Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU din Marea Britanie: varianta DELTA a coronavirus ar lăsa sechele pe scoarta cerebrală

Publicat:

Apar noi informații inspaimantatoare, bazate insa pe studii care nu acopera efectele pe termen lung. Cercetatorii britanici ar fi descoperit ca varianta indiana a coronavirus ar genera sechele la nivelul scoarței cerebrale. Studiile insa nu arata daca acest efect este unul pe termen lung sau unul imediat dupa infectare care insa dispare.

"Specialistii avertizeaza ca varianta indiana a coronavirusului ar putea sa devina dominanta la nivel mondial, aceasta noua mutatie fiind mai agresiva si rezistenta la vaccinurile existente pe piata. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Recuperarea timpurie dupa accidentele vascular cerebrale este esențiala, mai ales in cazul tinerilor

09:45, 14.02.2024 - Accidentele vascular cerebrale (AVC) se situeaza, in Romania, pe primul loc in clasamentul afecțiunilor care determina invaliditatea pacienților. In ultimii ani, a scazut și varsta medie a persoanelor care sufera AVC, aceasta afecțiune nemafiind caracteristica varstnicilor. Studiile arata ca 10 –…

Studiu: Proteinele pot prezice cu 10 ani mai devreme cine va avea dementa

07:35, 14.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Efectul stresului financiar asupra sanatații, mai dezastruos decat doliul sau un presiunea unui handicap

05:35, 04.02.2024 - Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) și Kings College din Marea Britanie, informeaza ucl.ac.uk.Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in…


Ce parere ai despre aceasta stire?