Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

8 beneficii uimitoare ale murelor. Nu e de mirare ca ursii le adora

Publicat:

Iata 8 beneficii uimitoare ale murelor.

1. Antioxidanti puternici

Murele au un nivel ridicat de antioxidanti care feresc organismul de radicalii liberi. In plus, antioxidantii previn degradarea creierului si pierderea memoriei. Alte studii au scos la iveala faptul ca murele protejeaza vasele de sange capilare.

Cu alte cuvinte, murele te ajuta sa previi imbatranirea.

2. Compusi anticancer

Murele contin o substanta numita antocianina, cu un puternic potential anticancer. De aceea se considera ca o dieta bogata in mure previne aparitia cancerului.

Un studiu aparut…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce e bine sa bei ceai cu semințe de schinduf. 5 beneficii uimitoare pentru sanatate

09:50, 28.04.2024 - In ultimul timp, ceaiul cu semințe de schinduf a captat atenția datorita felului in care acționeaza asupra organismului uman. De ce este acest ceai recomandat de mulți specialiști? Iata cinci beneficii uimitoare pe care le are atunci cand vine vorba de sanatate.

Cinci beneficii uimitoare ale supei pe care americanii o numesc „bulion de oase”. Ce se intampla daca o consumam zilnic

14:35, 26.04.2024 - Nu e un secret ca supa preparata din oase ne face sa ne simțim mai bine atunci cand suntem bolnavi. Acest preparat simplu e indicat insa nu doar atunci cand ne simțim rau. Dieteticienii o recomanda ca parte a meniului obișnuit, datorita multiplelor sale beneficii asupra organismului.

De ce e bine sa bei ceai de feriga. 10 beneficii și proprietați terapeutice

20:41, 01.04.2024 - Feriga nu este doar o planta frumoasa, ci și un adevarat izvor de beneficii pentru sanatatea noastra. Iata de ce este recomandata de medici. Ce proprierați terepeutice are atunci cand vine vorba de organismul uman.

De ce e bine sa bei ceai de ovaz. Puțini știu ce beneficii uimitoare are

10:45, 21.03.2024 - Intr-o lume in care sanatatea devine din ce in ce mai importanta, cautam mereu soluții naturale și eficiente pentru a ne menține starea de bine. Cu toate acestea, unele dintre cele mai puternice remedii se afla chiar sub „nasul” nostru, adesea in alimentele obișnuite pe care le consumam. Un exemplu…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…

Beneficii uimitoare pentru sanatate ale uleiului de masline de tescovina

14:25, 01.03.2024 - Uleiul de masline este recunoscut ca fiind printre cele mai sanatoase tipuri de ulei pentru consum. Uleiul de masline de tescovina este obținut din pulpa și resturile de masline ramase, procesat folosind un solvent și hexan pentru extracție. De asemenea, acesta este sigur pentru consum de catre oricine,…

Patlagina, leacul natural care alunga raceala. Cum se prepara corect ceaiul cu beneficii uimitoare

09:56, 18.02.2024 - Ceaiul de patlagina este cunoscut pentru proprietațile sale benefice pentru sistemul respirator și pentru efectul sau calmant asupra gatului iritat. Planta comuna și larg raspandita este cunoscuta și sub numele de „Plantago”.

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?