Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:08, 06.10.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Piepți de prepeliță și Sos pentru toate mâncările de vânat

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite "tratate" de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm "Piepți de prepeliță" și "Sos…




00:06, 29.09.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă piurea de vânat și Omleta gospodinei

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă piurea de vânat'' și ''Omleta…




00:02, 08.09.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Măruntae de curcan cu zarzavat și Salată de castraveți

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Măruntae de curcan cu zarzavat''…




00:08, 26.05.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pâine de țelină și Patru-sferturi

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Pâine de țelină'' și ''Patru-sferturi'',…




00:05, 06.05.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză gratinată și Salată cu carne

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Varză gratinată'' și ''Salată…




00:03, 04.03.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supa franceză cu tomate și Crap rasol special

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa franceză cu tomate'' și…




07:03, 11.02.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salata de sardele (anchois) și Supa de tapioca

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salata de…




00:22, 25.11.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de iepure franceză și Ciuperci cu vin alb

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și…




10:28, 18.08.2016

Reţete vechi de 100 de ani: Ficat la grătar şi Portocaladă

Ficat la grătar Frigeți pe grătar felii de ficat. Focul să fie repede. Într 'o cratiță cu unt fierbinte, puneți multă ceapă tocată și vreo 2 căței de usturoiu tocați la fel spre a se rumeni. Adăogați zeama unei…




00:02, 24.06.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de pătlăgele roșii și Mâncare de vițel cu cartofi noi

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salată de pătlăgele roșii''…




00:02, 13.05.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Friptură țărănească și Sufleul cu fragi sau căpșuni

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul…




09:27, 12.05.2016

Reţete delicioase, vechi de 100 de ani. Vezi cum poţi face Friptură țărănească şi Sufleul cu fragi sau căpşuni

Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul cu fragi sau căpșuni'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.…




00:04, 15.04.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…




00:05, 01.04.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete tocate și Crema de praz

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Pătlăgele vinete tocate'' și ''Crema…




13:34, 31.03.2016

Reţete de Post: Pătlăgele vinete tocate

Ingrediente: 6-8 pătlăgele vinete 5 rosii fără pieliţă 1 ceapă untdelemn oţet de vin sare piper Mod de preparare: Toci pătlăgelele vinete după ce au fost coapte. După ce le-ai redus în pomadă le adaogi pătlăgele…




11:39, 31.03.2016

Cremă de vinete şi cremă de praz, două reţete vechi dar delicioase

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, notează Agerpres Săptămâna aceasta vă propunem ”Pătlăgele vinete…




00:03, 26.02.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cârnați din pasere și Omleta surpriză

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cârnați din pasere'' și ''Omleta…




00:04, 15.01.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumările cu pătlăgele roșii și Orez cu prune uscate

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Jumările cu pătlăgele roșii''…




00:04, 04.12.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șalăul Doamna Casei și Pâine de migdale

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Șalăul Doamna Casei'' și ''Pâine…




00:08, 20.11.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI Bame cu untdelemn și Salată de portocale

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Bame cu untdelemn'' și ''Salată…




00:04, 11.09.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de brânză cu pătrunjel și Dulceață în aluat

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Supă de brânză cu pătrunjel'' și ''Dulceață în aluat'',…




16:07, 27.08.2015

Salată Orientală şi Prăjitură Balmoş, reţete ca la bunica, vechi de peste o sută de ani

”Salată orientală” și ”Prăjitura Balmoș”, sunt două reţete delicioase, adorate de mulţi români. Cele pe care vi le prezentăm mai jos au fost publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu…




00:01, 18.06.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de chrysanteme și Mazăre uscată bătută

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Salată de chrysanteme'' și ''Mazăre uscată bătută''…




00:04, 16.06.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete gătite grecește și Pepene umplut

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Pătlăgele vinete gătite grecește'' și ''Pepene umplut'',…




00:01, 09.06.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Timbala de conopidă și Cremă cu zahăr ars

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Timbala de conopidă'' și ''Cremă cu zahăr ars'',…




00:01, 08.06.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi fantezie și Puiul cu 24 de pipote

În cadrul acestei rubrici vă vom prezenta săptămânal rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cartofi fantezie''…




11:30, 09.04.2015

Cozonaci munteneşti, drob de miel, Stufat de miel. REŢETE de PAŞTE VECHI DE 100 DE ANI

REŢETE DE PAŞTE: În această săptămână — Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paști — vă propunem ''Plăcintă de drob de miel'', ''Stufat de miel'' și ''Cozonaci muntenești'' rețetele fiind publicate în ''Carte de…




00:00, 17.02.2015

Reţete vechi de 100 de ani Trufe şi Macaroane în zeamă de carne

Curăță-le de coaje (scoate-o cât poți de subțire). Dacă trufele vor fi pline de pământ, le pui mai întâi în apă, le lași câtva și apoi le schimbi apa și le freci cu o perie. Le speli în mai multe ape. Se pot curăța…