Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tortul cu cremă de zahăr ars este un deliciu - Rețeta din caietul bunicii, cea care rezistă

Publicat:

 Tort cu crema de zahar ars - Ingrediente  Pentru crema: 4 oua, 6 linguri zahar, 500ml lapte, 1 plic zahar vanilinat, cana zahar. Pentru blat: 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 praf de copt. *daca se vrea blat cu cacao intens se pastreaza aceleași ingrediente, diferența fiind la cantitatea de faina: se pune doar 1 lingura de faina și 2 linguri de cacao  Pentru ornat: 1 plic frișca. Rețeta pentru crema de zahar ars o gasiți AICI   Crema de zahar ars. Rețeta desertului suprem facut de bunica - 5 secrete pentru o prajitura de vis  Tort cu crema de zahar ars - Mod de preparare Tortul

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas

20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…

Rulada Pavlova cu crema de frișca și capșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astazi!

19:20, 07.02.2024 - Urmand pașii de mai jos veți putea prepara o rețeta perfecta de rulada Pavlova cu crema de frișca și capșune.IngredienteIngrediente pentru blatul de bezea9 albușuri de ou300 g de zahar3 linguri de zeama de lamaie35 g de amidonfulgi de migdaleIngrediente pentru umplutura250 ml de smantana pentru frișca150…


Ce parere ai despre aceasta stire?