Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Telescopul spațial Webb a detectat vapori de apă în jurul unei exoplanete

Publicat:

Telescopul spațial a detectat vapori de apa in jurul unei exoplanete stancoase care orbiteaza in jurul unei stele situate la 26 de ani-lumina distanța de Pamant, potrivit CNN.

Astronomii au observat o exoplaneta fierbinte și stancoasa numita GJ 486 b cu ajutorul telescopului Webb. Planeta este cu aproximativ 30% mai mare decat Pamantul și are o gravitație la suprafața mult mai puternica decat planeta noastra.

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmarește stiripesurse.ro pe Facebook

stiripesurse.ro × NEWSLETTER ×

Am citit și sunt de acord…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alege calitatea maxima la prețuri atractive! Oferta speciala pentru automobile Skoda

08:55, 24.04.2024 - ALEGE CALITATEA MAXIMA LA PREȚURI ATRACTIVE! Oferta speciala* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Skoda din 2017-2019 (4+) și automobile Skoda din 2016 sau anterior (7+): ????Programeaza-te acum in Service MATEROM AUTOMOTIVE: TELEFON: 0263 210 425 EMAIL: [email protected] PROGRAMARE ONLINE:…

„Hai, noroc!”. NASA a descoperit alcool in spațiu. Care e teoria astronomilor

08:15, 18.03.2024 - Astronomii care lucreaza cu ajutorul telescopului spațial James Webb au detectat in jurul a doua stele tinere ingrediente chimice obișnuite gasite in oțet, in ințepaturile de furnici și ...chiar in celebra bautura alcoolica margarita, potrivit NASA, scrie observatornews.ro .

NASA a descoperit alcool in spațiu! Ingrediente demne de o Margarita!

18:55, 17.03.2024 - Astronomii au studiat recent doua stele cu ajutorul telescopului spațial James Webb. In timp cercetarilor, experții au descoperit in jurul corpurilor cerești ingrediente chimice care se gasesc in general in oțet, in ințepaturile de furnici și in celebra bautura alcoolica margarita. Așadar, NASA a descoperit…

„Hai, noroc!”. NASA: S-a gasit alcool in spațiu

10:55, 17.03.2024 - Astronomii care lucreaza cu ajutorul telescopului spatial James Webb au detectat in jurul a doua stele tinere elemente chimice care se gasesc in otet, intepaturi de furnici si chiar in bautura margarita, a anuntat NASA, informeaza CNN.

Skoda Octavia iți provoaca bucurii in aceasta primavara!

12:50, 07.03.2024 - Skoda Octavia iți provoaca bucurii in aceasta primavara! Acum cu avantaj client de 2300 Euro*(TVA inclus)! Descopera excelența in mișcare cu Skoda Octavia! Cu un design elegant și dinamic, tehnologie avansata și spațiu interior generos, Octavia redefineste standardele in materie de mașini de familie.…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Marcel Ciolacu: Alta coaliție nu se poate creiona, din 2025, decat in jurul PSD și PNL

12:55, 24.02.2024 - Presedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, considera ca, in actualul context politic, mentinerea unei aliante de guvernare intre PSD si PNL dupa alegeri reprezinta singura varianta viabila, scrie Agerpres . „Cum ar fi aratat Romania in acest moment fara sa existe o stabilitate politica? Da, sunt unul…


Ce parere ai despre aceasta stire?