Drojdiiei - Stiri si informatii despre Drojdiiei | pagina 3 Ultima actualizare: 03:26:11, 20.06.2024
13:30, 18.09.2023
Nu mai pune drojdie în aluatul de pâine. Ingredientul care o face şi mai pufoasă, aşa făceau şi străbunicile noastre
Valul de scumpiri i-a determinat pe români să găsească soluții alternative pentru anumite produse la raft. Printre astfel de produse se numără și pâinea, pe care românii au început să și-o prepare în casă. Bucătarii…
17:05, 31.08.2023
Cum sa faci painea de casa in mod corect. 5 sfaturi utile
Cum sa faci painea de casa, 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa o prepari fara greseala. Ce trebuie sa stii si ce fel de ingrediente ar trebuie sa folosesti. Invata cum sa prepari paine sanatoasa, la tine in casa!In…
11:05, 30.08.2023
Nu mai pune drojdie în cozonaci! Ingredientul care îi face şi mai pufoşi şi gustoşi. Aşa procedau bunicile noastre
Un truc la care apelau cu încredere bunicile noastra face acum furori în rândul gospodinelor. Poate pare bizar, dar nu mai trebuie să pui drojdie în cozonaci. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul…
13:15, 27.08.2023
Nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle. Ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase
Când vine vorba de acele plăcinte, gogoși sau chfle, fiecare gospodină s-a obișnuit să folosească drojdia pentr a crește aluatul, dar Playtech Chef spune că ”nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle!”,…
15:35, 24.08.2023
Coniacul, folosit de tot mai mulți patiseri pentru a înlocui drojdia în prăjituri. Secretul pentru a obține dulcele desăvârșit
Cum acționează drojdiaDrojdia uscată se activează în prezența apei și a zahărului pe măsură ce începe să mănânce și să digere zahărul. Acest lucru produce bule de dioxid de carbon care rămân prinse în aluatul dens.…
13:35, 24.08.2023
Coniacul, folosit de tot mai mulți patiseri pentru a înlocui drojdia în prăjituri. Secretul pentru a obține dulcele desăvârșit
Cum acționează drojdiaDrojdia uscată se activează în prezența apei și a zahărului pe măsură ce începe să mănânce și să digere zahărul. Acest lucru produce bule de dioxid de carbon care rămân prinse în aluatul dens.…
09:56, 21.08.2023
Nu mai pune drojdie în pâine. Ingredientul care o dospește la fel de frumos și îi dă gustul perfect
Te pregătești să faci pâine sau o altă rețetă și îți lipsește un singur ingredient: drojdia? Ei bie, în acest caz, ți-ar prinde bine să știi cu ce ai putea să o înlocuiești. Fie că nu poți merge să o cumperi sau…
12:45, 17.08.2023
Chifle de casă. Descoperă cea mai bună rețetă
Un alt mare avantaj al chiflelor de casă este că îți va fi foarte ușor să personalizezi aromele și texturile. De exemplu, poate vrei o chiflă mai crocantă sau poate urmezi o dietă specifică, cum ar fi dieta keto,…
00:11, 17.08.2023
VIDEO: Monsieur Cantillon, „magicianul” berii artizanale produse cu drojdii sălbatice
Când vorbeşte despre berile sale de tip lambic şi gueuze, fermentate spontan, apreciate în întreaga lume şi comercializate sub brandul Cantillon, Jean-Pierre Van Roy vorbeşte despre răbdare, despre nevoia de a…
11:50, 16.08.2023
Monsieur Cantillon, 'magicianul' berii artizanale produse cu drojdii sălbatice / FOTO-VIDEO
Monsieur Cantillon, 'magicianul' berii artizanale produse cu drojdii sălbaticeCând vorbeşte despre berile sale de tip lambic şi gueuze, fermentate spontan, apreciate în întreaga lume şi comercializate sub brandul…
09:40, 12.08.2023
Secretul gogoşilor de post pufoase. Ce trebuie să faci înainte de a pune drojdia, de fapt
Și ție îți plac gogoșile? În această perioadă, româncele gătesc desertul ținând cont de restricțiile impuse în post. Asta nu înseamnă, însă, că nu te poți bucura de un rezultat delicios. Află în rândurile de mai…
10:05, 07.08.2023
De ce e bine să amesteci drojdie cu detergent. Trucul care îți poate fi de mare ajutor
În lumea tot mai aglomerată și cu timp limitat pentru activitățile casnice, găsirea unor soluții eficiente pentru îngrijirea hainelor devine o preocupare majoră pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, printre…
22:50, 04.08.2023
Drojdia de bere, elixirul tinereții. Ingrediente speciale pentru o cură cu efecte miraculoase
Cura cu drojdie de bere. Atunci când ești bolnav sau te simti obosit, un remediu natural extrem de eficient este drojdia de bere. Este foarte bună, nu doar pentru revigorarea sși detoxifierea organismului, ci…
13:10, 12.07.2023
Amestecul cu drojdie care este perfect pentru ghivecele cu flori din casa ta. Trebuie să faci așa de două ori pe lună
Este un ingredient pe care, de cele mai multe ori, gospodinele îl folosesc pentru a prepara produse de panificație. Puține românce știu că prezintă beneficii uimitoare în cazul plantelor. Playtech Știri îți explică…
11:05, 06.07.2023
Rețetă de post - Vărzări
Ingrediente:Aluatul: 1 kg făină / 300 ml apă / 100 g margarină / 50 ml ulei / Un vârf de cuțit de sare / Drojdie (cât o nucă) (Notă: Toate aceste ingrediente ar trebui să fie la temperatura camerei!);Umplutura:…
16:10, 15.06.2023
Îngrășământ natural pentru plante: frunze dense și flori bogate
Drojdia simpla poate stimula cresterea si inflorirea chiar si a celei mai nesanatoase plante.Iata reteta celui mai natural ingrasamant pentru plante!10 grame de drojdie1 lingura de zahar1 l de apa caldaCum se prepara?Dizolvati…
15:40, 12.06.2023
A pus drojdie în tigaia în care a prăjit cartofii. Ce s-a întâmplat apoi, vei face și tu asta de fiecare dată
Tuturor ne plac cartofii prăjiți, pentru majoritatea fiind mâncarea copilăriei noastre. Astfel că, trucul cu drojdia din tigaia în care ai prăjir cartofii te va lăsa mască și nu vei mai înceta să folosești altă…
18:20, 04.06.2023
Cea mai bună rețetă de socată fără drojdie. Ingredientul care îi dă gustul perfect
La începutul verii, florile de soc sunt unele dintre cele mai parfumate flori. Preparatele din acestea sunt la mare căutare în sezonul cald, însă cea mai cunoscută este socata. Băutura iese delicioasă dacă este…
20:05, 24.05.2023
Ce se întâmplă dacă pui prea multă drojdie în aluat. Greşeala mare făcută de gospodine
Produsele de patiserie sau panificație, pe bază de drojdie, sunt considerate unele dintre cele mai delicioase, însă prepararea lor poate da uneori bătăi de cap. Când auzi pe cineva spunând că o rețetă nu a funcționat,…
17:55, 10.05.2023
De la viță la sticlă: Procesul de producție a vinului
Vinul este o băutură populară internațional, dar te-ai gândit vreodată cum este realizat acesta? Descoperă secretele din spatele producției de vin, de la îngrijirea meticuloasă a viței de vie până la îmbutelierea…
09:15, 15.04.2023
Cum să se face cea mai bună pască moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii
Minunata şi oarecum complexa prăjitură (căci pasca înglobează caracteristicile mai multor tipuri de dulce moştenite de la străbuni) este, categoric, nelipsită de pe masa sărbătorilor creştine, alături de cozonac,…
14:50, 14.04.2023
Câtă drojdie uscată se pune la 1 kilogram de făină pentru cozonac. Greșeala majoră care strică aluatul
Cozonacul este un desert tradițional românesc care este pregătit în special cu ocazia sărbătorilor cum ar fi Crăciunul și Paștele. Acesta este un tip de pâine dulce, făcut dintr-un aluat făcut cu drojdie, în care…
20:30, 13.04.2023
Horia Vârlan, secrete pentru cele mai gustoase preparate de Paște. Cum faci cozonac pufos, pasca delicioasă și friptura de miel
Horia Vârlan a dezvăluit într-un interviu pentru Unica.ro ce trebuie să facă gospodinele ca ouăle să nu crape la fiert, ce facem cu ele dacă nu se mănâncă de Paște și alte câteva secrete culinare. Horia Vârlan…
10:35, 13.04.2023
Cum preparam o Pasca delicioasa. Ce ingrediente sunt necesare
Ingrediente:700 g faina, 25 g drojdie, 5 oua, 600 g branza dulce sau telemea, dupa preferinte , 6 7 linguri de zahar, 1 2 lingurita de sare.Preparare:Faceti un aluat din faina, 1 ou, 25 g drojdie, sare, 2 linguri…
22:01, 07.04.2023
Rețetă pască. Cum să se face cea mai bună pască moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii
Minunata şi oarecum complexa prăjitură (căci pasca înglobează caracteristicile mai multor tipuri de dulce moştenite de la străbuni) este, categoric, nelipsită de pe masa sărbătorilor creştine, alături de cozonac,…
05:10, 07.04.2023
Cornuri de casă cu unt şi brânză
Ingrediente 500 g brânză proaspată sau urdă 100 ml lapte 1 pliculet de drojdie uscata (7 g) sau 25 g de drojdie proaspata 100 g de parmezan ras sau alta brânză uscată 1 ou 2 linguriţe de sare fina 500 g de făină…
17:25, 06.04.2023
Reţeta pentru cea mai bună pasc[ moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii
Minunata şi oarecum complexa prăjitură (căci pasca înglobează caracteristicile mai multor tipuri de dulce moştenite de la străbuni) este, categoric, nelipsită de pe masa sărbătorilor creştine, alături de cozonac,…
11:25, 28.03.2023
Care sunt tipurile de bere și ce caracteristici are fiecare (P)
Berea este una dintre cele mai populare bauturi din lume, regasindu-se mereu pe lista meniurilor de pretutindeni. Reteta clasica de bere are la baza malt, hame, drojdie de bere si apa. În prezent acest tip de…
11:35, 21.03.2023
De ce să folosești drojdia pentru florile din ghivece
La început de vară, când tot mai multe plante de apartament încep să înflorească, este bine să folosești câteva soluții hrănitoare, să le ajuți, mai ales dacă nu ai mai schimbat pământul din vase de ceva vreme.…
11:41, 22.02.2023
Rețeta zilei: Plăcinte de post
Exista o multime de retete de post, chiar si pentru deserturi. Cu un aluat fraged, drojdie, umpluturi diverse, dar şi cu multă imaginaţie, poţi prepara plăcinte, ştrudele şi prăjituri delicioase. Iata o reteta…