Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectul stresului financiar asupra sănătății, mai dezastruos decât doliul sau un presiunea unui handicap

Publicat:
Efectul stresului financiar asupra sănătății, mai dezastruos decât doliul sau un presiunea unui handicap

Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la (UCL) și din , informeaza ucl.ac.uk.

Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in varsta, este primul care exploreaza modul in care diferite tipuri de stres cronic afecteaza indicatorii de sanatate. Cercetatorii au analizat date de la aproape 5.000 de adulți cu varsta de peste 50 de ani.

Dintre cei șase factori de stres obișnuiți examinați in acest studiu (presiune financiara,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Studiu: Cat costa trecerea la ora de vara

17:10, 27.03.2024 - Duminica trecem la ora de vara. Un studiu realizat de London School of Economics and Political Science ( LSE ) arata costul pe cap de locuitor in fiecare an. Cercetarile efectuate de profesorul Joan Costa-i-Font arata ca ora de vara are un impact semnificativ asupra sanatații și bunastarii noastre și…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Obezitatea, asociata cu depresia, in special la femei, potrivit unui studiu

07:55, 13.03.2024 - Un grup de cercetatori in domeniul sanatatii mentale si fizice, de la facultatea de sanatate publica a University College din Cork, a gasit dovezi care indica o sanatate mintala mai precara la persoanele de varsta mijlocie sau mai in varsta cu obezitate, independent de boala si de factorii legati de…

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

Varsta de pensionare trebuie sa creasca cu cinci ani: Vestea ar putea genera un adevarat exod al romanilor din Marea Britanie

22:30, 05.02.2024 - Varsta de pensionare in Marea Britanie va trebui sa creasca la 71 de ani pana in 2050, spun experții. Astfel se va putea susține sistemul de pensii, avertizeaza specialiștii. In prezent, varsta de pensionare este 66 de ani.Cercetatorii de la Centrul Internațional de Longevitate au analizat peste…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?