Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:41, 22.09.2022

Cu ce să amesteci gălbenușurile pentru cel mai pufos cozonac. Secretul care va schimba felul în care îl prepari

Marii bucătari au spus cu ce să amesteci gălbenușurile pentru a prepara cel mai pufos cozonac. Multe dintre gospodine au probleme când vine vorba de pregătirea cozonacului. Așadar, care este secretul care va schimba…




11:20, 05.07.2022

Cum a devenit Petre Roman prăjitură…

Să fiu sinceră, nu știu cum a devenit, dar mi s-a părut interesant un astfel de fapt. Prăjitura Petre Roman! Așa cum nu știu ce l-a recomandat mai degrabă pe Roman decât pe alți premieri ai României să dea numele…




07:45, 20.06.2022

Prăjitură cu VIȘINE: În 30 de minute este gata

Ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 ml apă, două plicuri zahăr vanilat, 1 kg vişine, sare, un plic praf de copt Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat…




11:05, 28.05.2022

GastroArt: Cockteil de oua (Dana)

1 l lapte, frac14; alcool, frac12; zahar, 4 galbenusuriSe freaca galbenusurile cu zaharul. Laptele se pune la fiert si se toarna compozitia cu laptele si galbenusul si se lasa la racit.Dupa aceea se pune alcoolul.Dintr…




12:55, 22.05.2022

GastroArt: Piscoturi (reteta interbelica)

Se pun intr un castron 125 gr. de zahar pisat, 4 galbenusuri de ou si jumatate baton de vanilie. Se freaca foarte bine, pana ce zaharul s a topit, iar galbenusurile devin albe si spumoase ca o crema. Se bat bine…




22:05, 20.05.2022

Rețetă de tartă cu vișine și bezea peste. Un desert absolut incredibil

Rețetă de tartă cu vișine și bezea peste. Un desert absolut incredibil. O rețetă simplă care este la mare căutare e cea pentru Tarta cu vișine și bezea peste. Pentru a prepara această rețetă, ingredientele necesare…




20:05, 24.04.2022

Ce înseamnă dacă oul roșu are două gălbenușuri? Tradiții și obiceiuri românești de Sfintele Sărbători Pascale

Ce înseamnă dacă oul roșu are două gălbenușuri? Tradiții și obiceiuri românești de Sfintele Sărbători Pascale Ce înseamnă dacă oul roșu are două gălbenușuri? Tradiții și obiceiuri românești de Sfintele Sărbători…




14:35, 22.04.2022

Rețeta Ginei Bradea de cozonac pufos cu 10 gălbenușuri

Nu există Paște fără cozonac. Dacă doriți un cozonac extrem de bun, pufos și plin de nucă și rahat, această rețetă este perfectă. În filmulețul video veți găsi toate indicațiile celebrei Gina Bradea, pentru ca…




17:10, 20.04.2022

Pasca Annei Lesko /VIDEO Când nu pozează dezbrăcată, solista împărtășește rețete de Paște

Anna Lesko nu-și uită fanii pe Paște. Pe unii îi uimește cu poze în care apare dezgolită, cu pasca în brațe, iar pe alții îi mulțumește dându-le propria rețetă a celei mai populare prăjituri de Paști. Rețetă pască…




08:21, 20.04.2022

Rețetă cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova

Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…




12:31, 19.04.2022

Chef Cătălin Scărlătescu vinde și cozonaci! Cât ajunge să coste unul după rețeta sa specială

Când nu moderează competiții culinare, popularul bucătar de televiziune Cătălin Scărlătescu face și cozonaci. Rețeta sa foarte populară nu mai e ținută la secret, căci puțini au un așa buget pentru cozonacul nelipist…




19:26, 18.04.2022

De ce costă 73,9 lei cozonacul lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingrediente speciale foloseşte

Mai sunt doar câteva zile pâna la Pastele Ortodox, iar cozonacul lui Catalin Scarlatescu este ceea ce multi români îsi doresc sa aiba pe masa festiva. Cheful de la Chefi la Cutite are o reteta speciala pentru un…




22:15, 04.04.2022

REȚETE Desert ”prăjitura televizor”

Unul dintre cele mai bune deserturi din copilarie este "prajitura televizor.". Desi sunt necesare doua ore pentru prepararea ei, va garantam ca "prajitura televizor" va va satisface toate gusturile. INGREDIENTE…




08:06, 31.03.2022

Prăjitură cu mămăligă, desertul genial despre care puțină lume știe - Care e rețeta

Ingredientele de care ai nevoie în acest caz sunt următoarele:- 400 gr de mălai;- 250 gr de făină 000;- 400 ml de lapte;- 200 ml de iaurt sau de chefir;- 5 ouă;- 150 gr de unt;- 250 gr de zahăr;- 2 pliculeţe de…




10:25, 28.02.2022

GastroArt: Oua umplute cu creer (reteta interbelica)

Se fierb 7 8 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile. Se curata un creer de vitel si se tine pe masina 10 minute in apa clocotinda.Se scurge, dupa ce s a racit se taie in bucati…




16:31, 26.01.2022

Ce se întâmplă dacă mănânci trei ouă în fiecare zi. Nici nu vă imaginaţi!

Unele persoane cred că ouăle, în special gălbenuşurile, ar putea afecta dieta. Greşit!De fapt, ouăle conţin nutrienţi importanţi şi sunt printre cele mai benefice alimente de pe planetă. Sunt o sursă bogată de…




13:45, 20.01.2022

Înghețată sau gelato – care este diferența

Înghețată sau gelato, acest desert dulce și rece este deliciul verii și nu numai. Deși poate fi dificil să faci diferența între înghețată și gelato de la distanță, acestea sunt destul de distincte. Care sunt originile…




12:20, 22.12.2021

Singura rețetă de cozonaci pentru Crăciun de care o să ai nevoie. E luată direct din caietul bunicii!

Cozonacul este un preparat care nu lipsește de pe masa de sărbători. Rețeta recomandată pentru Paștele acesta este din caietul bunicii și te va ajuta să ai parte de un desert pufos, delicios și cu un miros pătrunzător.…




10:00, 21.12.2021

Cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova

Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…




08:56, 15.12.2021

Cozonac tradițional. Rețeta lui chef Scărlătescu - secretul unui cozonac pufos

Ingrediente pentru cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu:250 g zahăr1 kg făină450 g lapte60 g drojdie5 ouă300 g unt belgian500 g nucă150 g ciocolată belgiană200 g rahat30 g coajă de lămâie30 g portocală confiatăCum…




14:41, 10.12.2021

Cum faci cel mai pufos cozonac. Rețeta tradițională cu 8 ouă - secretul pentru o coacere uniformă

Ingrediente cozonac:Pentru aluatul de cozonac avem nevoie de:1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri,…




14:40, 07.12.2021

Cum trebuie să faci, de fapt, compoziția checului. Doar așa iese perfectă și pufoasă 

Checul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de sărbători. Preparat simplu sau cu cacao, întotdeauna este delicios. Află cum trebuie să faci, de fapt, compoziția checului. Doar așa iese perfectă și…




11:40, 15.10.2021

REȚETE Ciorbă de burtă falsă

Puteti prepara o delicioasa ciorba de burta falsa respectând pasii de mai jos: Ingredinete: Ciuperci Pleurotus 1kg Bacon 300 g Ceapa 1 buc Ardei gras rosu 1 buc Morcov 2 buc Smantana grasa 400 g Galbenusuri 4 buc…




03:55, 02.07.2021

Tort dulce de dovlecei

Ingrediente: 150 g făină, 450 g dovlecei, 150 g zahăr, 50 g unt, 3 ouă, un plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilinat, zahăr pudră după gust, un praf de sare Mod de preparare: Spălați și zvântaţi dovleceii, apoi…




16:35, 29.04.2021

Ouă umplute cu pate – rețete de ouă umplute cu pate de ficat

Puține aperitve sunt mai apreciate de la mic la mare decât celebrele ouă umplute cu pate. Perntru că uneori lucrurile simple par mai complicate decât sunt, aveți în cele din urmă cîteva rețete de ouă umplute cu…




10:21, 29.04.2021

PAȘTE 2021. Cum faci cea mai bună PASCĂ fără aluat

Ingrediente pască fără aluat:600 g brânză de vaci grasă100 g smântână6 ouă300 g zahăr6 linguri făină180 g unt, la temperatura camerei100 g stafide1 praf de coptsarecoaja rasă de la o lămâie mare2 linguri esenţă…




09:05, 28.04.2021

Pască fără aluat – rețete de pască pentru masa de Paște

Unul din cele mai apreciat preparate pentru masa de Paște este tradiționala pască . Te învățăm pas cu pas cum să faci cea mai bună pască fără aluat. Vei regăsi în acest articol cele mai rapide și simple rețete…




13:10, 27.04.2021

Ouă umplute cu ton. Rețete delicioase de aperitive rapide

Ouă umplute cu ton pot fi preparate atât pentru mesele festive, dar și în oricare altă zi în care ne dorim un aperitiv rapid, aspectuos și gustos. Ouăle umplute cu ton sunt ușor de preparat și, în funcție de preferințe,…




14:40, 22.12.2020

Cozonac cu nucă și cacao. Rețeta pentru cel mai iubit desert de Sărbători

Cozonacul cu nucă și cacao este unul dintre cele mai apreciate deserturi de Sărbători. Rețeta clasică de cozonac se poate face cu diverse umpluturi, în funcție de preferințe însă cel mai popular este cozonacul…




17:01, 08.12.2020

Clătite americane – rețete pentru clătite pufoase făcute în casă

Clătitele americane sau pancakes sunt nelipsite de la micul dejun sau din lista cu deserturi rapide ușor de pregătit. Sunt iubite în întreaga lume și pot fi servite împreună cu o varietate de creme sau dulcețuri…