Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Motivul pentru care roșiile sunt mai sănătoase dacă sunt preparate decât dacă sunt mâncate crude

Publicat:

Prima intrebare care ne vine in minte este: Ce este licopenul? Licopenul este un pigment natural care da roșiilor și altor fructe și legume culoarea roșie. Este, de asemenea, un carotenoid puternic - un tip de fitochimicala cu proprietați antioxidante, ceea ce inseamna ca poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din corp, moleculele daunatoare care pot provoca daune celulare și boli cronice.Mancarea de roșii crude ne ofera o anumita cantitate de licopen, dar cand roșiile sunt gatite, structura chimica a licopenului se schimba și devine mai ușor de absorbit de corpul nostru. Un studiu publicat…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cand poți manca dulciuri fara sa te ingrași. Trucul care te va ajuta sa te delectezi cu bunatați fara sa adaugi kilograme in plus

22:40, 09.05.2024 - Mancarea de dulciuri este unul dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care incearca sa mențina o dieta sanatoasa. De fapt, mulți dintre noi simțim ca nu putem renunța la bunatațile pe care le indragim, in special in ceea ce privește dulciurile. Dar, conform specialiștilor, exista un secret pentru…

Pericolul ascuns in roșiile de la tarabe. La ce sa fii atent cand le cumperi din piata sau din supermarket

18:00, 17.04.2024 - Roșiile se numara printre legumele preferate ale romanilor. Sunt consumate atat iarna, dar mai ales vara. Specialiștii ne atenționeaza cu privire la pericolul la care ne expunem atunci cand cumparam roșii. Multe dintre ele conțin pesticide. Majoritatea roșiilor de la tarabe sunt importate Pe tarabele…

11 alimente foarte sanatoase pe care nu le mananca „aproape nimeni”

10:30, 15.04.2024 - Blogul Spatula Desserts prezinta alimente benefice pe care nu le mananca „aproape nimeni”, oferind și cateva motive hazlii pentru aceasta situație. Publicația online ii aparține lui Katalin Nagy, dezvoltator de rețete, fotograf și specialist in marketing digital. Ea este, de asemenea, autor la platforma…

Atenție: Motivul pentru care nu ar trebui sa mananci niciodata orez refrigerat

08:21, 21.03.2024 - Mancarea de orez poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase, cum ar fi Bacillus cereus, daca este pastrata in condiții necorespunzatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca orezul gatit conține sporii bacteriei Bacillus cereus, care pot supraviețui gatirii și se pot inmulți…

6 turiști au mancat și au baut intr-un restaurant, apoi au refuzat sa plateasca nota de 300 de lire. Motivul pe care l-au invocat

11:41, 19.03.2024 - Șase clienți au plecat de la un restaurant din Scoția fara sa plateasca nota de 300 de lire sterline, dar au fost escortați inapoi de poliție. Grupul refuzase sa plateasca pentru mancarea și bauturile cumparate de la un restaurant din din Moffat, Dumfriesshire, susținand ca nu le-a placut mancarea,…

Cu ce sa stropești roșiile pentru a scapa de boli. Vor ieși mari și sanatoase

23:45, 18.03.2024 - Roșiile plantate in gradina sunt favorite romanilor! Nu este nimic mai gustos decat sa savurați o salata de roșii suculente și dulci, in zilele toride de vara. Culturile de tomate trebuie ingrijite ca la carte, așadar, in articolul de mai jos va aratam cu ce sa stropiți roșiile pentru a scapa de boli.…

Cum au ajuns romanii sa consume mancarea „otravita” a strainilor. De ce importam alimente cu pesticide

13:30, 16.03.2024 - Romania, care, candva, era granarul Europei, a ajuns sa importe mancarea „otravita” a strainilor. Motivul este uluitor si arata inca o data cum ne batem joc de economia si agricultura acestei tari. In magazine gasim legume aduse uneori de la mare departare. Cu toate ca, teoretic, Romania ar dispune…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…


Ce parere ai despre aceasta stire?