Fermentatia - Stiri si informatii despre Fermentatia | prima pagina Ultima actualizare: 19:31:11, 29.04.2024
Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
15:20, 29.02.2024
Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști
Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și…
Alimentele fermentate precum borşul şi kefirul îmbunătăţesc sănătatea mintală
Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, având un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționării creierului (axa intestin-creier).…
17:40, 21.12.2023
Băutura care face minuni la digestie: este o sursă mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate
Este un aliment bogat în nutrienți, dar și în probiotice, fiind de mare ajutor pentru digestie, dar și pentru buna funcționare a intestinului. Este o băutură fermentată, făcută în mod tradițional folosind lapte…
10:10, 21.12.2023
Murăturile, surse de sănătate în alimentație
Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…
09:06, 17.12.2023
Ce este braga și cum se prepară
Braga este băutura răcoritoare a turcilor nomazi din Asia Centrală cu un gust dulce acrișor pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă. Vezi cum se prepară braga.Ce este bragaBraga, denumită și „boza” în limbile…
14:21, 05.12.2023
Science Report: Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când…
Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când au pierdut țânțarii masculi abilitatea de a se hrăni cu sânge?
12:35, 17.11.2023
Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'
Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic-…
13:50, 15.11.2023
Anotimpul murăturilor: 5 beneficii de sănătate aduse de alimentele fermentate
Câteodată, mai avem nevoie și de ceva acru. Prezente în culturile europene și asiatice de câteva secole, alimentele fermentate sunt un produs de bază revin triumfător în prim-planul discuțiilor despre sănătate.…
09:50, 12.11.2023
Ingredientul care face diferența atunci când pui murături - Este banal dar schimbă complet calitatea produsului final
Murăturile au fost o metodă de conservare a alimentelor încă din antichitate, oferind nu doar un mod de a păstra recolta, dar și un mijloc de a adăuga un strop de savoare mesei. La baza acestei alchimii culinare…
16:51, 10.11.2023
Tot ce trebuie să știi despre fermentația murăturilor. Cum să oprești procesul
Murăturile sunt preferate mai ales în timpul sezonului rece, această metodă permitând păstrarea lor pe perioada sezonului rece. Mai mult, murăturile nu sunt doar gustoase, ci și benefice pentru sănătate.
17:35, 09.11.2023
Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale
A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate,…
18:50, 07.10.2023
Avertizare de la ISU: Intoxicații cu gaze în perioada fermentației mustului – Măsuri vitale pentru prevenire
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) trage un semnal de alarmă cu privire la incidentele de intoxicație cu gaze care au loc în perioada toamnei, în urma procesului de fermentație a mustului. Experiența…
10:10, 27.09.2023
Cand mustul poate fi letal: Intoxicatia cu gazul emanat din fermentatie face victime
In ciuda avertizarilor facute pe cale publica de reprezentantii ISU catre cei care produc si depoziteaza mustul in gospodariile proprii, numarul victimelor intoxicate cu dioxidul de carbon emanat in urma procesului…
09:45, 27.09.2023
ISU Ialomita: Atentie la dioxidul de carbon acumulat in spatiile unde mustul este pus la fermentat
Atentie la dioxidul de carbon acumulat in spatiile unde mustul este pus la fermentat In fata butoaielor pline cu must pe cale sa se transforme in vin, oamenii nu prevad pericolul care ii pandeste.Dioxidul de carbon…
15:35, 26.09.2023
Cu ce se oprește vinul din fermentație, de fapt. Trucul folosit de bunici la țară pentru a-i da aroma
Vinul se numără printre băuturile preferate consumate de milioane de români, și nu numai. Această băutură a fost dintotdeauna considerată un adevărat simbol al rafinamentului, mai ales că este una dintre dintre…
18:05, 25.09.2023
Cu ce se oprește vinul din fermentație. Trucul gospodarilor de la țară pentru o aromă intensă
Vinul a fost dintotdeauna considerat un adevărat simbol al rafinamentului, mai ales că este una dintre dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice. Această băutură este apreciată și iubită de oameni din întreaga…
15:30, 21.09.2023
Doi soți sunt în stare critică după ce s-au intoxicat în beci de la mustul fermentat
Un bărbat de 85 de ani și o femeie de 74 de ani sunt în stare critică, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat. Incidentul a avut loc în orașul Tulcea, conform Mediafax.Un echipaj…
19:30, 08.09.2023
Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
16:30, 08.09.2023
Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
15:25, 28.07.2023
Cum să combini gochujang cu alte ingrediente pentru a crea sosuri și marinade delicioase
Gochujang este o pastă fermentată coreeană de ardei iute roșu, cu o aromă complexă, dulce și condimentată. În mod tradițional, a fost făcut prin amestecarea gochugaru (pudră de ardei iute coreean), orez glutinos,…
17:55, 10.05.2023
De la viță la sticlă: Procesul de producție a vinului
Vinul este o băutură populară internațional, dar te-ai gândit vreodată cum este realizat acesta? Descoperă secretele din spatele producției de vin, de la îngrijirea meticuloasă a viței de vie până la îmbutelierea…
12:35, 07.03.2023
Ce trebuie să știi înainte să mănânci castraveți murați - ce "uită" să-ți spună nutriționiștii
Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia…
10:45, 18.11.2022
6 gustări zilnice recomandate de dermatologi pentru o piele sănătoasă și tânăra la orice vârstă
De exemplu, ceea ce mananci poate afecta semnificativ aspectul pielii, indiferent de varsta si de alte detalii. De aceea, dermatologii recomanda sa integrezi in dieta ta urmatoarele gustari pentru piele frumoasa,…
02:56, 11.10.2022
Doi bărbați din Jud. Neamț s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must
Doi bărbați din Jud. Neamț s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must Vinuri de Măcin. Foto: Simona Şerbănescu. Două persoane din localitatea Vădurele, judeţul Neamţ, s-au intoxicat…
19:35, 10.10.2022
Două persoane din judeţul Neamţ s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la mustul în fermentaţie
Două persoane din localitatea Vădurele, comuna Costişa, s-au intoxicat, luni, cu monoxidul de carbon provenit de la mustul aflat în fermentaţie. Fii la curent cu cele mai noi stiri. Urmărește stiripesurse.ro pe…
08:30, 05.10.2022
Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. La ce riscuri vă expuneți
Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. O spun pompierii, care reamintesc faptul că odată cu venirea toamnei şi după culegerea viilor, mulţi dintre cetăţeni pregătesc vinul în gospodării. În condiţiile…
23:46, 04.10.2022
Atentie, fierbe tulburelul: reguli pentru a nu vã intoxica cu gaze de la fermentatia strugurilor!
PERICULOS… Fierbe tulburelul. Atentie, nu e de glumit! Fermentarea mustului produce victime colaterale. Intoxicatia inhalatorie cu gaze de fermentatie creazã mari probleme în aceastã perioadã. Medicul urgentist…
14:55, 03.10.2022
Femeie de 80 ani, salvată de pompieri după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la must
O femeie în vârstă de 80 ani, din localitatea Balcani, a fost salvată de pompieri după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la mustul în fermentaţie depozitat într-un beci, potrivit Agerpres."Victima…
15:46, 25.09.2022
Cât timp se ţine mustul la fermentat. Greşeala comună care poate strica vinul
Fermentarea reprezintă un proces deosebit de important în producerea băuturilor alcoolice. Aproximativ 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită fermentării. În general, timpul de…