinaria”, ediţia a III-a.




14:16, 07.11.2019

Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii a fost lansat (galerie foto)

Joi, 7 noiembrie 2019, vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la conferinta de lansare a Ghidului turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii, realizat de ANTREC Tulcea,…




11:47, 01.11.2019

Mark Wiens: Delta Dunării a fost foarte spectaculoasă, începând de la gastronomie

În perioada 26-27 octombrie 2019, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a avut plăcerea de a-l avea invitat pe Mark Wiens, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri mondiali din domeniul food…




19:42, 31.10.2019

Carrefour Bucureşti Grand Arena a fost ÎNCHIS de ANPC: Inspectorii au găsit adevărată OTRAVĂ la alimente

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară, pe o perioadă de până la 6 luni, a două magazine din reţeaua Carrefour, informează Agerpres. ANPC a găsit produse expirate, pește stricat,…




10:26, 27.10.2019

Foto/Video| Regal gastronomic la castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Ospătari din toată țara și-au arătat măiestria

Ziarul Unirea Foto/Video| Regal gastronomic la castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Ospătari din toată țara și-au arătat măiestria Regal gastronomic la castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Ospătari…




15:07, 25.10.2019

Chef Joseph Hadad îi predă ștafeta culinară fiicei sale. “Daniela are un talent aparte la gătit”

Născut în urmă cu aproape 60 de ani în Israel, din mamă marocană și tată tunisian, Joseph Hadad trăiește de o bună bucată de vreme în România, unde este apreciat ca chef și îndrăgit ca jurat la “MasterChef”. Și-a…




01:42, 25.10.2019

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, activități pentru promovarea gastronomiei și a județului, în țară și în străinătate

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe a derulat, recent, o serie de activități dedicate dezvoltării elevilor săi, promovării gastronomiei și a județului Covasna, în țară, dar și în străinătate.…




16:08, 22.10.2019

Show-uri gastronomice şi specialităţi inedite, de joi până duminică, la Festivalul de Sfântul Dumitru din Parcul Naţional

Vizitatori de toate vârstele vor găsi o paletă gastronomică diversificată, din care nu vor lipsi plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, alături de cozonaci,…




11:54, 22.10.2019

Botoşani: Festivalul de gastronomie tradiţională moldovenească

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani,…




00:09, 19.10.2019

FOTO: Expoziție gastronomică la Colegiul Tehnic Ion Mincu

Elevii Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu” au sărbătorit în data 16 octombrie Ziua Mondială a Alimentației printr-o expoziție gastronomică cu preparate culinare de sezon, realizate de ei după rețete proprii. Îmbrăcate…




20:22, 18.10.2019

„Vicii și Delicii”, la Expo Arad Internațional

ARAD. Peste 300 de sortimente de vinuri din România și din afara țării fac deliciul iubitorilor de vin, în cadrul celei de-a treia ediții a Salonului de Vinuri Vicii și Delicii, ce se desfășoară până duminică,…




05:55, 14.10.2019

A fost „Săptămâna gastronomiei”, la o grădiniță din Sfântu Gheorghe

Grădinița „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe a organizat, în perioada 7-11 octombrie, „Săptămâna gastronomiei” în cadrul căreia alimentația sănătoasă a fost promovată în rândul copiilor, prin lansarea, la nivelul…