Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CODUL RUTIER se schimbă! Fără scaun special, copiii nu mai pot urca decât în taxi sau autobuz

Publicat:

Una dintre cele mai importante completari aduse legislatiei rutiere prevede sancțiuni pentru șoferii care nu transporta copiii in condiții de siguranța. Copiii sub 12 ani nu au voie pe scaunul din fața, cu excepția bebelușilor, care stau intr-un dispozitiv special, pe care producatorul a specificat acest lucru.

Din februarie, agenții de circulație incep sa verifice daca șoferii respecta noile prevederi din . Mai exact, atunci cand copiii cu o inaltime de pana la 135 cm care calatoresc in mașini echipate cu sisteme de siguranta sunt prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Se intoarce Big Brother-ul din trafic. Imaginile de pe camerele de bord, din proba in Instanta. Se schimba Codul Rutier 2024

17:05, 10.04.2024 - Autoritatile au o surpriza neplacuta pentru soferii agresivi si dezordonanti in trafic. Imaginile surprinse de camerele de bord ar putea fi din nou probe pentru Justitie. Cei ce surprind comportamente agresive in trafic vor putea trimite inregistrarile audio-video polițiștilor, care, in baza acestora,…

Adio ecrane tactile in mașini! Decizia care va schimba industria auto

09:35, 01.04.2024 - Constructorii auto s-au angajat in ultimii ani in cursa pentru dotarea mașinilor de ultima generație cu cat mai multe ecrane, console, care sa aduca cele mai noi tehnologii in autoturismele noastre. Ei bine, rezultatele au fost dezastruoase. Autoturismele noi sunt pline de ecrane tactile, de console,…

Care este varsta minima pentru un pasager pe motocicleta. Poți transporta copii cu motorul?

09:05, 21.03.2024 - Potrivit Codului Rutier actualizat, este interzis transportul copiilor care nu au implinit 14 ani pe șaua motocicletei sau a scuterului.„Copiii in varsta de pana la 7 ani, daca sunt tinuti in brate, precum si cei de pana la 14 ani se transporta numai in atasul motocicletelor”, se stabilește prin Art.…

Șoferii care vor fi obligați sa schimbe carnetul la doi ani! Se schimba perioada de valabilitate a permiselor auto

09:40, 03.03.2024 - Senatul Romaniei a aprobat recent o modificare a legislației privind circulația rutiera! Conform modificarilor propuse, permisele de conducere deținute de persoanele cu varsta de 80 de ani și peste aceasta varsta vor avea o valabilitate administrativa de doar 2 ani. De asemenea, valabilitatea permiselor…

Cați pasageri au voie sa transporte in mașina, de fapt, șoferii incepatori? 

09:51, 27.02.2024 - Șoferii incepatori care dețin permis Categoria B au dreptul sa conduca mai multe categorii de vehicule, inclusiv dube și monovolume.Dar numarul maxim de pasageri pe care il pot transporta este limitat.Cați pasageri au voie sa transporte șoferii incepatori?Ordonanța 195/2002, Art. 53, lit. b), pct. 1,…

Codul Rutier ar putea suferi o modificare importanta. Șoferii care iși vor preschimba mai des permisul

06:10, 21.02.2024 - Un proiect depus deja in Parlament ar putea aduce o modificare majora in Codul Rutier: șoferii din Romania care vor fi obligați sa iși preschimbe mai des permisul. Modificare in Codul Rutier: șoferii din Romania care iși vor preschimba mai des permisul. Proiect depus in Parlament In acest debut de an,…

Unde se pun corect semnele de incepator pe mașina, de fapt. Ce amenzi risca șoferii

15:10, 10.02.2024 - Respectarea regulilor și a normelor de siguranța este cruciala pentru prevenirea accidentelor și asigurarea unei experiențe de condus in siguranța pentru toți participanții. Printre aceste reguli se numara și aplicarea corecta a semnelor de incepator pe mașina de catre șoferii cu experiența redusa la…

Se schimba Codul Rutier 2024. In ce condiții vor putea șoferii circula cu anvelope de vara și iarna

09:55, 03.02.2024 - Șoferii din Romania au parte de vești bune! Noul Cod Rutier 2024, permite acum șoferilor sa utilizeze anvelope de vara și in lunile de iarna, cu condiția respectarii unor reguli specifice. Iata ce trebuie sa știe conducatorii auto!


Ce parere ai despre aceasta stire?