Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viaţa pe Pământ aproape că a mai dispărut o dată, acum 260 de milioane de ani. Ne aşteaptă a 6-a extincţie

Publicat:

Istoria vieții pe Pamant este fragmentata de cateva evenimente de mari dispariții in masa. In ultimii 500 de milioane de ani s-au produs cinci astfel de fenomene majore care au dus, fiecare, la dispariția a 50% pana la 95% din biodiversitatea planetei. Recent, unii oameni de știința au avertizat ca suntem in pragul unui al șaselea astfel de fenomen, de aceasta data produs din cauze antropice.

Timp de aproximativ doua decenii, unii oameni de știința au susținut ipoteza ca ar fi existat inca un astfel de fenomen de dispariție in masa in urma cu 260 de milioane de ani, la sfarșitul stadiului…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Milioane de oameni vor urmari astazi o rara eclipsa totala de Soare

08:55, 08.04.2024 - Va incepe in Mexic, va traversa Statele Unite si se va incheia in Canada: luni, milioane de oameni vor urmari o rara eclipsa totala de Soare, un eveniment ceresc care inca starneste uimire si fascinatie, dar care reprezinta, de asemenea, o oportunitate stiintifica si economica, relateaza AFP.…

Cele mai periculoase insecte din lume. Au modelat istoria omenirii și au dus la moartea a milioane de oameni

06:20, 07.04.2024 - Aparent sunt inofensive, dar in realitate sunt ucigașe. Este vorba despre cele mai periculoase specii de insecte din lume. Una dintre acestea, aparent comuna, a reușit sa modeleze istoria umanitații ducand la prabușirea civilizațiilor.

In China, 300 de milioane de oameni vor ieși la pensie in urmatorul deceniu. Cum a afectat sistemul lui Xi viața pensionarilor

08:05, 06.04.2024 - In urmatoriul deceniu, aproximativ 300 de milioane de oameni cu varstele cuprinse intre 50 și 60 de ani vor ieși la pensie. Acesta este cel mai semnificativ fragment de varsta din China, fiind aproape echivalent cu populația totata a SUA. Cu toate acestea, pensiile alocate pentru ei sunt destul de mici,…

”Cei rai nu pot fi iubiți, nu pot fi fericiți!” Lecția de viața pe care Alexandru Vlahuța i-a transmis-o fiicei sale, Margareta

14:10, 29.03.2024 - Scriitor, poet, și om politic roman de mare anvergura, Alexandru Vlahuța este renumit pentru contribuțiile sale in literatura și activitatea sa in domeniul cultural și social. Istoria literaturii romane pastreaza, la colț de cinste, scrisoarea pe care poetul i-a dedicat-o fiicei sale, Margareta, la…

Magnoliile fac furori in București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

17:10, 28.03.2024 - Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne intalnim in natura. Cu o istorie veche de milioane de ani, aceste flori sunt considerate unele dintre cele mai vechi plante cu flori de pe Pamant. Magnoliile sunt parte a familiei botanice Magnoliaceae și sunt cunoscute pentru…

„Cea mai mare frauda din istoria alegerilor rusești”. Estimarile arata ca pana la 31 milioane de voturi au fost fraudate pentru Putin

16:45, 22.03.2024 - Mai multe organizații independente din Rusia au incercat sa calculeze care a fost dimensiunea fraudei la alegerile de saptamana trecuta, in care dictatorul Putin s-a reinscaunat la Kremlin un așa-zis scor de 87,28% - a fost „cea mai mare frauda din istoria alegerilor rusești”, susține organizația Golos,…

Vaccin revoluționar, faza de testare pe animale cu rezultate uimitoare. Șansa la viața pentru milioane de oameni și serul nici nu va fi foarte scump

19:40, 07.03.2024 - Cercetatorii din Satele Unite au facut progrese revoluționare in privința combaterii colesterolului. Un vaccin testat deocamdata doar pe animale a reușit sa reduca nivelul colesterolului considerat rau din organism cu pana la 30%. In condițiile in care, doar la noi in țara, mai bine de jumatate dintre…

Viața pe Pamant se schimba radical: moment de cotitura in istoria omenirii

07:55, 08.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 nu incepe bine: niciodata o luna ianuarie nu a fost atat de calda, iar pentru prima data planeta a depasit 1,5°C de incalzire pe parcursul a 12 luni consecutive fata de era preindustriala, informeaza News.ro.Intre februarie 2023 si ianuarie 2024, temperatura…


Ce parere ai despre aceasta stire?