Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:25, 28.03.2024

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




15:20, 29.02.2024

Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști

Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și…




00:45, 22.02.2024

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, având un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționării creierului (axa intestin-creier).…




17:40, 21.12.2023

Băutura care face minuni la digestie: este o sursă mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate

Este un aliment bogat în nutrienți, dar și în probiotice, fiind de mare ajutor pentru digestie, dar și pentru buna funcționare a intestinului. Este o băutură fermentată, făcută în mod tradițional folosind lapte…




10:10, 21.12.2023

Murăturile, surse de sănătate în alimentație

Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…




09:06, 17.12.2023

Ce este braga și cum se prepară

Braga este băutura răcoritoare a turcilor nomazi din Asia Centrală cu un gust dulce acrișor pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă. Vezi cum se prepară braga.Ce este bragaBraga, denumită și „boza” în limbile…




14:21, 05.12.2023

Science Report: Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când…

Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când au pierdut țânțarii masculi abilitatea de a se hrăni cu sânge?




12:35, 17.11.2023

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic-…




13:50, 15.11.2023

Anotimpul murăturilor: 5 beneficii de sănătate aduse de alimentele fermentate

Câteodată, mai avem nevoie și de ceva acru. Prezente în culturile europene și asiatice de câteva secole, alimentele fermentate sunt un produs de bază revin triumfător în prim-planul discuțiilor despre sănătate.…




09:50, 12.11.2023

Ingredientul care face diferența atunci când pui murături - Este banal dar schimbă complet calitatea produsului final

Murăturile au fost o metodă de conservare a alimentelor încă din antichitate, oferind nu doar un mod de a păstra recolta, dar și un mijloc de a adăuga un strop de savoare mesei. La baza acestei alchimii culinare…




16:51, 10.11.2023

Tot ce trebuie să știi despre fermentația murăturilor. Cum să oprești procesul

Murăturile sunt preferate mai ales în timpul sezonului rece, această metodă permitând păstrarea lor pe perioada sezonului rece. Mai mult, murăturile nu sunt doar gustoase, ci și benefice pentru sănătate. 




17:35, 09.11.2023

Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale

A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate,…




18:50, 07.10.2023

Avertizare de la ISU: Intoxicații cu gaze în perioada fermentației mustului – Măsuri vitale pentru prevenire

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) trage un semnal de alarmă cu privire la incidentele de intoxicație cu gaze care au loc în perioada toamnei, în urma procesului de fermentație a mustului. Experiența…




10:10, 27.09.2023

Cand mustul poate fi letal: Intoxicatia cu gazul emanat din fermentatie face victime

In ciuda avertizarilor facute pe cale publica de reprezentantii ISU catre cei care produc si depoziteaza mustul in gospodariile proprii, numarul victimelor intoxicate cu dioxidul de carbon emanat in urma procesului…




09:45, 27.09.2023

ISU Ialomita: Atentie la dioxidul de carbon acumulat in spatiile unde mustul este pus la fermentat

Atentie la dioxidul de carbon acumulat in spatiile unde mustul este pus la fermentat In fata butoaielor pline cu must pe cale sa se transforme in vin, oamenii nu prevad pericolul care ii pandeste.Dioxidul de carbon…




15:35, 26.09.2023

Cu ce se oprește vinul din fermentație, de fapt. Trucul folosit de bunici la țară pentru a-i da aroma

Vinul se numără printre băuturile preferate consumate de milioane de români, și nu numai. Această băutură a fost dintotdeauna considerată un adevărat simbol al rafinamentului, mai ales că este una dintre dintre…




18:05, 25.09.2023

Cu ce se oprește vinul din fermentație. Trucul gospodarilor de la țară pentru o aromă intensă

Vinul a fost dintotdeauna considerat un adevărat simbol al rafinamentului, mai ales că este una dintre dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice. Această băutură este apreciată și iubită de oameni din întreaga…




15:30, 21.09.2023

Doi soți sunt în stare critică după ce s-au intoxicat în beci de la mustul fermentat

Un bărbat de 85 de ani și o femeie de 74 de ani sunt în stare critică, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat. Incidentul a avut loc în orașul Tulcea, conform Mediafax.Un echipaj…




19:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




16:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




15:25, 28.07.2023

Cum să combini gochujang cu alte ingrediente pentru a crea sosuri și marinade delicioase

Gochujang este o pastă fermentată coreeană de ardei iute roșu, cu o aromă complexă, dulce și condimentată. În mod tradițional, a fost făcut prin amestecarea gochugaru (pudră de ardei iute coreean), orez glutinos,…




17:55, 10.05.2023

De la viță la sticlă: Procesul de producție a vinului

Vinul este o băutură populară internațional, dar te-ai gândit vreodată cum este realizat acesta? Descoperă secretele din spatele producției de vin, de la îngrijirea meticuloasă a viței de vie până la îmbutelierea…




12:35, 07.03.2023

Ce trebuie să știi înainte să mănânci castraveți murați - ce "uită" să-ți spună nutriționiștii 

Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia…




10:45, 18.11.2022

6 gustări zilnice recomandate de dermatologi pentru o piele sănătoasă și tânăra la orice vârstă

De exemplu, ceea ce mananci poate afecta semnificativ aspectul pielii, indiferent de varsta si de alte detalii. De aceea, dermatologii recomanda sa integrezi in dieta ta urmatoarele gustari pentru piele frumoasa,…




02:56, 11.10.2022

Doi bărbați din Jud. Neamț s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must

Doi bărbați din Jud. Neamț s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must     Vinuri de Măcin. Foto: Simona Şerbănescu. Două persoane din localitatea Vădurele, judeţul Neamţ, s-au intoxicat…




19:35, 10.10.2022

Două persoane din judeţul Neamţ s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la mustul în fermentaţie

Două persoane din localitatea Vădurele, comuna Costişa, s-au intoxicat, luni, cu monoxidul de carbon provenit de la mustul aflat în fermentaţie. Fii la curent cu cele mai noi stiri. Urmărește stiripesurse.ro pe…




08:30, 05.10.2022

Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. La ce riscuri vă expuneți

Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. O spun pompierii, care reamintesc faptul că odată cu venirea toamnei şi după culegerea viilor, mulţi dintre cetăţeni pregătesc vinul în gospodării. În condiţiile…




23:46, 04.10.2022

Atentie, fierbe tulburelul: reguli pentru a nu vã intoxica cu gaze de la fermentatia strugurilor!

PERICULOS… Fierbe tulburelul. Atentie, nu e de glumit! Fermentarea mustului produce victime colaterale. Intoxicatia inhalatorie cu gaze de fermentatie creazã mari probleme în aceastã perioadã. Medicul urgentist…




14:55, 03.10.2022

Femeie de 80 ani, salvată de pompieri după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la must

O femeie în vârstă de 80 ani, din localitatea Balcani, a fost salvată de pompieri după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la mustul în fermentaţie depozitat într-un beci, potrivit Agerpres."Victima…




15:46, 25.09.2022

Cât timp se ţine mustul la fermentat. Greşeala comună care poate strica vinul

Fermentarea reprezintă un proces deosebit de important în producerea băuturilor alcoolice. Aproximativ 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită fermentării. În general, timpul de…