Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu alarmant: Seceta este mai dăunătoare decât s-a crezut inițial - Creșterea plantelor, redusă cu aproape 40%

Publicat:

Productivitatea pajiștilor scade mai mult decat am crezut in timpul secetei extreme, potrivit unor experimente efectuate in 100 de locuri din intreaga lume. Constatarea sugereaza ca plantele ar putea avea dificultați in a face fața secetelor mai frecvente și mai severe pe care se așteapta sa le aduca schimbarile climatice.

de la Universitatea de Stat din Colorado și colegii sai au conceput un adapost care poate fi plasat deasupra unui teren și acoperit cu benzi de plastic pentru a devia o parte din ploaie de la vegetația de dedesubt, conform NewScientist.

Colaborand cu alți…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu alarmant: 4 din 10 elevi nu sunt de acord sa fie testați antidrog

20:35, 10.04.2024 - Aproximativ 40%  dintre cei peste 20.000 de elevi care au raspuns la chestionarul despre stupefiante, realizat de Prefectura Capitalei, nu sunt de acord cu introducerea testelor antidrog in scoli, iar 50% cu efectuarea periodica a analizelor de sange, in vederea depistarii substantelor

Seceta devastatoare: unde a fost declarata stare de urgența

21:00, 07.04.2024 - Intr-o zona a Deltei Mekong din Vietnam a fost declarata stare de urgenta, dupa un val de caldura prelungit ce a cauzat seceta. Apa pentru uz casnic este adusa in regiune cu autocisternele. Cresterea nivelului marii a cauzat inflitrarea apei marine in terenurile agricole, iar solul a devenit neutilizabil…

Arderea combustibililor fosili, creșterea animalelor si defrisarile au crescut alarmant nivelul gazelor cu efect de sera

14:05, 07.04.2024 - Nivelul celor mai importante trei gaze care capteaza caldura in atmosfera a atins din nou anul trecut niveluri record, au confirmat oamenii de stiinta americani, subliniind provocarea tot mai mare pe care o reprezinta criza climatica.

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Cu instituții și finanțe publice mai solide, Romania și-ar fi putut mari productivitatea, creșterea economica și veniturile populației - studiu

07:10, 26.03.2024 - Un studiu publicat recent de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE) confirma in mare parte concluziile raportului nostru, „The Future of Emerging Europe”, conform caruia progresul real al Romaniei - care se chinuie acum cu cea mai grava inflație din UE - este in prezent sacrificat…

Marcel Ciolacu, vizita in Iași: „Creșterea procesarii materiei prime in țara noastra nu se poate face in absența unei componente puternice de cercetare”

11:15, 09.03.2024 - „Creșterea procesarii materiei prime in țara noastra nu se poate face in absența unei componente puternice de cercetare, care sa imbunatațeasca fluxurile tehnologice și sa dezvolte produse inovative.Ii felicit pe tinerii de la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași pentru…

Un studiu revelator dezvaluie modul prin care temperatura aerului din centrul orașelor poate fi redusa cu pana la 5 grade

03:50, 27.02.2024 - Temperaturile din intreaga lume sunt in creștere, iar anul 2023 a fost confirmat recent ca fiind cel mai cald de la inceputul inregistrarilor. Un nou studiu a constatat ca aducerea naturii in orașe ar putea contribui la scaderea temperaturilor in timpul valurilor de caldura, scrie newatlas.com. Daca…

Planta care ajuta la creșterea imunitații, dar care poate fi și daunatoare pentru organism. Lidia Fecioru: "Parazitii se bucura cel mai mult cand o luam"

21:25, 03.02.2024 - Mulți romani iau ca supliment alimentar, pentru o sanatate mai buna, o planta foarte cunoscuta. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune insa ca, in anumite situații, acesta poate face mai mult rau decat bine.


Ce parere ai despre aceasta stire?