Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul – tradiții și obiceiuri. Se prăznuiește pe 29 august

Publicat:

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita in fiecare an, pe 29 august, cu multe tradiții și obiceiuri. Ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul este o zi de post și este ultima mare sarbatoare din anul bisericesc, pentru ca pe 1 septembrie incepe un nou an. Sfantul Ion. Soborul Sfantului Ioan Botezatorul. Tradiții și superstiții In aceasta zi se postește, pe de o parte sa nu fie asemanați credincioșii cu Irod, care din cauza ospațului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i danseze și drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca sa nu…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Patimilor lui Iisus, ziua cea mai grea din istoria omenirii! Jertfa care a mantuit lumea, daruind miracolul Invierii

13:10, 03.05.2024 - DRUMUL SPRE LUMINA… „Vinerea Mare este ziua rastignirii lui Hristos, a jertfei din dragoste desavarșita pentru noi, oamenii. Este ziua in care Dumnezeu ne arata modul cum ne iubește. Suferința și rabdarea Sa poarta, in ele insele, lumina dragostei”, spunea Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, intr-unul…

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

19:05, 02.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit…

Miercurea Mare din Saptamana Patimilor: Traditii si obiceiuri in ziua cand Iisus a fost tradat de Iuda

10:50, 01.05.2024 - Miercurea Mare este o zi importanta de post și rugaciune din Saptamana Patimilor, cand creștinii au grija sa respecte anumite tradiții și obiceiuri. Aceasta zi amintește de momentul in care Maria Magdalena a spalat picioarele lui Iisus cu propriile lacrimi, in semn de caința și a fost transformata in…

Traditii si obiceiuri in Saptamana Patimilor, ultima din Postul Pastelui

09:21, 29.04.2024 - Saptamana Mare sau a Patimilor a inceput cu Sambata lui Lazar și include sarbatorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare. Rolul acesteia este de a pregati credinciosii pentru Miracolul Invierii Domnului. In Saptamana Mare, denumita si a Patimilor, ultima din Postul…

23 Aprilie: Sfantul Gheorghe – Istoric, iconografie, tradiții și obiceiuri

10:55, 23.04.2024 - Anual, potrivit calendarului ortodox, credincioșii il cinstesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruința. Acesta este unul dintre cei mai mari aparatori ai creștinismului. Sarbatoarea este marcata cu o cruce roșie, insa fiind in perioada Postului Mare, credincioșii ortodocși au dezlegare…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

IPS Teodosie: Barbatul trebuie sa aiba barba. Barbatii fara barba sunt ciuntiti. Orice barbat ar trebui sa poarte barba

19:00, 28.02.2024 -   Arhiepiscopul Tomisului a fost intrebat marti seara, la Radio Dobrogea, de ce poarta barba slujitorii Bisericii Ortodoxe.“Asa este firesc. Barba este lasata pentru barbati. Sunt si exceptii, oameni spani carora nu le creste barba si sunt tristi unii dintre ei care ar vrea sa aiba. Barbatul trebuie…


Ce parere ai despre aceasta stire?