Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vara cresc şansele de a face copii. Cercetătorii explică motivul

Publicat:

Aceasta imbunatatire a calitatii spermei ar putea fi datorata faptului ca in timpul verii nivelul de testosteron este mai crescut in comparatie cu lunile de iarna.

Aproximativ unu din patru cupluri se confrunta cu infertilitatea, iar in aproape jumatate din cazuri problemele de fertilitate masculina sunt de vina, in special motilitatea scazuta a spermatozoizilor, scrie DailyMail.

In cadrul cercetarii au fost analizate mostre de sperma provenite de la peste 5.000 de barbati si s-a descoperit ca in timpul verii motilitatea putea ajunge la peste 65%, adica persoanele in cauza…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Odihna la mare necostisitoare: unde sa mergeți in timpul verii cu copii

15:50, 27.03.2024 - Odihna la mare cu copii la mare este minunata! Ce ar putea fi mai bine decat sa va vedeți copilul cu adevarat fericit și plin de entuziasm ca a invațat ceva nou? In plus, climatul de la mare este cel mai favorabil mod afecteaza sanatatea și starea psiho-emoționala a copilului, așa ca, daca aveți posibilitatea…

Luni incepe simularea examenului national de Bacalaureat

15:40, 01.03.2024 - Simularea examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba scrisa de Limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Marti este programata proba scrisa obligatorie a profilului, iar miercuri – proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii. Elevii din…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Nou nascuți cu sevraj alcoolic, fenomen in creștere in Romania! Consecințe grave pentru copii

09:55, 27.02.2024 - Potrivit specialiștilor, la nivel mondial 15 din 10.000 de persoane s-au nascut cu sindrom alcoolic fetal. Asta inseamna ca mama a consumat des contitați mari de alcool in timpul sarcinii. In Romania acest fenomen este in creștere, mai ales in zonele sarace din Oltenia sau Moldova.Un medic neonatolog…


Ce parere ai despre aceasta stire?