Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:25, 03.03.2024

Cafeaua de dimineață: cu sau fără lapte?

Cafeaua de dimineață: cu sau fără lapte?

Cafeaua de dimineață: cu sau fără lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotrivă: fără lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomandă să nu uităm ceaiul, care are proprietăți asemănătoare cafelei.…




18:00, 05.08.2023

Motivul pentru care roșiile sunt mai sănătoase dacă sunt preparate decât dacă sunt mâncate crude

Prima întrebare care ne vine în minte este: Ce este licopenul? Licopenul este un pigment natural care dă roșiilor și altor fructe și legume culoarea roșie. Este, de asemenea, un carotenoid puternic - un tip de…




03:05, 24.07.2023

Noile cercetări demonstrează beneficiile pe care le are cafeaua espresso

Cercetările arată că espresso poate avea un efect benefic asupra prevenției Alzheimerului, conform testelor preliminare in vitro efectuate în laborator. Indiferent dacă este savurat simplu sau în diverse băuturi,…




15:20, 30.01.2023

Studiu: Consumul cafelei cu lapte, multe beneficii pentru sănătate

Un nou studiu realizat în Danemarca arată că o cafea cu lapte are un efect antiinflamator în corp, datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului…




09:16, 29.06.2022

Băutura banală care înmulţeşte bacteriile bune din organism. Medic: „Este neuro-protectoare şi antioxidantă"

Pentru iubitorii de bere, cercetătorii au o veste bună, aceasta poate creşte varietatea de bacterii benefice din organism, atunci când este folosită moderat. Un studiu internațional, recent publicat de către ACS…




01:00, 29.06.2022

Un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală, potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of…




23:55, 28.06.2022

Potrivit unui studiu international, un consum moderat de bere poate creste varietatea bacteriilor benefice din intestin.

Potrivit unui studiu international, recent publicat de catre ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry[1], consumul moderat de bere cu sau fara alcool, poate creste varietatea bacteriilor din intestin, influentand…




00:45, 20.01.2022

Orezul brun vs. orezul alb. Care dintre aceste soiuri conține substanța-minune care luptă împotriva cancerului

Orezul negru își capătă culoarea din antioxidanții cu proprietăți neuroprotectoare și anticancerigene. Acești compuși bioactivi pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea funcției endoteliale…




00:01, 20.01.2022

Orezul brun vs. orezul alb. Care dintre aceste soiuri conține substanța-minune care luptă împotriva cancerului

Orezul negru își capătă culoarea din antioxidanții cu proprietăți neuroprotectoare și anticancerigene. Acești compuși bioactivi pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea funcției endoteliale…




15:17, 11.05.2020

Ceapa verde – proprietăți, beneficii și rețete cu ceapă verde

Ceapa verde este una dintre cele mai apreciate verdețuri, primăvara și vara. Având multiple beneficii asupra organismului, ceapa verde se consumă în salate, dar și în alte multe rețete culinare apreciate. Ceapa…




00:03, 08.01.2019

Spanacul, un antioxidant natural important

Specialiştii de la Universitatea Linkoping, din Suedia, au descoperit, printr-un nou studiu, că sucul de spanac este cea mai bună cale de a obţine o cantitate cât mai mare de luteină, adică antioxidantul pe care…




23:59, 15.07.2018

8 beneficii uimitoare ale murelor. Nu e de mirare ca ursii le adora

Iata 8 beneficii uimitoare ale murelor. 1. Antioxidanti puternici Murele au un nivel ridicat de antioxidanti care feresc organismul de radicalii liberi. In plus, antioxidantii previn degradarea creierului si pierderea…




00:02, 30.01.2018

Metode alternative de prevenire a declinului cognitiv: oţetul de afine

Demența afectează milioane de persoane din întreaga lume, răpindu-le capacitatea de a gândi şi a-şi aminti momentele pe care le-au trăit odată. În căutarea unor noi modalităţi de a lupta împotriva declinului cognitiv,…




17:34, 15.01.2018

Cum să îndepărtezi pesticidele de pe fructe. Soluţia este un ingredient ieftin din bucătăria ta

Poate nu te-ai fi gandit la asta, dar dupa ce vei citi despre concluziile celui mai recent studiu din domeniu, este posibil sa incepi sa iti speli fructele si legumele mai bine. De ce? Pentru ca fructele si legumele…




18:25, 13.07.2017

Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

Sfecla roşie Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul…




17:34, 04.04.2017

Crezi că ştii totul despre pâine?! De ce pâinea albă îngraşă, iar cea integrală te ajută să slăbeşti

Pâinea este inamicul femeilor când ţin dietă. Ele renunţă la consumul de pâine, astfel că, potrivit unor studii, 43% dintre cele care încearcă să slăbească o elimină, 20% se simt vinovate dacă o mănâncă, în timp…




10:04, 09.07.2016

Scapa de 6 kilograme pe luna cu apa, lamaie si piper. Trebuie sa le consumi in fiecare zi!

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry susține că piperul negru este recomandat în dietele pentru slăbit întrucât acesta ajută la evitarea formării…




11:53, 26.05.2016

Ce se întâmplă dacă arunci usturoiul încolțit la gunoi? Vei avea o mare surpriză! Sigur nu vei mai face greșeala asta

Potrivit celui mai recent studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul încolțit conține de 5 ori mai mulți antioxidanți, decât usturoiul proaspăt, scrie scretele.com. …




12:44, 20.05.2016

Nu trebuie să lipsească din nicio dietă. Slăbești garantat dacă mănânci zilnic acest fruct

Un măr pe zi ține grăsimea la distanță, potrivit unui nou studiu, publicat în revista Food Chemistry, scrie realitatea.net. Secretul acestui efect de slăbire se ascunde în fibrele și polifenolii din mere. Aceste…




14:30, 13.05.2015

Workshopul international Food Chemistry Engineering

In data de 15 mai a.c., Departamentul de Chimie si Inginerie Chimica, din cadrul Facultatii de Stiinte Aplicate si Inginerie a Universitatii "Ovidius" din Constanta, organizeaza workshopul international "Food Chemistry…




13:15, 09.05.2015

Ce fruct nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui: previne cancerul, diabetul și inflamațiile

Căpșunile nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui pentru că previn cancerul, diabetul și inflamațiile. Potrivit unui studiu, publicat în "Journal of Agricultural and Food Chemistry", extractul de căpșuni reduce…




13:55, 04.05.2015

Bei lapte organic sau UHT? Află cum se va schimba inteligenţa copilului tău

Cercetătorii de la University of Reading, din Anglia, au publicat rezultatele unei cercetări care indică faptul că nivelul redus de iod din laptele organic şi UHT afectează dezvoltarea copiilor. Studiul, publicat…




10:05, 18.04.2015

Strălucim în întuneric! CURIOZITĂŢI BIZARE despre corpul uman care te vor UIMI

De la strănutul după sex, la utilitatea apendicelui, descoperă 14 curiozităţi bizare despre propriul tău corp. Ştiaţi că : Propriul nostru corp este capabil de a produce aspirina? Consumul de fructe şi legume poate…




11:50, 11.02.2015

Usturoiul incoltit are mai multi antioxidanti decat cel proaspat

Ai cumparat vreodata prea mult usturoi si acesta a incoltit inainte de a-l mai putea folosi? Daca pana acum aruncai usturoiul incoltit, acum e timpul sa nu mai faci asta. Usturoiul incoltit de cinci zile are un…




20:00, 14.01.2015

Tu arunci la gunoi usturoiul incoltit? Nu vei mai face asta dupa ce vei citi urmatoarele randuri!

usturoi Potrivit celui mai recent studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul incoltit contine de 5 ori mai multi antioxidanti decat usturoiul proaspat.  Poate suna ciudat, dar…




19:05, 14.12.2014

Propolisul, foarte bun pentru a preveni caderea parului

Propolisul este eficient impotriva cheliei, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in revista stiintifica Journal of Agricultural and Food Chemistry. Aceasta noua cercetare japoneza ar putea aduce un zambet…




06:50, 15.10.2014

Fructul-minune care slăbeşte! Cum te ajută mărul să slăbeşti, dacă mănânci unul pe zi

Merele contin compusi nedigerabili care ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune din sistemul digestiv, acestea fiind asociate cu scaderea in greutate. Pe scurt, marul este fructul-minune care te ajuta sa slabesti.…




11:15, 29.08.2014

Remedii cu merisoare pentru infectii urinare

Infectiile urinare, numite si cistite sau infectii ale tractului urinar, sunt infectii bacteriene provocate in general de Escherichia coli, un microorganism care se gaseste in mod normal in intestin. Aceasta afectiune…




11:24, 15.06.2014

SCHIMBARE RADICALĂ A CERCETĂTORILOR: Beneficiul INCREDIBIL descoperit în consumul de pâine albă

Până acum, nutriționiștii recomandau să evităm pâinea albă și chiar să o înlocuim cu cea integrală. Însă, cercetătorii susțin că ar putea reprezenta o opțiune sănătoasă. Un studiu recent, publicat în Journal of…




11:24, 27.05.2014

Vrei dinţi sănătoşi? Bea vin roşu! (Monden)

Renumit pentru protectia cardiovasculara, vinul rosu ar putea preveni aparitia cariilor, potrivit unui studiu spaniol recent. Polifenolii aflati in vinul rosu pot fi considerati un adevarat aliat al sanatatii dentare…