Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:41, 29.04.2024

Cum să faci pască de Paște exact ca la patiserie. Ce să adaugi la final în aluat ca să iasă aurie și gustoasă

Cum să faci pască de Paște exact ca la patiserie. Ce să adaugi la final în aluat ca să iasă aurie și gustoasă

Pe lângă cozonaci, mai există un desert ce nu lipsește de pe mesele românilor la cea mai importantă sărbătoare creștină din an. Dacă vrei să oferi musafirilor și familiei un preparat delicios, un adevărat răsfăț…




08:40, 27.04.2024

Cea mai bună drojdie pentru aluaturi. Când este bine să o foloseşti pe cea uscată

Cea mai bună drojdie pentru aluaturi. Când este bine să o foloseşti pe cea uscată

De fiecare dată când vrei să pregătești un aluat cu dospire, se știe că drojdia este nelipsită din peisaj. Aceasta este un organism viu și este unul dintre ingredientele de bază ale unui aluat dospit. Dacă nu ai…




15:55, 26.04.2024

Cea mai căutată rețetă de cozonac fără aluat. E gata în 20 de minute, iese o bunătate

Cea mai căutată rețetă de cozonac fără aluat. E gata în 20 de minute, iese o bunătate

Se apropie Paștele și trebuie să ne pregătim deja lista cu preparatele pe care le pregătim. Nelispit de pe masa festivă este cozonacul, unul dintre vedetele acestei sărbători. Dacă vrei o rețetă rapidă, fără aluat…




12:15, 26.04.2024

Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură

Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură

Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paște. Un aluat de cozonac ce conține o umplutură aromată și dulce de brânză și stafide, decorată cu o cruce făcută din aluat. Acest preparat este delicios atât în varianta…




10:25, 26.04.2024

Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin

Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin

Peștele este unul dintre cele mai iubite tipuri de carne, ce poate fi gătit într-o mulțime de feluri. Printre favorite se numără cel prăjit, care este ușor de preparat și foarte gustos. Dacă vrei să iasă ca la…




22:10, 25.04.2024

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…




14:40, 25.04.2024

Cât se ține pasca fără aluat în cuptor. Sorin Bontea te învață cum să-ți iasă pufoasă și cu o crustă aurie

Chef Sorin Bontea le-a împărtășit românilor o rețetă deosebită de pască fără aluat, perfectă pentru a fi pregătită înainte de sărbătorile pascale. Lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare. Cum…




13:10, 25.04.2024

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…




12:55, 23.04.2024

Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucătar Bărbosu. Câte grade trebuie să fie în bucătărie pentru a creşte aluatul frumos

Dacă vreți să pregătiți cozonac de Paște și să nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Câte grade…




15:06, 21.04.2024

Rețetă specială de cozonac pentru Paște. Cum trebuie să împletești aluatul, de fapt

Mai este foarte puțin până la sărbătorile pascale, așa că gospodinele se pregătesc să facă bunătăți pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de…




08:00, 21.04.2024

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente…




18:25, 18.04.2024

Ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post. Ingredientul care le transformă într-un deliciu

Este binecunoscut faptul că în Moldova mâncarea este delicioasă, atât cea de post, cât și cea de dulce. Dacă te întrebi ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post, atunci trebuie să le cunoști…




09:36, 18.04.2024

Desertul perfect. Rețetă de Pască fără aluat, rapidă și delicioasă.

Desertul perfect. Rețetă de Pască fără aluat, rapidă și delicioasă.

Pasca este produsul care nu poate lipsi de pe masa de Paști. Rețeta de pască fără aluat, ideală după perioada de post, poate fi desertul perfect! Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios.




14:46, 14.04.2024

Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau

Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau

O rețetă simplă, un desert delicios cu care ne putem răsfăța papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Secretul succesului era un singur…




09:11, 14.04.2024

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…




09:05, 13.04.2024

Prin ce să treci șnițelele de post pentru un gust senzațional. Așa faci cel mai bun aluat

Prin ce să treci șnițelele de post pentru un gust senzațional. Așa faci cel mai bun aluat

Am crede că este un preparat banal, ce nu ne mai poate impresiona, dar, dacă aplicăm un simplu truc, îl vom transforma într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, prin ce…




13:50, 12.04.2024

Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul

Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul

Doar pentru că alegi să respecți restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, nu înseamnă că trebuie să renunți la micile plăceri culinare, ci doar să faci unele modificări.…




13:45, 09.04.2024

Cozonac de post ca la bunica acasă. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufos și un gust special  

Cozonac de post ca la bunica acasă. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufos și un gust special  

Dacă vrei să faci cozonac de post ca la bunica acasă, această rețetă este perfectă pentru momentele în care vrei ceva dulce, dar ții post. În plus, poți face acest cozonac pentru pachetele pe care să le dai de…




08:51, 08.04.2024

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…




17:00, 04.04.2024

Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea

Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de șuberec?Ingrediente pentru 6 porții de cate 150 g fiecareIngredientePentru aluat250 g de faina1 varf de lingurita de sare150 ml de apa50 g de faina pentru modelatPentru umplutura250…




00:30, 29.03.2024

Tartă cu umplutură de iaurt

Tartă cu umplutură de iaurt

Ingrediente pentru aluat: (pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm) 3 gălbenuşuri 120 gr unt topit 105 gr zahăr 300 gr făină 5 gr praf de copt Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până…




09:40, 25.03.2024

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâinea de casă este, de cele mai multe ori, mai gustoasă decât pâinea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat în casă. În plus, mirosul aluatului copt,…




13:30, 20.03.2024

Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Ingredientele secrete pe care să le adaugi în aluat, ies delicioase

Ne aflăm în Postul Crăciunului, o perioadă importantă pentru credincioși, în care restricțiile alimentare sunt necesare. Dacă pentru felurile principale avem destule variante, atunci când vine vorba despre un desert…




10:10, 09.03.2024

Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie

Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie

În fiecare an, pe data de 9 Martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Mucenici. Este o sărbătoare cu tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani și o zi în care toate gospodinele pregătesc delicioșii…




09:41, 09.03.2024

Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, o zi plină de tradiții

Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, o zi plină de tradiții

Sfinţii 40 de Mucenici care au murit după ce au fost condamnaţi la moarte prin îngheţare în lacul Sevastiei sunt comemoraţi în fiecare an la data de 9 martie, zi în care preoţii fac pomeniri pentru sufletele morţilor…




09:20, 09.03.2024

9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregătesc mucenicii moldovenești?

Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, aflând despre credința lor, i-a silit să se închine…




00:30, 08.03.2024

Hummus cu lipii greceşti

Ingrediente: HUMMUS: 1 conservă mică de năut fiert 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de tahini (pastă de susan) 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de piper măcinat sucul de la o jumătate de…




14:20, 07.03.2024

Ce se pune în aluatul pentru mucenici moldovenești ca să iasă foarte pufoși

Mucenicii moldovenești sunt cel mai gătit preparat din aceste zile, iar rețeta este foarte simplă. Dacă vrei să obții un preparat pufos, moale și aromat, trebuie să adaugi un ingredient secret în aluat. Iată de…




09:20, 07.03.2024

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…




16:55, 06.03.2024

Rețetă de langoș! Cum să prepari un langoș perfect după rețeta tradițional ungurească

Rețetă de langoș! Cum să prepari un langoș perfect după rețeta tradițional ungurească

Langoș -ul este un fel de mâncare tradițional ungurescă, cunoscută și apreciată în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este o bucată de aluat prăjită, de obicei, rotundă sau ovală, asemănătoare unei clătite…