Gastronomia - Stiri si informatii despre Gastronomia | prima pagina Ultima actualizare: 06:21:03, 26.04.2024
Concurs internațional de gastronomie pe malul Begăi, la Otelec
Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért organizează în 27 aprilie, la Otelec, pe terenul de lângă port, un concurs internațional de gastronomie. Acesta se desfășoară de nouă ani, dar este primul eveniment gastronomic…
Pe apă la Otelec, pentru un concurs internaţional gastronomic
Din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul…
Cu vaporașul la Otelec. Comuna va găzdui un concurs internațional de gastronomie
Pe terenul de lângă Portul Otelec va avea loc în 27 aprilie Concursul internațional de gastronomie. Din Titel, Serbia, locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre, o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec…
15:25, 23.04.2024
Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie
Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta…
07:50, 23.04.2024
Competiție globală de startup-uri în turismul gastronomic, de interes și pentru antreprenorii din turismul băcăuan
,,UN Tourism” (Organizația Mondială a Turismului), agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului durabil și accesibil universal, în colaborare cu ,,Basque Culinary Center”, lansează…
FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău
Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow…
Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș
Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…
22:06, 13.04.2024
Localnicii din Sânpetru de Câmpie, pregătiţi să deschidă puncte gastronomice după succesul ruşcuţelor
Localnicii din comuna Sânpetru de Câmpie sunt pregătiţi să deschidă puncte gastronomice locale, după succesul mediatic pe care îl înregistrează ghegheţii, cum îi mai spun localnicii, floare identificată de specialişti…
Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru…
Prima ediție a Festivalului gastronomic “Scrumbii de Florii” va avea loc în perioada 26-28 aprilie, în Satul Pescăresc din Tulcea. Pe lângă concerte și delicatese culinare promise de organizatori, vor avea loc…
Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va…
Pe data de 5 aprilie 2024 a aparut in SEAP anuntul atribuirii unui contract de catre Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada" spre Caro Music amp; Events SRL. Obiectul contractului reprezinta achizitia…
Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș
Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. La Rimetea va avea loc sâmbătă, 13…
Local Farmer’s Market, sursa mureșenilor de sănătate gastronomică
O nouă ediție a Local Farmer"s Market va avea loc vineri, 19 aprilie, în intervalul orar 08:00-19:00 la consacrata sa locație- scările Rákóczi din Municipiul Târgu Mureș. Potrivit anunțului organizatorilor, acest…
08:55, 04.04.2024
Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani
Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani Începutul lunii aprilie a fost marcat printr-o competiție specială la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni,…
The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii
FINEWISE, agenția de marketing și comunicare specializată pe segmentul de produse și servicii premium, anunță lansarea The Odyssey, un concept de travel & leisure exclusiv ce îmbină navigația, arta culinară și…
Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș
De mai mulți ani, comuna Margina a devenit o cunoscută destinație turistică, grație produselor locale pe care comunitatea le promovează. Recent, la Margina Sat și la Coșteiu de Sus au fost deschise două puncte…
Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș
După ce mai mulți ani la rând au derulat activități de promovare turistică a comunei Margina, de dezvoltare a unor produse turistice locale și implicare a comunității în mai multe activități de profil, doi localnici…
Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)
Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti isi propune sa celebreze bogatia si diversitatea culturii pescaresti din zona, aducand laolalta traditii, obiceiuri si bucate delicioase. Constanta va fi gazda…
Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea
Vinurile din Segarcea au cules și în această primăvară o recoltă impresionantă de recunoașteri internaționale – nu mai puțin de 17 medalii, dintre care șase de diamant și opt de aur. Printre vinurile care au atras…
De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”
Ambasada Franţei a anunțat luni, 1 aprilie – Ziua Păcălelilor, că a înscris în patrimoniul gastronomic ”cârnatul de Plechequoi”, după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire. ”Ambasada Franţei în…
10:25, 01.04.2024
Jurații Chefi la cuțite, suprinși de povestea unui concurent care vrea să scrie istorie în gastronomia românească: „Visul meu e..”
Cei patru Chefi se confruntă cu o dublă provocare în ringul amuletei și descoperă povești fascinante în platoul preselecțiilor, diseară, la Chefi la cuțite. Un român revenit în țară după un periplu de 15 ani, ca…
Cumparari directe Constanta: Centrul Cultural Judetean Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, in valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)
Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada va achita 20.000 de lei societatii Art By Fuego SRL. Firma controlata de Paul Ciprian Surugiu, si a adjudecat contractul "Servicii interpretare artistica FUEGO…
15:36, 28.03.2024
10 lucruri pe care să nu le faci la stațiunile all inclusive: „Acordați prioritate localurilor care servesc preparate din gastronomia locală”
Vacanțele în stațiuni all inclusiv sunt foarte atractive pentru mulți oameni - și pe bună dreptate. Stabilirea unui buget înainte de a ajunge la destinație te poate scăpa de durerile de cap din timpul călătoriei,…
Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”
Romana Rista este primul diplomat culinar din România. Aceasta a prezentat, în premieră națională, multiculturalitatea gastronomiei locale. Romana a dat, în ultimii zece ani, identitate multietnică bucătăriei bănățene,…
Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024
Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV https://www.youtube.com/c/ztvro click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook: https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram: …
„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie
„DecumAna” este primul punct gastronomic local din Moigrad deschis oficial zilele trecute. Nu, nu este restaurant, este un loc simplu, în mijlocul unei familii de sălăjeni, oameni dornici să pună în farfuria turiștilor…
19:25, 23.03.2024
VIDEO: Mircea Groza despre DecumAna, istorie și mâncare
Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…
VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare
Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…
PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA
Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV https://www.youtube.com/c/ztvro click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook: https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram:…
15:10, 20.03.2024
În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare
Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc…
17:55, 17.03.2024
Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă”
Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă” Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci…