Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Interacțiunea cu câinii poate activa mai multe zone ale creierului

Publicat:
Studiu: Interacțiunea cu câinii poate activa mai multe zone ale creierului

Daca te relaxezi jucandu-te cu cainii sau vizionand videoclipurile lor adorabile pe rețelele de socializare, s-ar putea sa faci chiar bine, scrie  CNN . Mai multe studii au aratat beneficiile emoționale, fiziologice și cognitive ale interacțiunilor cu animalele, in special cu cainii. Este vorba despre creșterea energiei, creșterea emoțiilor pozitive sau scaderea riscului de pierdere a memoriei. Acesta este motivul pentru care intervențiile de sanatate asistate de animale sunt din ce in ce mai mult folosite in diverse domenii. Studiile anterioare au avut adesea „o abordare holistica, comparand…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol si foto: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cainii te scapa de stres și te ajuta sa te concentrezi

14:55, 15.03.2024 - Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Konkuk din Coreea de Sud a demonstrat ca petrecerea timpului cu cainii are efecte benefice semnificative asupra starii mentale a oamenilor. Contribuie la relaxare și la imbunatațirea concentrarii.

Ce leguma sa nu consume cainele tau sub nicio forma. E toxica pentru animal

20:10, 14.03.2024 - Cainii, precum și simpaticele pisici, sunt animale de companie care au și ele nevoile, dar și un regim alimentar aparte. Cu toate astea, nu de puține ori, proprietarii fac anumite greșeli cand vine vorba de alimentație. Așa ca, ne-am gandit sa-ți spunem ce leguma sa nu consume cainele tau sub nicio…

Primul cosmonaut din lume: Iurie Gagarin s-a nascut pe 9 martie

13:16, 09.03.2024 - Iuri Alexeievici Gagarin s-a nascut pe 9 martie 1934. El este primul cosmonaut din lume (1934-1968). Iuri Gagarin s-a nascut in orașul Gjatsk (acum Gagarin), regiunea Smolensk. In 1949 a absolvit școala medie din Gjatsk și a urmat studiile la școala profesionala din Liuberets. Concomitent cu studiile…

Inca un spectacol de teatru pentru copii, la Vila Albatros. Ce evenimente se vor mai organiza in weekend, la Școala din Parc

09:05, 07.03.2024 - Noi ateliere și inca o piesa de teatru pentru copii, in acest weekend, la Buzau. Activitațile din cadrul proiectului Școala din Parc continua la Centrul Iazul Morilor, unde sambata, intre orele 10:00 – 13:00 se vor desfașura doua ateliere, teatral și de dicție. Duminica, la Vila Albatros din Parcul…

Școala din Parc, weekend in Parcul Crang. Iata programul activitaților!

09:00, 02.03.2024 - Școala din Parc vine și in acest weekend cu surprize pentru copii. Activitațile de azi și maine se vor desfașura in casuța din parcul Crang, in zona Obeliscului. SAMBATA : 10.00-13.00 Legenda MARȚIȘORULUI Art & Craft – Sa facem marțișoare impreuna! Atelier pictura DUMINICA: 10.00-13.00 Atelier: papușile…

Daca vezi buruiana asta in curte nu o indeparta. Aduce o mulțime de beneficii, de care puțini știu

20:05, 26.02.2024 - Cei mai multi dintre noi considera ca iarba grasa este o buruiana nefolositoare. Insa nu este deloc asa. Iata de ce.Iarba grasa, cunoscuta și sub denumirea de Portulaca oleracea, este o planta erbacee suculenta care este adesea privita ca o buruiana neplacuta in gradini. Cu toate acestea, aceasta planta…

Salarizarea profesorilor in funcție de performanța. „Vrem sa introducem in fișa postului, pentru toți profesorii, «livrarea» de olimpici?”

11:05, 02.02.2024 - Pot fi profesorii romani platiți in funcție de performanța? Școala 9 a vorbit cu mai mulți experți care cunosc sistemul ce explica practica internaționala și ce poate fi aplicat la noi. „Nu pot sa accept ca un profesor care are 10 olimpici sa fie platit la fel cu unul in care toata clasa nu a luat bacalaureatul”,…

Cainii pot suferi de depresie. Cum iți dai seama de problema animalului de companie și ce ai de facut

11:15, 30.01.2024 - Potrivit studiilor, creierul unui caine este similar cu cel al unui om, iar in anii 1980, dr. Nicholas Dodman, de la Școala de Medicina Veterinara de la Universitatea Tufts a descoperit ca patrupezii noștri iubiți pot experimenta inclusiv schimbarile chimice și hormonale.


Ce parere ai despre aceasta stire?