Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Yemen: Consiliul de Securitate al ONU impune sancțiuni contra liderilor rebelilor houthi

Publicat:

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat marți o rezoluție prin care impune sancțiuni contra liderilor rebelilor houthi din Yemen și cere incetarea imediata a confruntarilor armate din aceasta țara, relateaza DPA, Reuters și AFP.

Foto: (c) / REUTERS

Rezoluția impune un embargou asupra livrarilor de arme catre rebeli, blocarea activelor și interdicția de calatorie pentru al-Houthi, șeful rebelilor, fostului președinte Ali Abdullah Saleh și fiului acestuia, .

De asemenea, rezoluția solicita acces…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Americanii au lovit adanc in avanpostul rebelilor Houthi din Yemen

10:41, 09.04.2024 - Armata americana a anuntat luni ca a distrus sisteme de aparare aeriana si de drone ale rebelilor houthi din Yemen aliati cu Iranul in zona Marii Rosii, fara a provoca pagube traficului comercial si navelor SUA sau ale coalitiei, relateaza Reuters, arata Agerpres.

Ce a declarat, intr-un discurs televizat, liderului mișcarii Houthi din Yemen, Abdul Malik al-Houthi

02:50, 05.04.2024 - Aproximativ 424 de atacuri aeriene americane și britanice asupra unor obiective din Yemen s-au soldat cu uciderea a 37 de persoane ranirea altor 30, a declarat joi liderul mișcarii Houthi din Yemen, aliniata Iranului, Abdul Malik al-Houthi, scrie Rador Radio Romania.

Votul SUA la ONU atrege furia Israelului: Netanyahu a renunțat brusc la o vizita la Washington

20:25, 26.03.2024 - Relațiile dintre președintele Joe Biden și premierul Benjamin Netanyahu au ajuns la un nivel minim de la debutul razboiului, SUA permițand adoptarea unei rezoluții de incetare a focului in Gaza la ONU. Acest lucru a atras o replica dura din partea liderului israelian, potrivit Reuters. Netanyahu…

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat prima sa rezolutie pentru o "incetare imediata a focului" in Gaza

19:55, 25.03.2024 - Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, dupa mai bine de cinci luni de razboi intre Israel si gruparea islamista Hamas in Fisia Gaza, prima sa rezolutie prin care cere o "incetare imediata a focului" in enclava palestiniana, un apel blocat de mai multe ori de Statele Unite, care de data aceasta…

Forțele americane au lovit trei depozite de armament ale Houthi din Yemen

19:55, 23.03.2024 - Fortele americane au lovit trei depozite de arme ale Houthi in zonele controlate de gruparea insurgenta in Yemen, a anuntat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM), potrivit businessmagazin.ro. Loviturile au vizat capacitatile folosite de Houthi pentru a ameninta si ataca navele care trec prin Marea…

SUA au distrus o racheta sol-aer a rebelilor Houthi, care reprezenta o „amenințare iminenta” 

09:25, 02.03.2024 - Statele Unite au distrus o racheta sol-aer a rebelilor Houthi din Yemen, care reprezenta o "amenintare iminenta" pentru aeronavele americane din regiune, a anuntat sambata Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), citat de France Presse, preluat de Agerpres.

Șeful rebelilor Houthi spune ca va „escalada și mai mult” atacurile din Marea Roșie dupa represaliile americane

18:30, 06.02.2024 - Liderul gruparii yemenite Houthi, aliniata regimului de la Teheran, a declarat, marți, ca organizația sa va continua escaladarea ostilitaților in Marea Roșie impotriva navelor comerciale, daca atacurile din Fașia Gaza nu se opresc, relateaza Reuters.

SUA și Marea Britanie au atacat 36 de ținte houthi in Yemen. Reacția rebelilor: „Vom raspunde escaladarii cu escaladare”

07:35, 04.02.2024 - SUA si Marea Britanie au lansat o a treia runda de atacuri comune impotriva militiilor Houthi in Yemen, ca raspuns la atacurile continue ale grupului aliat cu Iranul asupra navelor comerciale din Marea Rosie. Au fost vizate capitala Sanaa și mai multe regiuni controlate de rebeli. Sua au anunțat, de…


Ce parere ai despre aceasta stire?