Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(VIDEO) O rachetă privată, lansată în spaţiu. Ce misiune a avut de realizat

Publicat:

O racheta privata, construita de societatea americana in parteneriat cu NASA, a fost testata cu succes in . Aparatul de zbor, denumit Antares, a fost lansat de pe cosmodromul din Virginia si, dupa 10 minute, a plasat pe orbita mai multi sateliti. 

Racheta a fost creata de cercetatorii americani si este dotata cu un motor fabricat de oamenii de stiinta rusi din Samara.

Antares are o inaltime de 40 de metri si va efectua urmatoarea misiune la sfarsitul lunii iunie, cand va transporta primele provizii pe .

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO A doua racheta construita de o companie privata din istoria Indiei, lansata de start-upul Agnikul Cosmos

16:01, 30.05.2024 - Start-upul Agnikul Cosmos a lansat joi racheta Agnibaan, propulsata de singurul motor indian care utilizeaza deopotriva carburant gazos si lichid, in cadrul celei de-a doua lansari operate de o companie privata din istoria spatiala a Indiei, informeaza Reuters.

Turism in spațiu: O racheta Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a fost lansata duminica, cu 6 turiști la bord

22:45, 19.05.2024 - Sase turisti incearca sa ajunga pentru scurt timp in spatiu la bordul unei rachete construite de compania lui Jaff Bezos, Blue Origin, care a fost lansata duminica din Statele Unite, scrie Reuters.

Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, trimite o racheta cu 6 turiști in spațiu: Unul dintre ei are 91 de ani

15:06, 15.05.2024 - Sase turisti vor incerca sa ajunga in spatiu la bordul unei rachete construite de Blue Origin, care va fi lansata duminica din Statele Unite, au anuntat reprezentantii companiei americane, potrivit digi24.ro .

O racheta a companiei Blue Origin, cu sase turisti la bord, va fi lansata duminica

13:56, 15.05.2024 - Sase turisti vor incerca sa ajunga pentru scurt timp in spatiu la bordul unei rachete construite de Blue Origin, care va fi lansata duminica din Statele Unite, au anuntat marti reprezentantii acestei companii americane.

O companie privata din SUA va gestiona controlul frontierei de la Rafah dupa incetarea ostilitaților

23:36, 07.05.2024 - O companie privata de securitate din Statele Unite(SUA) urmeaza sa preia gestionarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah dupa incheierea operatiunii militare in orasul de la granita cu Egiptul, informeaza marti dpa, potrivit agerpres.ro. Israelul, Statele Unite si Egiptul au convenit asupra…

SPAȚIU O capsula Dragon a companiei SpaceX s-a desprins de ISS si se indreapta spre Terra

09:05, 30.04.2024 - O capsula Dragon de tip cargo a companiei SpaceX s-a desprins de Statia Spatiala Internationala (ISS) duminica si se afla pe drumul sau de intoarcere spre Terra, a anuntat Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu din Statele Unite (NASA), citata de Xinhua. The post SPAȚIU O capsula Dragon…

Klaus Iohannis nu poate zbura decat cu avioane private. Și alea din Luxemburg!

14:10, 23.04.2024 - Pentru deplasarea sa in Coreea de Sud, președintele Klaus Iohannis a folosit, din nou, o aeronava privata. Aparatul, un Gulfstream G550, este operat de Global Jet Luxemburg. In timp ce Klaus Iohannis a calatorit cu aeronava privata, miniștrii care au facut parte din delagație au ajuns in Coreea de Sud…

Fortele aeriene americane au efectuat cu succes un test cu arma hipersonica

17:10, 21.03.2024 - Fortele aeriene americane au anuntat ca au efectuat cu succes un test cu o arma hipersonica lansata din aer in Oceanul Pacific, relateaza Reuters, informeaza News.ro. Un bombardier B-52 a parasit duminica insula Guam, transportand o arma de raspuns rapid lansata din aer (ARRW), au precizat Fortele…


Ce parere ai despre aceasta stire?