Adaogi - Stiri si informatii despre Adaogi | prima pagina Ultima actualizare: 06:51:08, 02.05.2024
00:08, 06.10.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Piepți de prepeliță și Sos pentru toate mâncările de vânat
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite "tratate" de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm "Piepți de prepeliță" și "Sos…
00:06, 29.09.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă piurea de vânat și Omleta gospodinei
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă piurea de vânat'' și ''Omleta…
00:02, 08.09.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Măruntae de curcan cu zarzavat și Salată de castraveți
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Măruntae de curcan cu zarzavat''…
00:08, 26.05.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pâine de țelină și Patru-sferturi
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Pâine de țelină'' și ''Patru-sferturi'',…
00:05, 06.05.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză gratinată și Salată cu carne
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Varză gratinată'' și ''Salată…
00:03, 04.03.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supa franceză cu tomate și Crap rasol special
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa franceză cu tomate'' și…
07:03, 11.02.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salata de sardele (anchois) și Supa de tapioca
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salata de…
00:22, 25.11.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de iepure franceză și Ciuperci cu vin alb
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și…
10:28, 18.08.2016
Reţete vechi de 100 de ani: Ficat la grătar şi Portocaladă
Ficat la grătar Frigeți pe grătar felii de ficat. Focul să fie repede. Într 'o cratiță cu unt fierbinte, puneți multă ceapă tocată și vreo 2 căței de usturoiu tocați la fel spre a se rumeni. Adăogați zeama unei…
00:02, 24.06.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de pătlăgele roșii și Mâncare de vițel cu cartofi noi
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salată de pătlăgele roșii''…
00:02, 13.05.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Friptură țărănească și Sufleul cu fragi sau căpșuni
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul…
09:27, 12.05.2016
Reţete delicioase, vechi de 100 de ani. Vezi cum poţi face Friptură țărănească şi Sufleul cu fragi sau căpşuni
Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul cu fragi sau căpșuni'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.…
00:04, 15.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…
00:05, 01.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete tocate și Crema de praz
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Pătlăgele vinete tocate'' și ''Crema…
13:34, 31.03.2016
Reţete de Post: Pătlăgele vinete tocate
Ingrediente: 6-8 pătlăgele vinete 5 rosii fără pieliţă 1 ceapă untdelemn oţet de vin sare piper Mod de preparare: Toci pătlăgelele vinete după ce au fost coapte. După ce le-ai redus în pomadă le adaogi pătlăgele…
11:39, 31.03.2016
Cremă de vinete şi cremă de praz, două reţete vechi dar delicioase
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, notează Agerpres Săptămâna aceasta vă propunem ”Pătlăgele vinete…
00:03, 26.02.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cârnați din pasere și Omleta surpriză
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cârnați din pasere'' și ''Omleta…
00:04, 15.01.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumările cu pătlăgele roșii și Orez cu prune uscate
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Jumările cu pătlăgele roșii''…
00:04, 04.12.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șalăul Doamna Casei și Pâine de migdale
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Șalăul Doamna Casei'' și ''Pâine…
00:08, 20.11.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI Bame cu untdelemn și Salată de portocale
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Bame cu untdelemn'' și ''Salată…
00:04, 11.09.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de brânză cu pătrunjel și Dulceață în aluat
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Supă de brânză cu pătrunjel'' și ''Dulceață în aluat'',…
16:07, 27.08.2015
Salată Orientală şi Prăjitură Balmoş, reţete ca la bunica, vechi de peste o sută de ani
”Salată orientală” și ”Prăjitura Balmoș”, sunt două reţete delicioase, adorate de mulţi români. Cele pe care vi le prezentăm mai jos au fost publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu…
00:01, 18.06.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de chrysanteme și Mazăre uscată bătută
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Salată de chrysanteme'' și ''Mazăre uscată bătută''…
00:04, 16.06.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete gătite grecește și Pepene umplut
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Pătlăgele vinete gătite grecește'' și ''Pepene umplut'',…
00:01, 09.06.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Timbala de conopidă și Cremă cu zahăr ars
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Timbala de conopidă'' și ''Cremă cu zahăr ars'',…
00:01, 08.06.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi fantezie și Puiul cu 24 de pipote
În cadrul acestei rubrici vă vom prezenta săptămânal rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cartofi fantezie''…
11:30, 09.04.2015
Cozonaci munteneşti, drob de miel, Stufat de miel. REŢETE de PAŞTE VECHI DE 100 DE ANI
REŢETE DE PAŞTE: În această săptămână — Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paști — vă propunem ''Plăcintă de drob de miel'', ''Stufat de miel'' și ''Cozonaci muntenești'' rețetele fiind publicate în ''Carte de…
00:00, 17.02.2015
Reţete vechi de 100 de ani Trufe şi Macaroane în zeamă de carne
Curăță-le de coaje (scoate-o cât poți de subțire). Dacă trufele vor fi pline de pământ, le pui mai întâi în apă, le lași câtva și apoi le schimbi apa și le freci cu o perie. Le speli în mai multe ape. Se pot curăța…