Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:10, 23.10.2023

În cât timp se acrește varza murată. Secretele pe care puțini le știu

În bucătăria românească, varza murată este un adevărat simbol al toamnei și al pregătirilor pentru sezonul rece. Fie că pui varză pentru sarmale sau pentru a o servi ca atare, această delicatesă murată are câteva…




13:45, 05.10.2023

În cât timp se murează castraveții. Ingredientul secret care îi acrește în două zile

Este perioada în care gospodinele se pregătesc de iarnă și doresc să umple cămara cu cele mai bune gustări. Murăturile nu lipsesc niciodată, iar castraveții sunt preferați de români. Aflați în rândurile următoare…




20:45, 19.09.2023

Cu ce se acrește ciorba de legume, de văcuță sau de pește. Sfaturi pentru toate tipurile de ciorbă

Dacă vara ciorbele sunt înlocuite cu supe, în sezonul rece, ciorbele sunt la mare căutare, iar pentru un gust delicios este nevoie de câteva ingrediente cu care să acrește preparatul. Fie că este vorba despre lămâie,…




16:45, 01.09.2023

Ce fel de sare se pune la zacuscă. Greșeala care îi strică tot gustul. De asta se acrește rapid

Acest preparat nu lipsește niciodată din cămara noastră. Zacusca este delicioasă, sățioasă, ușor de pregătit și se păstrează la fel de bună ca în prima zi foarte mult timp. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă…




18:45, 28.08.2023

De ce se acrește zacusca. Greșeala banală care o strică, de fapt

Este perioada în care gospodinele pregătesc zacusca pentru iarnă. Acest preparat nu lipsește niciodată din cămara noastră. Aflați în rândurile următoare de ce se acrește zacusca și unde trebuie depozitată ca să…




14:40, 31.07.2023

Cu ce trebuie să acrești ciorbele vara. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final. Nu vei mai avea nevoie de borș

Foarte mulți români preferă ciorbele care sunt mai acre. În acest sens, există mai multe metode prin care putem acri mult îndrăgitele preparate. O parte din gospodine țin cont și de sezon. Află cu ce ingrediente…




22:30, 15.07.2023

Ingredientele secrete prin care să acrești ciorba de perișoare. Trucul bucătarilor profesioniști

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească. Poate fi consumată atât dulce, cât și acrită. Playtech Știri îți arată ce ingrediente poți să folosești pentru a acri acest…




07:45, 04.04.2023

Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de pește. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, cu ce se acrește

O rețetă delicioasă de ciorbă de pește cu zeamă de varză pregătesc gospodinele de Florii, când Biserica dă dezlegare la astfel de preparate. Rețeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton…




19:40, 26.12.2022

Ce trebuie să faci cu varza murată după Crăciun pentru a nu se strica. Se acreşte prea tare dacă nu ţii cont de asta

Majoritatea românilor consumă varză murată mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă. Gospodinele prepară sarmale din foile de varză, dar o adaugă și pe un platou tradițional cu diverse alte produse iubite de…




09:00, 25.12.2022

Ciorba perfectă care te drege după mesele copioase de Crăciun. Cu ce se acrește ca să iasă delicioasă

Un preparat gustos, o zeamă acră care te drege după mesele îmbelșugate de Crăciun este ciorba de potroace. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, un adevărat profesionist în arta culinară.




12:15, 06.10.2022

Câte zile trebuie să ții varza pentru murare. Așa se acrește cel mai bine

Câte zile trebuie să ții varza pentru murare, potrivit gospodinelor pricepute. Varza murată se face delicioasă și va ține mult timp doar dacă se țin cont de câteva sfaturi atunci când aceasta se bagă la butoi.…




08:55, 27.04.2022

Zeama care te pune pe picioare după festinul de Paşte. Cum faci delicioasa ciorbă de cartofi, cu ce se acreşte

După mesele copioase de Paşte, bogate în grăsimi, organismul are nevoie de detoxifiere. Un preparat simplu şi gustos, care ia cu mâna stările de greaţă, este ciorba de cartofi. Zeama este un veritabil elixir.




12:40, 17.11.2021

Temperatura optimă la care trebuie să lași varza pentru murare. Ce secret, așa se acrește cel mai bine

Deși unii oameni pot avea o aversiune față de murături, murarea alimentelor este una dintre cele mai gustoase. În același timp este una din cele mai simple modalități de a păstra fructele și legumele pentru perioade…




10:30, 30.08.2021

Piața imobiliară își revine după criză: Numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în acrestere în primele 7 luni

Un număr de 29.342 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 33,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent,...




19:21, 16.11.2020

Ingredientul secret care nu îți acrește rău varza murată. Toate gospodinele de la țară îl pun în butoi

Când pui varza la murat trebuie să ai în vedere să fie bine coaptă, albă și cu foi subțiri, căpățânile să fie îndesate și iar frunzele ferme. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile cunoscătorilor, care te pot…




06:12, 25.06.2020

Cea mai gustoasă ciorbă de frunze de podbal. Cu ce o acreşti şi cum îi dai un plus de savoare

Cunoscută mai mult ca plantă medicinală, frunzele sale fiind folosite cu precădere pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, podbalul este utilizat, în unele zone ale ţării, şi în bucătărie, în salate, ciorbe,…




05:33, 03.05.2020

Specialiștii avertizează. Șapte alimente de evitat pe stomacul gol

Deși roșiile sunt îmbogățite cu vitamina C și nutrienți, ele ar trebui evitate pe stomacul gol . Acidul tanic prezent în roșii crește aciditatea în stomac și poate duce, în timp, la probleme gastrice. Din același…




06:21, 17.08.2019

Secretul ciorbei de ciocănele, un preparat ieftin şi gustos. Cât se fierb oasele ca să iasă delicioasă şi cu ce se acreşte

Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti,…




06:14, 03.10.2018

Cum alegi varza pentru murat. Sfaturile cunoscătorilor: varza nu se acreşte tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn

Când alegi o varză pentru pus la murat, trebuie să ţii cont să fie bine coaptă, albă şi cu foi subţiri, căpăţânile să fie îndesate, pline, iar frunzele ferme, neafectate de insecte. Sunt câteva dintre sfaturile…




13:54, 12.03.2018

În timp ce călătorilor li se acrește așteptând prin stații, RATT toacă banii pe muzee

Pentru urechile celor care înghit pe nemestecate ce li se povestește, municipalitatea pare nemulțumită de serviciile pe care le prestează... The post În timp ce călătorilor li se acrește așteptând prin stații,…




11:07, 08.02.2017

A baut zilnic o cana de zeama de varza murata timp de o saptamana. Iata ce s-a intamplat cu ea!

Acrești ciorba cu zeamă de varză? Foarte bine faci. Nu strică nici să bei câte un pahar cu zeamă de varză pe zi. Aceasta are un conținut ridicat în minerale – mai ales calciu și zinc.…




10:34, 08.02.2017

A baut zilnic un cana de zeama de varza murata timp de o saptamana. Iata ce s-a intamplat cu ea!

Acrești ciorba cu zeamă de varză? Foarte bine faci. Nu strică nici să bei câte un pahar cu zeamă de varză pe zi. Aceasta are un conținut ridicat în minerale – mai ales calciu și zinc.…




13:52, 03.08.2016

Reţeta zilei: Borş de sfeclă cu carne de vită

Ingrediente 1 kg sfeclă 500 g carne vită 3-4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei borș smântână (opțional) leuștean pătrunjel sare Cum se prepară Speli carnea şi o tai cuburi. Morcovii și ceapa le dai prin…




15:12, 07.10.2014

Amanunte despre menstruatie pe care nu toate femeile le cunosc

Dat fiind faptul ca menstruatia este un produs rezidual, contagios, se considera ca aceasta are puterea de a distruge. Este bine stiut faptul ca sangele menstrual putrezeste carnea si rugineste fierul, innegreste…