Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:10, 15.05.2024

Reţetă veche de ciorbă de fasole cu afumătură. Aşa se prepara acum 100 de ani, ce avea special

Reţetă veche de ciorbă de fasole cu afumătură. Aşa se prepara acum 100 de ani, ce avea special

Dacă vrei să faci cea mai bună ciorbă de fasole, îți propunem o rețetă veche de 100 ani. Așa se prepara în trecut, dar prea puține gospodine au păstrat tradiția în timp. Ce ingredient secret adăugau în preparat,…




23:50, 11.02.2024

Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți”

Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți”

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Cunoscutul bucătar este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii…




13:35, 23.12.2023

Rețetă pentru masa de Crăciun: Cum se face delicioasa ciorbă ardelenească de tarhon cu afumătura

Rețetă pentru masa de Crăciun: Cum se face delicioasa ciorbă ardelenească de tarhon cu afumătura Rețetă delicioasă pentru masa de crăciun. Ciorbă ardelenească de tarhon cu afumătură. Aceasta este o ciorbă ardelenească…




10:55, 23.12.2023

Cozi mari… Cu ochii la sarmalele de-acasă!

Luna decembrie e cu sărbători și cadouri. Pachetele cu surprize pentru cei dragi când sunt la mare distanță de noi și de țară devin cadouri atipice, conțin sarmale, tobă și cârnați… Sunt tradiții și rădăcini care…




20:05, 01.12.2023

Varză călită cu afumătură, oferită la masa populară din Alba Iulia

Peste 7.000 de porţii de varză călită cu afumătură au fost pregătite pentru masa populară organizată la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, care a fost servită în curtea Palatului Principilor din Alba Iulia,…




14:56, 01.12.2023

Cum prepari cea mai gustoasă fasole cu afumătură. Gospodinele românce au rețeta perfectă

Fasolea cu afumătură este o mâncare tradițional foarte apreciat de toți românii. Există diferite rețete pentru a prepara fasolea cu afumătură, iar rezultatul este cu adevărat delicios. Dacă doriți să pregătiți…




20:10, 01.11.2023

Rețete de mâncare cu varză murată. 3 dintre preparatele cele mai savuroase

Aceasta se pune la butoi începând cu luna octombrie, astfel încât să fie murată până la Crăciun, urmând a fi folosită la sarmale. Varza acră se poate folosi însă și la alte rețete delicioase, de la cele mai simple…




07:05, 31.10.2023

ÎNCEARCĂ REȚETA Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională…




07:50, 30.10.2023

Ciorbă de fasole, ca la restaurant? Ingredientul secret care îi oferă un gust desăvârșit - Rezultatul întrece orice așteptări

Ciorba de fasole - ingredientul secretUn super secret pentru o ciorbă delicioasă de fasole cu carne este ca după ce ați pus ciorba în farfurii, să puneți deasupra câteva felii de kaizer prăjite foarte crocant sau…




08:05, 10.10.2023

Rețete de ciorbă de varză

La început de toamnă, ciorba de varză este unul dintre cele mai consumate preparate culinare și reprezintă o porție de sănătate în farfurie datorită legumelor din abundență. Iată cum faci ciorbă de varză.Ciorba…




14:10, 04.10.2023

Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește juratul de la „Chefi la cuțite” / VIDEO

Cum prepara Florin Dumitrescu rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură Ingredientul secret pe care îl folosește juratul de la „Chefi la cuțite” în preparat În urmă cu câteva minute, chef Florin Dumitrescu a decis…




11:15, 04.05.2023

VIDEO – Încă o bârgăuancă la Chefi la Cuțite: Elena Ciotmonda a gătit Zamă de burece cu afumătură

O a treia bârgăuancă a apărut pe micile ecrane la emisiune Chefi la Cuțite. Elena Ciotmonda a gătit zamă- de burece cu afumătură. ”Te scoate din încurcătură” a fost reclama făcută de bârgăuancă. Bârgăuancele au…




06:35, 29.04.2023

Sătucul cu case tip cob din patria afumăturilor de Buzău. Cârnați de Pleșcoi, babic, pastramă, într-un răsfăț culinar de zile mari

Turiștii care petrec vacanțele în patria cârnaților de Pleșcoi sunt răsfățați cu bucate tradiționale de-ți lasă gura apă. Oaspeții unui complex turistic cu căsuțe desprinse parcă din povești sunt întâmpinați cu…




23:45, 08.04.2023

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida. Cel mai delicios preparat tradițional

Mirela Vaida este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV de la noi din țară, iar vedeta împărtășește cu fanii ei diferite rețete delicioase. Ciorba de fasole cu afumătură e un preparat delicios realizat…




20:40, 29.12.2022

Delicii de sezon care ne fac rău dacă abuzăm: Afumături + Alcool

Slănină afumată, cașcaval afumat, pește afumat…. Dar afumăturile măresc riscul de cancer, mai ales dacă le consumăm zilnic, avertizează nutriționiștii. Și afumăturile devin și mai periculose în combinație cu alcoolul.…




09:16, 27.12.2022

Ce trebuie să mănânci după preparatele grele de sărbători. E sănătate curată!

Ciorba de varză murată este ideală pentru organism, mai ales după mesele copioase de sărbători. Dacă și tu ai făcut exces de sarmale, friptură de porc și alte preparate tradiționale grele, e timpul să faci o detoxifiere!Ciorba…




09:00, 01.12.2022

Cum sărbătoresc românii ziua de 1 Decembrie. Cât costă o porție de ciolan afumat cu iahnie de fasole

A intrat deja în tradiție ca românii să sărbătorească ziua de 1 decembrie cu o porție de ciolan afumat cu iahnie de fasole și un pahar de vin fiert sau țuică. Fie că masa este pregătită acasă sau servită la restaurant,…




07:36, 01.12.2022

Cum sărbătoresc românii ziua de 1 Decembrie: cu ciolan afumat cu iahnie de fasole și vin fiert

A intrat deja în tradiție ca românii să sărbătorească ziua de 1 decembrie cu o porție de ciolan afumat cu iahnie de fasole și un pahar de vin fiert sau țuică. Fie că masa este pregătită acasă sau servită la restaurant,…




11:40, 21.11.2022

Sarmale cu varză dulce în vasul de lut

Când vine vorba despre mâncăruri savuroase și sățioase, sarmalele se înscriu imediat pe lista preferințelor românilor. Cine ar putea refuza o porție generoasă de sarmale, mai ales gătite lent și bine în vasul de…




13:11, 01.11.2022

Afumăturile din porc românesc, greu de găsit. Le mai prepară pensiunile cu ferme proprii

Aceasta ar putea fi ultima iarnă în care vom avea la discreție afumături din porc crescut în gospodării proprii. Piața tinde, din păcate, să fie dominată de importuri, din cauza pestei porcine.




23:50, 02.08.2022

Supă de porumb cu cartofi și afumătură. O rețetă delicioasă pentru sezonul cald

Dacă vrei să-ți delectezi papilele gustative cu un preparat delicios și, totodată, să nu petreci prea mult timp prin bucătărie, atunci trebuie neapărat să încerci supa de porumb cu cartofi și afumătură. Este un…




16:10, 21.07.2022

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură. Un preparat tradițional delicios

Dacă îți dorești un preparat tradițional delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură care este ușor de realizat și gustos. Iată ingredientele de care…




13:50, 19.04.2022

Care sunt afumăturile comandate de românii din Diaspora pentru mașa de Paște și ce prețuri au

Articolul Care sunt afumăturile comandate de românii din Diaspora pentru mașa de Paște și ce prețuri au se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Carmangeriile tradiționale trag tare să facă față comenzilor din…




09:25, 06.01.2022

Ospăţ cu o mie de porţii de fasole cu afumătură la sărbătoarea Bobotezei

O mie de porţii de fasole cu afumătură îi aşteaptă pe călărăşenii care participă la manifestrile dedicate sărbătorii de Bobotează. Preparatul va fi distribuit în punctele special amenajate pe platoul din faţa Centrului…




11:10, 23.12.2021

Sarmale cu varză murată și afumătură – rețeta tradițională

Când spui sarmale cu varză murată și afumătură gândul te poartă la cee mai bun din gusturile copilăriei, așa că de Crăciun și Revelion trebuie să le poți face și tu. Uite care e cea mai simplă rețetă tradițională…




11:05, 23.12.2021

MASA DE CRĂCIUN: Bucate tradiționale vechi de peste 100 de ani. Cum se fac sarmalele, ciorba cu afumătură sau răciturile

MASA DE CRĂCIUN: Bucate tradiționale vechi de peste 100 de ani. Cum se fac sarmalele, ciorba cu afumătură sau răciturile Agitație mare în aceste zile pentru pregătirea mesei de Crăciun. Gospodinele au pregătit…




13:05, 22.12.2021

Cea mai bună rețetă de sarmale tradiționale de Crăciun. Secretul este să fie fierte în vin!

Sarmale sunt vedetele de pe masa de Crăciun a fiecărui român. Mai mici sau mai mari, cu mai mult orez sau cu mai multă carne, sarmalele sunt diferite în fiecare regiune ale țării. În continuare vă prezentăm o rețetă…




06:50, 11.12.2021

Turist în România. Pensiunea de pe Valea Buzăului unde dormi în căsuţe din lut şi mănânci afumături făcute în aceeaşi zi

Turiştii care aleg să petreacă weekendurile din luna decembrie în ţinutul Buzăului sunt răsfăţaţi cu bucate tradiţionale cum nicăieri nu mai găseşti. Oaspeţii unei pensiuni din Berca, zona celebrilor cârnaţi de…




09:05, 30.11.2021

Paradă şi fasole cu afumătură pentru 1.000 de călărăşeni, de 1 Decembrie

Defilarea Gărzii de Onoare şi a tehnicii militare de intervenţie are loc miercuri, 1 Decembrie, la Călăraşi, începând cu ora 11.00, la mimumentul eroilor de la Orizont. După momentele solemne, călărăşenii sunt…




05:27, 20.11.2021

Gustul afumăturilor AGIL nu poate fi confundat!

ADVERTORIAL. A venit frigul, nopţile sunt lungi, pofta de a mânca mai consistent este mare. Varza se acreşte în cămară şi nu are niciun gust fără puţină afumătură, cartofii la cuptor freamătă după nişte coaste…